11 Ekim 2011, Salı 08:21:50

ARAZİSİ OLAN HAVAALANI KURACAK

Ulaştırma Bakanlığı bir pist ve küçük bir kulübeden oluşan havaalanlarının yapımı için düğmeye bastı
  • shgm iyi düşünmüş.yeni gn. müdürün başarısı.kutluyorum.amerika ve avrupa daki gibi.bu pisti yapıp ta uçanlara engel çıkarmış olanlar ders alsın.ne kadar geri zekalı olduklarını görmüşlerdir.zaten o makamda da kalamadılar.yazıklar olsun onlara.gn md ü tekrar kutluyorum.
  • Sektör ve ülke adına olumlu bir adım. Mevzuatı şirket ve kişileri formalite ve aşırı maliyete sokmayacak şekilde düzenlenmeli, yoksa hiç bir verimi olamaz; sadece kağıt üzerinde kalır. Gerçekleşirse hava taksi ve bölgesel havacılığa ivme kazandırır. Birkaç firma veya kişilerin birlikte hareket etmesi özendirilmelidir. Her kesin kullanımına açık olmaldır. Yoksa THK-ya tahsis edilen havaalanları ve pistler gibi sadece kendi ve kensi istedikleri firma/kişilere kullandırtma şeklinde değil... Hayırlı olsun...
  • Bu çalışma içine mutlaka helikopter hangar ve pistleri de alınmalı. Çünkü verilen hizmetlerin bir çoğu helikopterler ile verilmekte ve bu tür hizmet veren bir yerin hazırlanamsı şu aşamada deveye hendek atlatmak kadar zor.
  • Arkadaslar,bence yerinde bir karar. Insallah olumlu sonuclar verir. 1995 senesinde Istanbul´un kuzeyinde Fatih Ormanlari icerisinde bu tarz bir toprak alana touch and go yapmistim. Acaba halen duruyor mu ? Bilen var mi ?
  • Bence en akilli adim simdi atiliyor. Turkiye'de bolgesel havaciligin onunu acacak bi proje... Ithal ucaklarin vergileri biraz dusurulse Amerikada gibi ucaga sahip olmak luks sinifindan cikarilsa...
  • yandık desenize
Binaların üzerine helikopter pisti projesinden sonra Ulaştırma Bakanlığı şimdi de bir pist ve küçük bir binadan oluşan kontrolsüz havaalanları için düğmeye bastı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), özel jetler, yangın söndürme uçakları, eğitim uçuşlarında kullanılan uçakların yararlanabileceği özel pistlerin yapımını düzenleyen talimat taslağı yayınladı.

UYGUN RAPORU ALINACAK

Havaalanı yapmak isteyen kişi ve kuruluşlar, SHGM'den izin ve onay alacak. Ayrıca Çevre Bakanlığı'ndan ÇED raporu ile askeri kısıtlar nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı'nın da havaalanı için onay vermesi gerekiyor. Kontrolsüz havaalanı yapmak için izin alanlar bir yıl içinde pist ve gerekli teçhizatı hazırlayıp havaalanını işletmeye açmak zorunda olacak. Kontrolsüz havaalanlarında aletli iniş kalkış zorunluluğu bulunmuyor. Bu nedenle pilotların görerek iniş yapması gerekiyor. Işıklandırma şartı olmadığı için gün doğumu ile gün batımı arasında uçaklar iniş ve kalkış yapabilecek.

HAVA TURİZMİ CANLANACAK

A ve B tipi olarak iki standarda sahip olacak kontrolsüz havaalanlarından, A tipi olanlar eğitim, sportif, turizm, havadan yangın söndürme, hava ambulans ve benzeri amaçlarla kullanılacak. Bu havaalanlarından işletmeler tarifeli ve tarifesiz sefer de yapabilecek. Hava taksi işletmeleri ve küçük gövdeli pervaneli uçaklarla taşımacılık yapan işletmeler, kârlı gördükleri bölgelere kendi havaalanlarını yapabilecek. Büyük holdingler fabrika veya işletmelerine de izin alarak kontrolsüz havaalanı inşa edebilecek.

Sabah

ARAZİSİ OLAN HAVAALANI KURACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
shgm iyi düşünmüş.yeni gn. müdürün başarısı.kutluyorum.amerika ve avrupa daki gibi.bu pisti yapıp ta uçanlara engel çıkarmış olanlar ders alsın.ne kadar geri zekalı olduklarını görmüşlerdir.zaten o makamda da kalamadılar.yazıklar olsun onlara.gn md ü tekrar kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sektör ve ülke adına olumlu bir adım. Mevzuatı şirket ve kişileri formalite ve aşırı maliyete sokmayacak şekilde düzenlenmeli, yoksa hiç bir verimi olamaz; sadece kağıt üzerinde kalır. Gerçekleşirse hava taksi ve bölgesel havacılığa ivme kazandırır. Birkaç firma veya kişilerin birlikte hareket etmesi özendirilmelidir. Her kesin kullanımına açık olmaldır. Yoksa THK-ya tahsis edilen havaalanları ve pistler gibi sadece kendi ve kensi istedikleri firma/kişilere kullandırtma şeklinde değil... Hayırlı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu çalışma içine mutlaka helikopter hangar ve pistleri de alınmalı. Çünkü verilen hizmetlerin bir çoğu helikopterler ile verilmekte ve bu tür hizmet veren bir yerin hazırlanamsı şu aşamada deveye hendek atlatmak kadar zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaslar,bence yerinde bir karar. Insallah olumlu sonuclar verir. 1995 senesinde Istanbul´un kuzeyinde Fatih Ormanlari icerisinde bu tarz bir toprak alana touch and go yapmistim. Acaba halen duruyor mu ? Bilen var mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence en akilli adim simdi atiliyor. Turkiye'de bolgesel havaciligin onunu acacak bi proje... Ithal ucaklarin vergileri biraz dusurulse Amerikada gibi ucaga sahip olmak luks sinifindan cikarilsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yandık desenize

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000