22 Ekim 2009, Perşembe 17:00:26

ANLAMSIZ SHGM DÜŞMANLIĞI

Birçok olayla gündeme gelen Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak, son çalıştığı iş yeri ile ilişiği kesilmesinden dolayı SHGM’yi suçlamıştı. Milletvekillerini kapı kapı dolaşan Altunbulak ısrarından vazgeçmiyor. Peki, Altunbulak neler yapmıştı?
  • Benim bildiği ve bu camiada sayıları elle sayılacak kadar azalmış ender ve tertemiz insanlardan bir tanesidir KAPTAN FEVZİ ALTUNBULAK. Onun inandığı tek bir şey vardır o da "DOGRULARI TOPLUM İLE PAYLAŞMAKTIR". Alnı açık, başı dik ve inançlı bir insan olamanın gururunu yaşamaktadır. Hakkında o kadar çok iftira duydum ki HEPSİ YALANDIR...O'nun kalbindeki ALLAH sevgisi herşeyin üstündedir.
  • Feyzi! Sen YAKANlardan mısın, YANANlardan mısın?...
  • Geçen "Bakırköy"' e gittim. Bahçede dolaşanlardan birine sordum. "Siz içerde kaç kişisiniz diye." İçerdeki düşündü düşündü dedi ki: "Siz dışarda kaç kişisiniz?" Şimdi "Adem gibi mi?"' nin anlattığı hesaptan hareket edersek, adama sormazlar mı: "Tamam bizi Allah yarattı. Pekiii Allah' ı kim yarattı?"
  • Feyzi' yi "yarattık" diyorsun. Seni kim yarattı?
  • Feyzi' yi de topraktan(?) yarattık. İçine can üfledik.(?) Lakin o günahların en büyüğünü işledi. Şirk koştu?...Merhamet dile Feyzi. Merhamet.
  • Feyzi Kaptan çalıştır gidelim der. KİTAP bilmez. Ticari kaygıları düşünerek KİTAPSIZ uçar. Onla uçarken O sol camdan, sağdaki sağ camdan dışarı bakar. Uçak mevlam kayıra.Hep bilip de bilmemezlikten gelir.(EDEBiyatta buna ne denir)
  • Ta THY'nda pilot olarak göreve başladığı günden beri tanıdığım Fevzi kaptan kendine zarar vermekten başka birşey yapmayan çok dürüst bir insan. Günümüz insanı değil. Zaten onu yakından tanıyanlar bilir. O da yeter o'na. Sizi de anlamıyorum. Yazık değil mi böyle dürüst insanları yıpratacak haberler yapıyorsunuz.
  • geç kardeşim tk muhabbetini kedici kaptanları çok gördük biz orda bize adamdan bahset.daha ne anlatayım.
  • bu kaptanlar da kendini herşeyin sahibi sanıyolar.aynı emekli askerler gibi askerlik bitti kardeşim.sen japon askeri sözü nü ancak kendine söylersin artık.veya kendi yakınına.size yakışır artık.teröristler cirit atıyo hanginizin sesi çıkıyo.bu mu sizin mesuliyetiniz.aranıza sivilleri de almayın.buyrun size dünya.menfaat dünyasının tipik örnekleri sizi.başınız sıkışınca da dalga geçtiğiniz hostese mi sarılırsınız stewardınıza mı bilmem.
  • FEVZİ KAPTAN DÜRÜST BİRİ ONU YAKINDAN TANIYAN HERKES BUNA KEFİL OLUR . NE YAZIK Kİ 'HER DOĞRU HERYERDE SÖYLENMEZ.' KPT. NIM BUNUN CEZASINI ÇEKİYOR. KESKE BU TOPLUMDA DÜRÜST İNSANLAR DA DİĞERLERİ GİBİ CESUR OLABİLSELRDİ BUNLARA GEREK KALMAZDI..

İşten çıkarılmasını Sivil Havacılık Genel Müdürüne bağlayan pilot hakkında ilginç gerçekler…

Yaptığı ilginç çıkışlar, açıklamalar ve davranışlarla dikkatleri üzerinde toplamayı başaran pilot Altunbulak, iş hayatındaki başarısızlıkları kendine sormak yerine, suçlayacak aktör bulma arayışında. Hedefteki son isim Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru.

Son olarak BBP lideri Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin yaşamını yitirdiği Maraş’taki helikopter kazası hakkında devletin yönetim kademelerindeki makamlara mektup yazan ve araştırma konusu ile ilgili olarak bilgi vermek üzere Meclis Araştırma Komisyonu’na davet edilen pilot Altunbulak, bu davet doğrultusunda 09.06.2009 tarihli Komisyon toplantısına katılmış, daha sonra 16.06.2009 tarihinde Komisyona verdiği dilekçesinde, sözü edilen toplantıya katılmasının gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığını ve işten çıkarılmasının Sivil Havacılık Genel Müdürü’nün baskısıyla olduğunu ifade etmişti.

