28 Nisan 2008, Pazartesi 09:05:20

AnkAir’a üç ay süre verildi

Eski adı ile WorldFocus yeni adı ile Ankair Havayolları'nın Isparta’da düşen uçağının tescili Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından silindi.
  • Arkadaslar bukadar gülünc olmayin lütfen 57 cana mal olan sirkete bir sey olmaz ha 3 ay ha 3 sene bu sirkete birsey olmaz arkasinda SHGM oldugu sürece bir formül bulunur nasilmi Act veya Ohy den bir ucak Oraya kaydirilir olay biter demi yani......
  • World Focus veya Ankair olması hiçbirşey farketmez. Uçak düşüren kafalar şirketten ayrılmadıkça ve bakımlara para ayırmayı gereksiz bulan bir kafaya sahip olan Aydın orada kaldığı sürece değil 3 ay 33 ay verseniz; 1 değil 11 uçak getirse sonuç değişmeyecektir.
  • SHGM bazen nedense geç davranıyor(!)Bu süre çok daha önceden verilmeliydi diye düşünüyorum.SHGM kesinlikle farklı uygulamalar yapmamalı tüm temennimiz budur.
  • Demek ki SHGM'nin gerekli adımı atması için sürekli birileri tarafından uyarılması gerekiyor. Umarım SHGM, World Focus'un uçak getireceğinden emin olduktan sonra bu süreci başlatmamıştır, yoksa bu kararı çoktan verip bildirmeliydi. Bunu hepberaber göreceğiz artık.

Türk Sivil Havacılığının kara günlerinden biri olan 30 Kasım 2007 günü Isparta’da 57 vatandaşın hayatını kaybettiği uçak kazasının ardından neredeyse altı ay gibi bir süre geçti. AnkAir’in uçağı şirketin adına kayıtlı bulunuyordu.

Kaza raporu ile ilgili çalışmalar sürerken, uçağı sigorta eden firma açısından kullanılamaz durumda olan AnkAir defteri kapandı. Bu raporun Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne ulaşmasının ardından, uçak AnkAir’in envanterinden silindi. Böylelikle AnkAir’in filosunda 2 uçağı kaldı.

Kurallara göre şirketin üç uçağı olması gerekiyor. Kazadan dolayı bir uçağını kaybeden AnkAir’in filosunu yeniden en az üç uçağa çıkartması için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından üç ay süre verildi. Bu üç aylık süre zarfında AnkAir’in filosuna bir uçak katması gerekiyor. Bu süre zarfında AnkAir’in üçüncü uçağını getirememesi halinde uçuş ruhsatı üç ay süre ile askıya alınacak. Bu üç aylı sürede üçüncü uçak yine getirilemezse bu kez uçuş ruhsatı tamamen iptal edilecek.

AnkAir’in büyük ortağı Yavuz Çizmeci’nin filoya uçak getirmek için çaba harcadığı belirtiliyor.

©AirportHaber.com

AnkAir’a üç ay süre verildi

Yorumlar

ohy ~ 16 yıl önce
Arkadaslar bukadar gülünc olmayin lütfen 57 cana mal olan sirkete bir sey olmaz ha 3 ay ha 3 sene bu sirkete birsey olmaz arkasinda SHGM oldugu sürece bir formül bulunur nasilmi Act veya Ohy den bir ucak Oraya kaydirilir olay biter demi yani......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avalon1166 ~ 16 yıl önce
World Focus veya Ankair olması hiçbirşey farketmez. Uçak düşüren kafalar şirketten ayrılmadıkça ve bakımlara para ayırmayı gereksiz bulan bir kafaya sahip olan Aydın orada kaldığı sürece değil 3 ay 33 ay verseniz; 1 değil 11 uçak getirse sonuç değişmeyecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tahsin ~ 16 yıl önce
SHGM bazen nedense geç davranıyor(!)Bu süre çok daha önceden verilmeliydi diye düşünüyorum.SHGM kesinlikle farklı uygulamalar yapmamalı tüm temennimiz budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aeromoderato ~ 16 yıl önce
Demek ki SHGM'nin gerekli adımı atması için sürekli birileri tarafından uyarılması gerekiyor. Umarım SHGM, World Focus'un uçak getireceğinden emin olduktan sonra bu süreci başlatmamıştır, yoksa bu kararı çoktan verip bildirmeliydi. Bunu hepberaber göreceğiz artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000