04 Mart 2015, Çarşamba 18:41:08

AMBULANS HELİKOPTERLER GECE UÇUŞUNA HAZIR

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Nacar, yaptığı açıklamada, daha hızlı, daha kaliteli sağlık hizmeti sunumu için çalıştıklarını, bunlardan birisinin de gece uçuş yapabilecek ambulans helikopter olduğunu söyledi.
  • Ambulans helikopterle hastayı gece bir hastaneden diğerine nakletmenin faydası ile bunun riski arasında iyi bir değerlendirme yapılmış mıdır, gece iniş yerleri uygun mudur? Sanmıyorum.... Hızlı tren kazasına benzemesin sakın!!!
  • Gece uçuşları ıfr yapıldığı için gece uçuş yasak. Ancak ambulans olduğu için çok da sorun yok. Peki gökçen havacılığın ifr uçuşlar için operasyon alt yapısı var mı? Heliportlar ışıklandırılacak bu demek oluyorki stada boş araziye çayıra ışıksız olduğu için inemeyecek.
  • günaydın bu sabah kalktım ve baktımki usd yine rekor kırmış 2.5730!!! çok zor günler geliyormuş!! yarın abd de den rakamlar ii gelirse kur min 2.60!! yazıktır emekliye borçluyaa
  • Eee seçim yaklaşıyor...Şimdi bakanlar oradan oraya gidecek... Zaten bu ambulansların uçuşlarının yarısı bu tarz işler için kullanılıyor.. Geçen kar yağışında, Köprüde 2 ambulans arasındaki bol A 'lı resmi aracı görünce, yapacaklarının sınırı olmadığı anlaşılabiliyor..
  • Uçan personelin çoğu zaten emekli askeri pilot değil mi? Onlar zaten gece görüş gözlüğü ile uçmaya eğitimli... Abartının sebebi ??????
  • Sayın çok bilmiş FO, TSK yaklaşık 20 yıldır GGG ile uçuyor.VFR yasakmış...yemişim yasağını.o devlet hava araçlarını bağlamaz.
  • Dispatch/pilot:gorerek sartlarda gece ucusu o da guzell yeni kirimlara gebe mi? Bu tur durumlarda hava sahasi ucus emniyeti icin olan notamlar bilgiler cok saglikli kullanilamiyor gece ucusu IFR olmali temsilcilik sirketlerinde bu isi de yaptim hava sartlari skinti oluyor heleki bu anti-ice on durumunda performans kaybi olan helikopterler icin mi?
  • Bizim pilotlarımız tabii ki Almanlardan deneyimli ve iyi ama sivil sertifikasyon için Sivil hoca gerekliydi. Artık Türk hocalar var bundan sonra yabancılara gerek kalmadı.
  • Lido , Türkiye CRAR ( Country Rules And Regulations) da açıkça türkiyede gece VFR a izin verilmediği yazıyor. Bu helikopterleri IFR uçurmayacaksanız önce mevzuatı değiştirmeniz gerekli..
  • Saglik bakanlığında çalışan pilotlar uzun yıllar güneydoğu bölgesinde zor meteoroloji ve arazi şartlarında gece görüş gözlüğü ile görev yapmış eski kara havaci pilotlardır.(dipnot).emniyetli kazasız belasız uçuşlar....

Bu tip ambulans helikopterlerin, yurtdışında bazı ülkelerde kullanıldığını belirten Nacar, aynı hizmetin Türkiye'de verilebilmesi için uzun süredir çalıştıklarını anımsattı. Nacar, buna ilişkin hem teknik donanımın sağlandığını hem de bu alanda hizmet verecek personelin eğitildiğini bildirdi.

Şu an için Gece Görüş Gözlüğü sistemine sahip (GGG) ambulans helikopterlerin İngiltere, Almanya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Kanada, Norveç, ABD, Brezilya ve Avustralya'da kullanıldığını anlatan Nacar, şunları kaydetti:

"Birçok ülkede ambulans helikopterlerle, gündoğumu-günbatımı operasyonlarının başlamasından yaklaşık 10 ila 15 yıl sonra, GGG (Gece Görüş Gözlüğü) ile gece gören şartlarda uçuşlara başlanmıştır.

Ülkemizde ilk olarak 2008 yılında gündoğumu-günbatımı ambulans helikopter operasyonları başlamakla beraber, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) 2012 yılı sonunda  'Gece Görerek Şartlarda Helikopterlerin HEMS, Ambulans, Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Maksatlı Uçuşlarına İlişkin Talimatı'ı yayınlamıştır."

