21 Ocak 2015, Çarşamba 09:24:01

'AMACIM İZ BIRAKIP ÖYLE GİTMEK'

Uçak Teknisyenleri Derneği’nin (UTED) 29. Dönem seçimli genel kurulunda başkan adayı olan Erhan Sıcak AirportHaber’in sorularını yanıtladı.
  • Lisansın degerini bilmeyenleri yonetime almayın. BUCAN basini çektiği Talta Yonetimi HATA yi bu ülkeye soktular. Uçakta bir fiil ter dokmememisleri UTED yönetiminde görmek istemiyoruz. Erhan bey bu HATAya düşmeyin !!!
  • Erhan abi is tecrubesiyle, kişiliğiyle, duruşuyla, UTED başkanlıgına yakısan biridir.Erhan abiyle aynı ekipte calisanlar ne kadar sansli olduklarini cok iyi bilirler. ikili iliskilere onem veren biz teknisyenlerin dertlerini her kosulda dinleyip cozum arayan iyi niyetinden suphe duymadigimiz şefden öte abi gozuyle baktigimiz , is bilgisinden ve tecrubesinden yararlandigimiz kendi aramizda "melek gibi şef" diye adlandirdigimiz biriyle calistigimiz icin cok mutluyuz.Uted'e yıllarıni vermis biri olarak Uted'i ileriye göturecek bir baskan.kısacası ucak teknisyenleri icin" UMUT" yeniden doğuyor ...
  • Erhan bey aciklamalariniz gercekten ic acici. Sizin samimiyetinize ve basarabileceginize inaniyorum. Tum desteklerimiz sizinle.
  • Erhan bey,komisyonlar olusturacagiz derken o komisyondakilerde yönetimden farklı kişiler olmayacak .onlarda teknisyen olacak onlarda zamanla duyarsizlasacaklar.sonuç gene istenmese de hüsran olucak. ülkemde baskansiz ,lidersiz hic bir is olmaz.yani dernek başkanının Sefa başkan özellikleri taşıması ama isleri komisyonlara yaptırması ve onaylaması gerekir.Kaldı ki maaşını ödeyen kurumla asla karşı karsiya gelemezsin.istifa etmek emekli olmak Ooo biton hikaye.Olmaz olamaz .zaman gene uçak teknisyen inin aleyhine işliyor:(
  • Gerçekten iyi niyetli insanların kalmadığı bir ortamda kendileri için değil idealleri ve bu sektör için çaba harcamayı hedef edinmiş bir ekiple karşı karşıyayız onların parolası arkamızda olun bize oy verin değil, yanımızda olun beraber bu sektörü ilerletelim ve sesimizi en tepeye kadar duyurabilelim olmuştur. Bence bu özveriyle çok başarılı projeler gerçekleştireceğine inanıyorum Erhan Bey ve ekibinin şimdiden hayırlısı olsun...
  • Bu mesleğin bir yerlere konması için kökten çözümlere ihtiyaç var.Birkere faal çalışan (özellikle THY teknik te) birisi bu işin hakkını veremez engellenir. Bağımsız bu işin içinden gelen vizyon sahibi birisinin gelmediği sürece atılan iyi niyetli adımlar sadece geçiçi ufak çözümler olarak kalacaktır.
  • BU SENİN DEDİĞİN ZAMANINDA OLUŞTURULDU BAŞARI İÇİN EKİBİN ÇOK İYİ OLMALI 1-DİK DURABİLECEKMİSİN YÖNETİMİN BASTONU OLMAYACAKSIN. 2-YERİ GELİNCE TAVRINI AÇIK VE NET KOYA BİLECEKMİSİN 3-SHGM DEMEK THY DEMEKTİR SORUNLARI AŞABİLECEKMİSİN 4-GERÇEKTEN İDEALİST DÜŞÜNÜYORSAN BU İŞİ BİLENLERDEN DESTEK ALMALISIN ÇEVRENDE BU İŞİ BİLENLERE ERİŞECEK İNSANLAR MEVCUT SEVGİLİ KARDEŞİM ZAMANINDA DENİLENLER YAPILSAYDI BU GÜN TEKNİSYEN BU KADAR EZİLMEZDİ PARALELİN H.Y ADLI KİŞİSİ DİĞER ATELYELERDE BULUNAN TEKNİSYEN ARKADAŞLARI UÇAK TEKNİSYENİ OLARAK GÖRMEDİ ÜSTÜNE BASARAK SÖYLÜYORUM H.Y. SONRA HESAPLARIN KONTROLÜNDE YİNE GEÇMİŞTE SORUN ÇIKTI BİLİYORUM YÖNETİMDEKİ ARKADAŞLARA HESAPLAR GÖSTERİLMEDİ ŞEFFAF OLUNMASI GEREKİRKEN MALESEF AÇILMADI.DERNEKTE SEKRETER DAİMA ÖN PLANDA YÖNETİM KURULU ARKADA ORADAKİ YÖNETİM SADECE OLMASI GEREKTİĞİ İÇİN VAR ŞU AN MALESEF DERNEK HACI SAĞLAMIN VE ZÜÜRT ÇİFTÇİNİN GÜDÜMÜNDE ÇÜNKİ SEÇİLDİKLERİNDE İLK BŞK NA UBB DA KOKTEYL DÜZENLENDİ VE BİR ARKADAŞA SAĞLAM SEN O LSTEDE NİYE
  • Erhan şefin bayında çalışan teknisyenim...çok iyi adamdır..hayırlı olsun hepimize..tam destek
  • Tek başkan tanırım oda sefa inan Abidir. Herkes bir yerleriyle gülerken o millete dernekciligin nasıl yapılacağını öğretti herkes arkasından konuşur ama o herkesin inanmadigi halde cebine para koydu ama biz nankoruz paraları alıp harcadıktan sonra bile arkasından konuştular parayi ilk aldıktan sonra Hayır diyen sendika ve diğer dernekler hemen harekete geçti :) Erhan kardeşim de 25 senedir camiada inşallah iyi olan kazanır Erhan a da yakışır. Emekli deli
  • ERHAN BEY ILE KISA SURELI ESB ZIYARETINDE BIRLIKTE CALISMA SANSI BULMUSTUM KENDISININ BU ISI BASARABILECEGINE YUREKTEN INANIYORUM VE KENDISINI DESTEKLIYORUM. ARTIK DEGISIM ZAMANI

