02 Nisan 2009, Perşembe 08:34:54

Anten kırılınca sinyal gitmedi!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün görevlendirdiği 3 kişilik kaza-kırım heyeti, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile yanındaki 5 kişiye mezar olan helikopterle ilgili çarpıcı gerçekler ortaya çıkardı.
  • ARKADASLAR,ELT ILE BIR COK YORUM YAPILDI.SUNU BELIRTMEK ISTIYORUM.HELIKOPTERIN MELINDE ILLAKI ELT OLMALI DIYE BIR YAZI VARMI ONA BAKALIM.ELT SIZ KAC SAATLIK UCUSA IZIN VERIYOR.KAC GUNLUK MEL IZIN VERIYOR,ONU INCELEYELIM.BELKIDE ILAKI ONSUZ UCAMAZ DIYE BIR KURAL YOKTUR.OLABILIRMI?!!!!
  • birileri SHGM üzerinden birileri ile köprü mü kurmaya çalışıyor acaba hani derler ya AK LA BENİ AKLAYAYAYIM SENİ ne dersiniz?
  • Darbe alınca çalışması için tasarlanan bir cihazın anteni nasıl kırılır ? Yollasınlar o zaman üreticisine üretici firma hesap versin. Ama o zaman takke düşer kel görünür...
  • bu cihaz kaza anında devreye giren bir cihaz ureten firma her turlu carpmada calısacagını garanti ettigi icin var olan bir cihaz. anteni kırılmısmıs. ben elt i biliyom shgm den daha saglam
  • Doğruların günışığına çıktığını başlık yaparak, yanlış haberlerle firma hakkında yorum yapanlar özür dileyecekmi acaba diyen garip misafire derimki; uzay çağını yaşadığımız şu yüzyılda, siz cilalı taş devrindenmi ışınlandınız bu dünyaya. MEDAIR denen kuruluşun yönetim kurulu zevatları, uçuş emniyetini ve sivil havacılık kurallarının tümünü hiçe sayarak, yaklaşık 1500 km'lik bir seyrüsefer uçuşuna ticari uçuş yapan bir hava aracını ikinci pilotsuz, uçuşlar arası (ki helikopter 5 bacak uçuş gerçekleştirecekti yani; İstanbul+Ankara+KAhramanmaraş+Yozgat+Ankara+İstanbul) bakım kontrol için uçuş teknisyeni olmadan sırf para kazanma hırsıyla, ikinci pilotun koltuğunada yolcu almak suretiyle cinayet işlemiştir. Katillerden özür dilenmez öç alın
  • Kaynağı belirsiz haberler yerini güvenilir kaynaklı haberlere bıraktıkça gerçeği görmekteyiz.Yanlış haberlerle firma hakkında yorum yapanlar acaba gerçek haberler sonrasında özür dileyeceklermi?
  • SHGM Bekleyelim. Konuşulacak bir şey varsa sonra konuşalım. SGHM nin sınavı bu.
  • Shgm'den başka türlü bir açıklama beklenemezdi zaten...Bu kurum hakkında yazı yazmak bile gereksiz!

Birkaç gün içinde kamuoyuna açıklanması beklenen bulgulara göre, enkaz arama çalışmaları sırasında çok tartışılan Acil Yer Bulma Verici Sistemi (ELT) helikopterde vardı ancak helikopterin önünde bulunan anten çarpmanın tesiriyle kırılınca ancak zayıf sinyal verebildi. İşte 3 kişilik ekibin ilk bulgularında öne çıkan unsurlar:

* ELT CİHAZI VAR: Helikopterde, çarpma sonrasında gönderdiği sinyalle enkazın bulunmasına yardımcı olan ELT cihazı var. Ancak, cihazın anteninin kırık olduğu saptandı. Ön bulgular cihazın anteninin çarpma anında kırıldığına işaret ediyor. Cihaz, anteni kırık olduğu için zayıf sinyal gönderebildi. Bu nedenle sağlıklı olarak iletişim kurulamadı.

* YENİ ANTEN ÇALIŞTI: Kaza-kırım heyeti, cihaza yeni bir anten taktı. Ve cihaz, yeni antenle güçlü sinyal gönderdi.