Nacar, gece görüşlü uçuşların önemli avantaj sağladığını dile getirerek, "Ambulans helikopter hizmetinin 24 saat verilebilmesiyle, primer vakalara ve trafik kazalarına zamanında müdahale edilebilecek. Ayrıca uzuv kopması gibi kısa sürede müdahale edilmesi gereken vakalarda, hasta hızlı şekilde donanımlı bir sağlık kuruluşuna transfer edilebilecek" dedi.

-Uçuşlar ilk olarak Ankara'da başlayacak

İlk olarak Ankara'da hizmete girecek ambulans helikopterlerin daha sonra batı bölgelerini kapsayacağını dile getiren Nacar, "İlk planlamada doğu bölgelerini kapsamamasının sebebi coğrafi şartlardır" dedi.

Nacar, bir ambulans helikopter için gündüz 3 pilot ve 1 medikal ekip; 24 saat için ise 7 pilot, 3 doktor ve 3 yardımcı sağlık personeline ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, "Ankara bölgesinde konuşlu bulunan TC-HGC çağrı adlı EC135 tipi helikopterin uçuş ekibi, medikal ekibi ve yer ekiplerinin eğitimleri tamamlandı. Helikoptere TCAS (çarpışma önleyici sistem) monte edilmesine müteakip kısa süre içinde GGG ile uçuşlara başlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

Pilotların, Türk Hava Kurumunun tesislerinde, Alman öğretmen pilotlarca eğitildiğini ifade eden Nacar, ekibe Gece Görüş Gözlük sistemiyle ilgili yer dersleri verildiğini, ayrıca uygulama amaçlı uçuşlar gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

AMBULANS HELİKOPTERLER GECE UÇUŞUNA HAZIR

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

GECErü ~ 9 yıl önce
Ambulans helikopterle hastayı gece bir hastaneden diğerine nakletmenin faydası ile bunun riski arasında iyi bir değerlendirme yapılmış mıdır, gece iniş yerleri uygun mudur? Sanmıyorum.... Hızlı tren kazasına benzemesin sakın!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gece uçuşları ıfr yapıldığı için gece uçuş yasak. Ancak ambulans olduğu için çok da sorun yok. Peki gökçen havacılığın ifr uçuşlar için operasyon alt yapısı var mı? Heliportlar ışıklandırılacak bu demek oluyorki stada boş araziye çayıra ışıksız olduğu için inemeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
usd ~ 9 yıl önce
günaydın bu sabah kalktım ve baktımki usd yine rekor kırmış 2.5730!!! çok zor günler geliyormuş!! yarın abd de den rakamlar ii gelirse kur min 2.60!! yazıktır emekliye borçluyaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir-Duayen ~ 9 yıl önce
Eee seçim yaklaşıyor...Şimdi bakanlar oradan oraya gidecek... Zaten bu ambulansların uçuşlarının yarısı bu tarz işler için kullanılıyor.. Geçen kar yağışında, Köprüde 2 ambulans arasındaki bol A 'lı resmi aracı görünce, yapacaklarının sınırı olmadığı anlaşılabiliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçan personelin çoğu zaten emekli askeri pilot değil mi? Onlar zaten gece görüş gözlüğü ile uçmaya eğitimli... Abartının sebebi ??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sayın çok bilmiş FO, TSK yaklaşık 20 yıldır GGG ile uçuyor.VFR yasakmış...yemişim yasağını.o devlet hava araçlarını bağlamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dispatch/pilot:gorerek sartlarda gece ucusu o da guzell yeni kirimlara gebe mi? Bu tur durumlarda hava sahasi ucus emniyeti icin olan notamlar bilgiler cok saglikli kullanilamiyor gece ucusu IFR olmali temsilcilik sirketlerinde bu isi de yaptim hava sartlari skinti oluyor heleki bu anti-ice on durumunda performans kaybi olan helikopterler icin mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bizim pilotlarımız tabii ki Almanlardan deneyimli ve iyi ama sivil sertifikasyon için Sivil hoca gerekliydi. Artık Türk hocalar var bundan sonra yabancılara gerek kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 9 yıl önce
Lido , Türkiye CRAR ( Country Rules And Regulations) da açıkça türkiyede gece VFR a izin verilmediği yazıyor. Bu helikopterleri IFR uçurmayacaksanız önce mevzuatı değiştirmeniz gerekli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zff ~ 9 yıl önce
Saglik bakanlığında çalışan pilotlar uzun yıllar güneydoğu bölgesinde zor meteoroloji ve arazi şartlarında gece görüş gözlüğü ile görev yapmış eski kara havaci pilotlardır.(dipnot).emniyetli kazasız belasız uçuşlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000