Uçak Teknisyenleri Derneği’nin (UTED) 29. Dönem seçimli genel kurulunda başkan adayı olan Erhan Sıcak AirportHaber’in sorularını yanıtladı.

14 Şubat’taki seçimde UTED’e başkan olmayı hedefleyen Sıcak, “25 yıldır sektördeyim. Amacımız faydalı olup sorunları konuşarak çözmek” dedi.

25 yıldır Türk Hava Yolları’nda aktif olarak çalıştığının altını çizen Sıcak; ‘1990 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra Türk Hava Yolları’nda göreve başladım. Çeşitli birimlerde bulundum ve şu anda da uçak bakım vardiya şefi olarak görev yapıyorum. UTED’e de 25 yıldır üyeyim faaliyetlerim devam ediyor.

‘BAŞKAN ODAKLI SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ’

Mevcut yönetimde başkan yardımcısı olarak görev yapıyorum. Şu an yönetim kurulunda görevlerin birkaç kişi üzerinde kaldığını düşünüyorum. Başkan odaklı değil de başkanın daha çok yönlendirebileceği bir çalışma sistemine geçmeyi düşünüyorum. Amatör bir iş olduğu için özverili olmak gerekiyor. Bu nedenle bir kişinin üzerine değil de, teşkilat yapısını değiştirerek birimlere bölünmek istiyoruz. Bu amaçla mali komite, uluslar arası ilişkiler komitesi, basın ve halkla ilişkiler komitesi, sosyal işler komitesi, teknik komite ve teşkilat komitesi olmak üzere birimlerle faaliyetleri yürütmek istiyoruz. Bu birimler çalışmalarını yapıp, başkana sunsun istiyoruz. Bu şekilde daha verimli olabileceğimizi düşünüyoruz. Şu anda başkan odaklı bir durum söz konusu bunu değiştirmek istiyoruz.

Sivil Havacılık konusunda da uzman olmak istiyoruz. SHGM’ye de çok sık gittim. Toplantıya sadece tek başıma gitmiş olmak da beni çok yordu açıkçası. SHGM’nin de uzman kişilerden görüş alması konusu da son derece önemli. Bu nedenlerle gruplar çok daha faydalı olacak düşüncesindeyim. Ayrıca Sosyal faaliyetlerimizi de artıracağız.

Kavga etmeden doğruları söyleyip faydalı olabilmeyi hedefliyoruz.

Başkan olursam hedeflerimi gerçekleştirebilmek için 2 döneme ihtiyacım olacak. O yüzden seçilmem halinde 2 dönem başkanlık yapabilirim.

Diğer başkan adayı Necdet Aksaç ile de iyi ilişkiler içerisindeyim. Aslında seçime beraber girmeyi bile planlıyorduk ancak ayrı bir grup oluşturduğu için olmadı. Şimdi tatlı bir rekabet olacak.

