24 Aralık 2008, Çarşamba 16:02:34

Arıduru: “Büyüme devam edecek”

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, TÖSHİD Genel Kurul toplantısı öncesinde merak edilen soruları yanıtladı.
  • %50 sübvanse:) nasıl iş bu, anlamadım gitti. okullar saatine 250 dolar diyo.ucak saatte 30 lt yakıyo. bu alet benzin yaksa 50ytl yakar. bi yerde bi hata var ya. du bakalım ne olcek
  • Şirketlerden hak ve alacaklarımızı tahsil edebilmemiz için tek güvencemiz T.C.mahkemeleridir.Ancak işçi statüsünde kabul edilmediğimizden dolayı iş mahkemeleri davalarımıza bakmamaktadır.Haklı olarak hakimlerin gerekçeleri iş mahkemelerinin sadece iş kanununa tabi olan işçilerin davalarına bakabilecekleridir.Asliye hukuk mahkemelerine yönlendirildiğimizde ise çok yoğun dava süreçleri ve güçlüklerle karşılaşıyoruz.Buda art niyetli bazı işverenlerin ekmeğine yağ sürüyor ve yıllarca basit bir maaş alacağımızı dahi tahsil edemiyoruz.Hasbel kader edebilen arkadaşlarımız ise yarıdan çoğunu avukatlara vermek zorunda kalıyor.Minimum 2 yıldan bahsediyorum.Kalanı ise hiçbir işe yaramıyor.Bize yardımcı olun ve hiç olmazsa işten çıkartılan uçucuların alacaklarının ödenmesinde yardımcı olun.Başka çaremiz yok ve lütfen sesimizi duyun.Saygılar.

Sivil Havacılık Genel Müdür (SHGM) Ali Arıduru, TÖSHİD genel kurulu öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Arıduru; ‘2008 yılı büyümeyle geçti. Tek cümle ile bunu söyleyebiliriz. 2009 yılında da Türk sivil havacılığı büyümeye devam edecek. Dünyadaki global krizden Türk sivil havacılığının da etkilendiğini muhakkak söyleyebiliriz. Ama bu etkinin diğer ülkelerde olduğu gibi bizde de sektörü bu kadar rahatsız edecek boyutta olmadığını büyük memnuniyetle müşahede ediyoruz. Sektör büyümeye devam ediyor. Filo sayımızdaki artışlar devam ediyor. Bunları sizler de yakından takip ediyorsunuz.’ dedi.

Daha sonra Arıduru sözlerine şöyle devam etti; ‘Özel sektörümüzün çok ciddi atakları var. Türk Hava Yolları’nın çok ciddi atakları var filo sayısını büyütme konusunda. Yolcu sayılarımızda da yine önceki yıllarda olduğu gibi ciddi biçimde artışımız uçak trafiğinde devam ediyor. 2009’da da belki aynı yüzde oranlarında büyüme beklemiyoruz. Ama yine büyümeye devam edeceğiz yani bir eksi pozisyon beklemiyoruz Türk sivil havacılığı adına.’

SHGM olarak özel şirketlere birçok kolaylık sağladıklarını vurgulayan Arıduru; ‘Uçuş eğitimi veren okulların yakıtlarında yüzde 50’ye yakın sübvansiyon yaptık yine sektörü teşvik etmek amacıyla. Şu anda yakıt oranları düştü ama yine düşme oranında da şu anda yüzde 50 sübvansiyıon devam ediyor. Dolayısıyla o basında yer alan bilgilerin çok sağlıklı olmadığını düşünüyorum.’ şeklinde konuştu.

SHGM tarafından havayolu şirketlerine kesin cezalarla ilgili olarak Arıduru; ‘ 2006’dan önce sivil havacılık adına kestiğimiz çok ciddi bir ceza yok. 2006 da bu cezalara başladık. 2007, 2008 de devam etti. 2009’da da yine devam edecek. Ceza kesilmesi devam ediyor edecek hatta cezanın ötesinde ben daha önce açıklama yaptım sadece parasal ceza değil teknik arızalar konusunda, giderilmesi konusunda ısrarla devam eden yani uyarılarımıza rağmen devam eden işletmeler olursa onların da uçaklarını ground ettik daha önce ettik etmeye devam edeceğiz’ dedi.

Arıduru: “Büyüme devam edecek”

Yorumlar

L/M ~ 15 yıl önce
%50 sübvanse:) nasıl iş bu, anlamadım gitti. okullar saatine 250 dolar diyo.ucak saatte 30 lt yakıyo. bu alet benzin yaksa 50ytl yakar. bi yerde bi hata var ya. du bakalım ne olcek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 15 yıl önce
Şirketlerden hak ve alacaklarımızı tahsil edebilmemiz için tek güvencemiz T.C.mahkemeleridir.Ancak işçi statüsünde kabul edilmediğimizden dolayı iş mahkemeleri davalarımıza bakmamaktadır.Haklı olarak hakimlerin gerekçeleri iş mahkemelerinin sadece iş kanununa tabi olan işçilerin davalarına bakabilecekleridir.Asliye hukuk mahkemelerine yönlendirildiğimizde ise çok yoğun dava süreçleri ve güçlüklerle karşılaşıyoruz.Buda art niyetli bazı işverenlerin ekmeğine yağ sürüyor ve yıllarca basit bir maaş alacağımızı dahi tahsil edemiyoruz.Hasbel kader edebilen arkadaşlarımız ise yarıdan çoğunu avukatlara vermek zorunda kalıyor.Minimum 2 yıldan bahsediyorum.Kalanı ise hiçbir işe yaramıyor.Bize yardımcı olun ve hiç olmazsa işten çıkartılan uçucuların alacaklarının ödenmesinde yardımcı olun.Başka çaremiz yok ve lütfen sesimizi duyun.Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000