Peki, Fevzi Altunbulak kimdi, nerelerde çalışmış, neden ayrılmış, şirket yöneticileri bu iddialar için neler söylemişti?

Bugüne kadar pek çok havayolu şirketinde çalışıp ayrıldığı tespit edilen Altunbulak en son Tunca Havacılık A.Ş. işletmesinde görev yapmıştı. İşten çıkarılması konusunda ise Tunca Havacılık A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Bahtışen TUNCA tarafından 17.06.2009 tarihinde, ‘’ Kaptan Pilot Fevzi ALTUNBULAK bazı basın yayın organlarına demeçler vererek, şirketimize kendisinin işten atılması yönünde baskılar geldiğini ifade etmiştir. Ancak bu söylem kesinlikle asılsızdır. Adı geçen personelin iş akdinin feshedilmesi herhangi bir kurum ya da kişiden gelen baskıyla gerçekleştirilmemiştir. Şirketimizde deneme sürecinde olan bu personelin son dönemde şirket yönetmeliklerimize aykırı davranışları sebebiyle iş akdi feshedilmiştir. ’’ şeklinde basına ve kamuoyuna açıklama yapıldı.

Bununla birlikte yine Tunca Havacılık A.Ş.’nin Genel Müdürü Teoman Tosun’un, ‘’Feyzi Altunbulak’ı dışarıdan hiçbir baskı, telkin ve yönlendirme olmaksızın, tamamen şirket kurallarına uygun hareket etmediği için işten çıkarıldığını, daha önce çalışmış olduğu Bosphorus Havayolları, FLY Havayolları’ndan da yine aynı gerekçelerle bizzat kendisinin işten çıkardığını, zira hiçbir zaman şirket prensiplerine uygun hareket etmediği ve Sivil Havacılık konusunda yeterli bilgi ve yeteneğe sahip olmadığı ‘’ yönünde ifadesi bulunmakta.

Öte yandan, Onur Havayolları Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu’nun da ‘’ Feyzi Altunbulak’ın işten çıkarılmasının şirketlerinin Uçuş İşletme Başkanlığınca takip edilen bir konu olduğu, bir pilotun işe alınması veya işten çıkarılmasına yönelik olarak Sivil Havacılık Genel Müdürünün herhangi bir talepte bulunamayacağına ‘’ ilişkin ifadeleri bulunmakta.

Diğer taraftan, Altunbulak açıklamalarında yer verdiği başka bir iddia da, kendisinin işten çıkarılmasını, Sivil Havacılık Genel Müdürü’nün şirket yetkililerini bizzat arayarak talep ettiğini ve bunun karşılığında da AOC’sini (Airline Operator Certificate) Havayolu işletme Sertifikası’nı kendisinin işten çıkarılmasından sonra imzalandığını iddia etmekte.

Şirketten edinilen bilgilere göre bu iddia asılsız ve işletme ve kurumları mesnetsiz iddialarla yıpratmaya yönelik bir davranış…

Sözü edilen şirkete ilk defa işletme ruhsatı (AOC) 16.06.2006 tarihinde verilmiş, 15.06.2007 ve 13.06.2008 tarihlerinde 2 defa yenilenmiş ve en son olarak Genel Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen 30-31 mart 2009 tarihli denetimine ilişkin Denetleme Raporu’nda belirtilen bulguların kapatılması işlemlerinin işletme tarafından müteakiben 12.06.2009 tarihinde onaylamıştı.

Altunbulak ile ilgili Isparta kazasındaki yaptığı bazı usulsüz işlemlerden dolayı, Isparta Keçiborlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş, görevi başındaki memura hakaret ve kendisine verilen görevi kötüye kullanarak enkazdan hurda çalınması (hırsızlık) ile ilgili hakkında açılan iki dava Ankara 22. Asliye Hukuk ve 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde halen devam ediyor. Altunbulak’ın gerçeğe uygun olmayan beyan ve ifadelerinin söz konusu davalarla ilgili olabileceği ihtimali de akıllara geliyor.

Peki, Altunbulak hakkında iddialar neydi?

Isparta’da talihsiz bir şekilde düşen World Focus Havayolları uçağının enkazını kaldırma işinde taşeronluk yapan Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak’ın uçak parçalarını izinsiz İstanbul’a kaçırdığı ve enkaz alanından para da yürüttüğü iddia edildi.

Hırsızlık suçlamasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan dünyada belki de tek pilot Altunbulak.

İlginç olay, enkaz kaldırmadan sorumlu ana firma yetkililerinin Altunbulak hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı. Suç duyurusu üzerine pilot Altunbulak, kazanın üzerinden 79 gün geçtikten sonra jandarmaya olayı anlatan bir mektup gönderirken, parayı da banka üzerinden teslim etmek istedi. Ancak Keçiborlu Jandarma Komutanlığı, söz konusu tutarda paranın 13 Aralık günü enkarı kaldırmakla yükümlü şirket tarafından tutanakla teslim edildiğini bildirdi; parayı alamadı.  Erdal Döker de yaşananları doğruladı.