LİSANSLARI İPTAL EDİLEN TEKNİSYENLER

Bu konuda bir yorum yapmam doğru olmaz. Bir yanlış varsa ortaya çıkacaktır. Uçak teknisyenliği bu sektör için son derece önemli bir birim. Riskli de bir meslek dalı. Biz iyi denetlenilmesi taraftarıyız. Bizi de iyi denetlesinler. UTED olarak bu gibi konularda tarafsız kalmayı tercih ediyoruz.

SHGM İLE OLAN İLİŞKİLER

Ben, SHGM ile görüştüğümde bilirkişi konusunda bir ihtiyaçları olduğunu gördüm. Sosyal kuruluşların da bu işin içerisinde olması gerektiğini ifade ettiler. UTED olarak da lisanslandırma konusunda Ege Üniversitesi’nin altında çalışma yapıyoruz. Üniversitelerin lisans vermesi gerektiğini savunuyoruz. Her okuldan farklı staj defterleri vardı bunlar artık birleşti. YÖK’ün de kabul ettiği kitapçıklar basıldı. Geçen sene gelen stajyerler bizim ürettiğimiz kitaplarla geldiler. Şu aralar 6. toplantı yapılacak ve B1 B2 statüsü ile ilgili belli bir noktaya geldik. Toplantıda söylediğimiz bir şey vardı. Öğrencinin okuduğu ile şirketlerin ihtiyaçları bir değil. Bu nedenle üniversitelerin eğitim düzeyinin Part-147’ye geçmesi ve Part-147’yi alması gerekiyor. Burada tecrübelerin okullara da yansıması gerekiyor.

TEKNİSYENLERİN EN BÜYÜK SORUNU LİSANSLANDIRMA

En büyük problem lisans sorunu. Lisanslandırma anlamında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sorun biraz da üniversitenin lisans vermemesinden kaynaklanıyor. Biz bunun üzerine gitmeye çalışıyoruz. Bir öğrenci okuyorsa lisans verilmesi gerekiyor.

Öğrenci 5 yıl okuyor ama sonunda elde ettiği hiçbir şey yok. Üniversite Part-147’yi almış olsa öğrenci hazır bir halde gelmiş olacak. EASA’da 21 yaşında lisansını alır maddesi var. Bir Avrupalı 21 yaşında lisans sahibi olabiliyor. Ama bizde mezuniyet, 3-5 yıllık tecrübe ve askerliği koyduğumuzda arada 10 yıl gibi bir fark ortaya çıkıyor. 21 yaşında güvenmekle 31 yaşında güvenmek arasında ciddi bir fark var.

Son dönemde yapılan toplantılarla bu konunun üzerine gitmeye başladık ve aşama kaydettiğimizi söyleyebilirim.

Bizim hedefimiz iyi izler bırakmak. 25 yıl boyunca iyi işler yapmaya gayret ettim. İlkokuldan beri maket uçaklarımı kırma pahasına bu işin üzerine eğildim. Bunun için mücadele ediyorum. 25 uçaktan 250’den fazla uçağa gelmiş bir şirketten bahsediyoruz. Biz de bu kitleye bir şeyler katabilirsek ne mutlu bize. Bizi desteklerse 1-2 dönem içinde iyi bir şey bırakarak gitmek istiyoruz.



©AirportHaber

'AMACIM İZ BIRAKIP ÖYLE GİTMEK'