* AÇIKLAMA BİRKAÇ GÜNE: Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kaza kırım heyetinin kazaya ilişkin tespitlerini, birkaç güne kadar kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

* KAZA NASIL GELDİ?: Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün helikopter kazasına ilişkin ilk çıkarımları ise şöyle: Helikopter, 1000 ile bin 500 feette uçuş yapıyor. Bölgede yoğun sis var, arazi koşulları da çok ağır. Sis nedeniyle görüş mesafesi sıfıra yakın. Helikopter, sis içinden geçerken bir anda dağa çarpıyor. Helikopterin kafası içeri göçüyor. Bu sırada önde bulunan ELT anteni de ağır hasar alıyor ve zayıf sinyal gönderiyor. Çarpmanın etkisiyle kanatlar dağılıyor. Motor düşüyor. Helikopter parçaları, 35-40 metre etrafa yayılıyor.

ENKAZI İSTEYEN ÇIKMADI

Öte yandan enkazının alımı konusunda henüz kiralama şirketi tarafından başvuru yapılmadı. Esas Holding yetkililerinden şu ana kadar kaza soruşturmasını yürüten Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na, enkazın alımı konusunda bir başvuru gelmedi. Med Air adlı şirketten kiralanan Bell 206L- 4 tipi helikopterin enkazının, arama kurtarma ekiplerince görülen parçalarının 4 ayrı açıdan kayda alındığı ve birbirleriyle mesafelerinin de kamera kaydı ile tespit edildiği de öğrenildi. Kaza kırım ekibince incelenen enkazın, insan gücüyle kalkabilecek parçalarının bir araya toplanmaya çalışıldığı bildirildi. Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır da, İHA muhabiri ile 112 görevlisi arasında geçen konuşmanın basına sızdırılmasıyla ilgili olarak, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Kontrol Komuta Merkezi hakkında idari soruşturma açtığını söyledi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk ise, helikopter kazasının ardından başlatılan arama çalışmaları sırasında enkaza ulaşan köylüler hakkında herhangi bir soruşturma bulunmadığını açıkladı. (Sabah)

Anten kırılınca sinyal gitmedi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
ARKADASLAR,ELT ILE BIR COK YORUM YAPILDI.SUNU BELIRTMEK ISTIYORUM.HELIKOPTERIN MELINDE ILLAKI ELT OLMALI DIYE BIR YAZI VARMI ONA BAKALIM.ELT SIZ KAC SAATLIK UCUSA IZIN VERIYOR.KAC GUNLUK MEL IZIN VERIYOR,ONU INCELEYELIM.BELKIDE ILAKI ONSUZ UCAMAZ DIYE BIR KURAL YOKTUR.OLABILIRMI?!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
birileri SHGM üzerinden birileri ile köprü mü kurmaya çalışıyor acaba hani derler ya AK LA BENİ AKLAYAYAYIM SENİ ne dersiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Darbe alınca çalışması için tasarlanan bir cihazın anteni nasıl kırılır ? Yollasınlar o zaman üreticisine üretici firma hesap versin. Ama o zaman takke düşer kel görünür...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu cihaz kaza anında devreye giren bir cihaz ureten firma her turlu carpmada calısacagını garanti ettigi icin var olan bir cihaz. anteni kırılmısmıs. ben elt i biliyom shgm den daha saglam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Doğruların günışığına çıktığını başlık yaparak, yanlış haberlerle firma hakkında yorum yapanlar özür dileyecekmi acaba diyen garip misafire derimki; uzay çağını yaşadığımız şu yüzyılda, siz cilalı taş devrindenmi ışınlandınız bu dünyaya. MEDAIR denen kuruluşun yönetim kurulu zevatları, uçuş emniyetini ve sivil havacılık kurallarının tümünü hiçe sayarak, yaklaşık 1500 km'lik bir seyrüsefer uçuşuna ticari uçuş yapan bir hava aracını ikinci pilotsuz, uçuşlar arası (ki helikopter 5 bacak uçuş gerçekleştirecekti yani; İstanbul+Ankara+KAhramanmaraş+Yozgat+Ankara+İstanbul) bakım kontrol için uçuş teknisyeni olmadan sırf para kazanma hırsıyla, ikinci pilotun koltuğunada yolcu almak suretiyle cinayet işlemiştir. Katillerden özür dilenmez öç alın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kaynağı belirsiz haberler yerini güvenilir kaynaklı haberlere bıraktıkça gerçeği görmekteyiz.Yanlış haberlerle firma hakkında yorum yapanlar acaba gerçek haberler sonrasında özür dileyeceklermi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SHGM Bekleyelim. Konuşulacak bir şey varsa sonra konuşalım. SGHM nin sınavı bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Shgm'den başka türlü bir açıklama beklenemezdi zaten...Bu kurum hakkında yazı yazmak bile gereksiz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000