Altunbulak’ın konuyla ilgili havacılık sektörüyle ilgili bir kanalda yapmış olduğu açıklamalarda net bir itiraf var:

Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık’ın ‘’O dönemde bulduğunuz parayı neden cep telefonuyla birlikte jandarmaya teslim etmediniz’’ sorusuna parayı teslim ettiğini söyleyerek cevap veren Fevzi Altunbulak’ın bu sözlerine olay yerinde Enkaz Kaldırma Sorumlu Koordinatörü olarak bulunan Serdar Saygın, ‘’Fevzi Bey parayı, bulunan telefon sahibinin IMEI numarasından tespit ederek ona vereceğini söyledi. Parayı bana verdiğini söylüyor ama bana vermedi’’ dedi.

Bu konuşmaların ardından sinirlenen Altunbulak, ‘’Ben parayı vermedim. Paranın hesabını vermek zorunda değilim. Parayı da yedim! Size ne? ‘’ şeklinde konuştu.

Gelinen süreçte, iddialar ortada, belgeler ortada…

Son dönemdeki Türk sivil havacılığında yaşanan gelişmeler bu tür kişisel hesaplarla gölgede bırakılmamalı…

ANLAMSIZ SHGM DÜŞMANLIĞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 14 yıl önce
Benim bildiği ve bu camiada sayıları elle sayılacak kadar azalmış ender ve tertemiz insanlardan bir tanesidir KAPTAN FEVZİ ALTUNBULAK. Onun inandığı tek bir şey vardır o da "DOGRULARI TOPLUM İLE PAYLAŞMAKTIR". Alnı açık, başı dik ve inançlı bir insan olamanın gururunu yaşamaktadır. Hakkında o kadar çok iftira duydum ki HEPSİ YALANDIR...O'nun kalbindeki ALLAH sevgisi herşeyin üstündedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Feyzi! Sen YAKANlardan mısın, YANANlardan mısın?...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Geçen "Bakırköy"' e gittim. Bahçede dolaşanlardan birine sordum. "Siz içerde kaç kişisiniz diye." İçerdeki düşündü düşündü dedi ki: "Siz dışarda kaç kişisiniz?" Şimdi "Adem gibi mi?"' nin anlattığı hesaptan hareket edersek, adama sormazlar mı: "Tamam bizi Allah yarattı. Pekiii Allah' ı kim yarattı?"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Feyzi' yi "yarattık" diyorsun. Seni kim yarattı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Feyzi' yi de topraktan(?) yarattık. İçine can üfledik.(?) Lakin o günahların en büyüğünü işledi. Şirk koştu?...Merhamet dile Feyzi. Merhamet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Feyzi Kaptan çalıştır gidelim der. KİTAP bilmez. Ticari kaygıları düşünerek KİTAPSIZ uçar. Onla uçarken O sol camdan, sağdaki sağ camdan dışarı bakar. Uçak mevlam kayıra.Hep bilip de bilmemezlikten gelir.(EDEBiyatta buna ne denir)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ta THY'nda pilot olarak göreve başladığı günden beri tanıdığım Fevzi kaptan kendine zarar vermekten başka birşey yapmayan çok dürüst bir insan. Günümüz insanı değil. Zaten onu yakından tanıyanlar bilir. O da yeter o'na. Sizi de anlamıyorum. Yazık değil mi böyle dürüst insanları yıpratacak haberler yapıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
geç kardeşim tk muhabbetini kedici kaptanları çok gördük biz orda bize adamdan bahset.daha ne anlatayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu kaptanlar da kendini herşeyin sahibi sanıyolar.aynı emekli askerler gibi askerlik bitti kardeşim.sen japon askeri sözü nü ancak kendine söylersin artık.veya kendi yakınına.size yakışır artık.teröristler cirit atıyo hanginizin sesi çıkıyo.bu mu sizin mesuliyetiniz.aranıza sivilleri de almayın.buyrun size dünya.menfaat dünyasının tipik örnekleri sizi.başınız sıkışınca da dalga geçtiğiniz hostese mi sarılırsınız stewardınıza mı bilmem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
FEVZİ KAPTAN DÜRÜST BİRİ ONU YAKINDAN TANIYAN HERKES BUNA KEFİL OLUR . NE YAZIK Kİ 'HER DOĞRU HERYERDE SÖYLENMEZ.' KPT. NIM BUNUN CEZASINI ÇEKİYOR. KESKE BU TOPLUMDA DÜRÜST İNSANLAR DA DİĞERLERİ GİBİ CESUR OLABİLSELRDİ BUNLARA GEREK KALMAZDI..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000