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

HATALI Bucan ~ 9 yıl önce
Lisansın degerini bilmeyenleri yonetime almayın. BUCAN basini çektiği Talta Yonetimi HATA yi bu ülkeye soktular. Uçakta bir fiil ter dokmememisleri UTED yönetiminde görmek istemiyoruz. Erhan bey bu HATAya düşmeyin !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UTED icin UMUT ~ 9 yıl önce
Erhan abi is tecrubesiyle, kişiliğiyle, duruşuyla, UTED başkanlıgına yakısan biridir.Erhan abiyle aynı ekipte calisanlar ne kadar sansli olduklarini cok iyi bilirler. ikili iliskilere onem veren biz teknisyenlerin dertlerini her kosulda dinleyip cozum arayan iyi niyetinden suphe duymadigimiz şefden öte abi gozuyle baktigimiz , is bilgisinden ve tecrubesinden yararlandigimiz kendi aramizda "melek gibi şef" diye adlandirdigimiz biriyle calistigimiz icin cok mutluyuz.Uted'e yıllarıni vermis biri olarak Uted'i ileriye göturecek bir baskan.kısacası ucak teknisyenleri icin" UMUT" yeniden doğuyor ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Erhan bey aciklamalariniz gercekten ic acici. Sizin samimiyetinize ve basarabileceginize inaniyorum. Tum desteklerimiz sizinle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Erhan bey,komisyonlar olusturacagiz derken o komisyondakilerde yönetimden farklı kişiler olmayacak .onlarda teknisyen olacak onlarda zamanla duyarsizlasacaklar.sonuç gene istenmese de hüsran olucak. ülkemde baskansiz ,lidersiz hic bir is olmaz.yani dernek başkanının Sefa başkan özellikleri taşıması ama isleri komisyonlara yaptırması ve onaylaması gerekir.Kaldı ki maaşını ödeyen kurumla asla karşı karsiya gelemezsin.istifa etmek emekli olmak Ooo biton hikaye.Olmaz olamaz .zaman gene uçak teknisyen inin aleyhine işliyor:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğum gunu cocugu ~ 9 yıl önce
Gerçekten iyi niyetli insanların kalmadığı bir ortamda kendileri için değil idealleri ve bu sektör için çaba harcamayı hedef edinmiş bir ekiple karşı karşıyayız onların parolası arkamızda olun bize oy verin değil, yanımızda olun beraber bu sektörü ilerletelim ve sesimizi en tepeye kadar duyurabilelim olmuştur. Bence bu özveriyle çok başarılı projeler gerçekleştireceğine inanıyorum Erhan Bey ve ekibinin şimdiden hayırlısı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu mesleğin bir yerlere konması için kökten çözümlere ihtiyaç var.Birkere faal çalışan (özellikle THY teknik te) birisi bu işin hakkını veremez engellenir. Bağımsız bu işin içinden gelen vizyon sahibi birisinin gelmediği sürece atılan iyi niyetli adımlar sadece geçiçi ufak çözümler olarak kalacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TECRÜBE ~ 9 yıl önce
BU SENİN DEDİĞİN ZAMANINDA OLUŞTURULDU BAŞARI İÇİN EKİBİN ÇOK İYİ OLMALI 1-DİK DURABİLECEKMİSİN YÖNETİMİN BASTONU OLMAYACAKSIN. 2-YERİ GELİNCE TAVRINI AÇIK VE NET KOYA BİLECEKMİSİN 3-SHGM DEMEK THY DEMEKTİR SORUNLARI AŞABİLECEKMİSİN 4-GERÇEKTEN İDEALİST DÜŞÜNÜYORSAN BU İŞİ BİLENLERDEN DESTEK ALMALISIN ÇEVRENDE BU İŞİ BİLENLERE ERİŞECEK İNSANLAR MEVCUT SEVGİLİ KARDEŞİM ZAMANINDA DENİLENLER YAPILSAYDI BU GÜN TEKNİSYEN BU KADAR EZİLMEZDİ PARALELİN H.Y ADLI KİŞİSİ DİĞER ATELYELERDE BULUNAN TEKNİSYEN ARKADAŞLARI UÇAK TEKNİSYENİ OLARAK GÖRMEDİ ÜSTÜNE BASARAK SÖYLÜYORUM H.Y. SONRA HESAPLARIN KONTROLÜNDE YİNE GEÇMİŞTE SORUN ÇIKTI BİLİYORUM YÖNETİMDEKİ ARKADAŞLARA HESAPLAR GÖSTERİLMEDİ ŞEFFAF OLUNMASI GEREKİRKEN MALESEF AÇILMADI.DERNEKTE SEKRETER DAİMA ÖN PLANDA YÖNETİM KURULU ARKADA ORADAKİ YÖNETİM SADECE OLMASI GEREKTİĞİ İÇİN VAR ŞU AN MALESEF DERNEK HACI SAĞLAMIN VE ZÜÜRT ÇİFTÇİNİN GÜDÜMÜNDE ÇÜNKİ SEÇİLDİKLERİNDE İLK BŞK NA UBB DA KOKTEYL DÜZENLENDİ VE BİR ARKADAŞA SAĞLAM SEN O LSTEDE NİYE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Erhan şefin bayında çalışan teknisyenim...çok iyi adamdır..hayırlı olsun hepimize..tam destek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçuş ~ 9 yıl önce
sana da uçuş sözü verdi mi
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tek başkan tanırım oda sefa inan Abidir. Herkes bir yerleriyle gülerken o millete dernekciligin nasıl yapılacağını öğretti herkes arkasından konuşur ama o herkesin inanmadigi halde cebine para koydu ama biz nankoruz paraları alıp harcadıktan sonra bile arkasından konuştular parayi ilk aldıktan sonra Hayır diyen sendika ve diğer dernekler hemen harekete geçti :) Erhan kardeşim de 25 senedir camiada inşallah iyi olan kazanır Erhan a da yakışır. Emekli deli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DESTEK ~ 9 yıl önce
ERHAN BEY ILE KISA SURELI ESB ZIYARETINDE BIRLIKTE CALISMA SANSI BULMUSTUM KENDISININ BU ISI BASARABILECEGINE YUREKTEN INANIYORUM VE KENDISINI DESTEKLIYORUM. ARTIK DEGISIM ZAMANI

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000