25 Aralık 2009, Cuma 10:28:35

ALTUNBULAK MAHKÛM OLDU

Kaptan pilot Feyzi Altunbulak’ın düşen Isparta uçağının parçalarının çalındığı iddiasıyla görevi kötüye kullanmaktan yargılandığı davada karar çıktı.
  • bu beyefendi sanki sütten çıkma ak kaşık...afgan uçağı pistten çıktığında neler yaptığını oradaki herkes gördü
  • P. havacılık elemanları ISPARTA enkazından bu parcaları sokuyor. enkaz bolgesinden cuvallarla köy kahvesinin onune getiriyor. depoya giden enkaz tasiyan araclara konmuyor. bu parcalar baska bir araci bekliyor. istanbula gidecek... FEVZI KAPTAN ALMASAYDI, FEVZI KAPTAN OLMASAYDI, o KANLI parcalar simdiye satilmis olacakti, turkiyedeki herhangi bir MD ucagi uzerinde ucuyor bizleri ucuruyor olacaktı. belki kazalara sebep olacakti. SIMDI ANLASILDIMI FEVZI KAPTAN NELERI GOZE ALARAK DOGRULARDA ISRAR ETTIGINI
  • bu ulkeye verdıgım emeklere yazık ,acıyorum kendime ,asıl suclular kol geziyor ,yazık bize bize ne oldu...
  • BU ÜLKEDE TAŞLAR BAĞLI,KÖPEKLER SERBEST o sebeple bu sonuçtan başkasını beklemek doğalarına aykırı.doğruları büyük bir cesaretle söyleyen bu adama yazık oldu.
  • Fevzi kaptanın kişilik yapısı ve bilgisi sorgualanmıyor.Fevzi kaptan taşeron olarak çalıştığı firmadan uçak parcalarını alıp istanbula götürmekle suçlanıyor. Yani dertsiz başına dert açan durum bu. Bu uçak paracaları ona emanet edilmemiş. Sigorta şirketi ile Prima havacılık arasında bir anlaşma var ve Fevzi bey burada sadece Primanın emri altında çalışan bir işçi konumundadır. Bu nedenle yüce yargının verdiği ceza doğrudur.
  • Güvenecek hiçbir şey kalmadı artık ülkede.Fevzi Kaptan vicdanlarda masumdur.
  • Aksam Airport TV de dinledim, hiçde inandırıcı gelmedi bana söyledikleri, girsin içeri ceksin cezasını. Birdaha da havalimanına girmesin. Etrafından bile geçmesin. Kaptan adamın ne işi var uçak parçalarının peşinde.
  • feyzi altunbulak kaptanı best air den tanıyorum. dogru duzgun bir adam oldugu icin kimse barındırmak istemiyor. best air den neden cıkartıldı sizce! hocam bu ulkeye bu kadar durustluk fazla... saygılar..
  • Altınbulak Kaptan Türk Sivilhavacılıgınde bulunmaz dürüstlüge sahip bir insan demir parcasınamı kalmıs nekadar ayıp ya adam ayda 15000 TL Kazanıyor yani simdi hurdayı caldı haberleri cok ayıp yazıklar olsun hak yerini bulucaktır fevzi kaptanım ALLAH dürüstlerin yanındadır zamanı geldiginde yasıycaksınız ve görüceksiniz. saygılar
  • Feyzi Altınbulak kadar taş düşsün başınıza, şu camiada nadir bulunan dürüst bir insandan ne istersiniz bilmem. ama keser döner sap döner bir gün hesap döner, etme bulma dünyası.

Isparta’da düşen uçağın enkazının kaldırılması işini üstlenen firma tarafından taşeron olarak anlaşma yapılan Dural Havacılık’ın sahibi Kaptan Pilot Feyzi Altunbulak’ın, ‘uçağın işe yarar 27 parçasını çuvala doldurarak depoya götürmek yerine uhdesine geçirmek’ suçlamasıyla yargılandığı dava sonuçlandı. Mahkeme Feyzi Altunbulak’ın 1 yıl  hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sonucu merakla beklenen dava, Isparta Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  Kaptan pilot Feyzi ALtunbulak’ın sanık sandalyesinde oturduğu davada, Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Kaza Araştırma ve İnceleme Komisyonu Başkanı Feridun Seren, Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, Prima Havacılık’ta teknisyen olan Nejat Serdar Polat ve enkazın kaldırılmasında görev alan Mehmet Tezcan tanıklık etti.

Fevzi Altunbulak

İşçi Mehmet Tezcan, mahkemede tanıklık ederken diğer tanıklar yeminli beyan verdi.

Enkaz bölgesinden toplanan parçaları 80 gün boyunca evinin deposunda tutan sanık Feyzi Altunbulak, “ Uçak enkazı jandarma tarafından bana teslim edildiği ve tüm sorumluluğu bana ait olduğu için parçaları evimin deposunda muhafaza ettim. Prima Havacılık’ın sahibi Erdal Döker’e, ‘parçaları SHGM nezaretinde imha edelim’ dedim. Ancak o bana, ‘parasını ver, parçalar senin olsun’ dedi. Ben de Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu’dan Erdal Döker’i buna ikna etmesini istedim. Sonra da Erdal Döker’e ihtarda bulundum” diyerek kendini savundu.

Ancak Şahabettin Bolukçu, yazılı tanıklık beyanında Altunbulak’ın bu talebini, “ Sorunların çözüm yeri SHGM’dir” diyerek geri çevirdiğini kaydetti.

Sanık Feyzi Altunbulak ve tanık ifadelerinden sonra mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme, görev kötüye kullanmak suçlamasıyla yargılanan Feyzi Altunbulak’ın 1 yıl hapis ve 5 gün adli para ile  cezalandırılmasına karar verdi. Ancak mahkeme Fevzi Altunbulak'ı kendi iradesiyle parçaları teslim etmesinden dolayı cezayı üçte iki oranında düşürerek 4 ay hapis ve bir gün adli para cezasına hükmetti. Sanığın yargılama sürecindeki tutumunu da göz önüne alan mahkeme, cezayı 3 ay 10 güne indirdi.

İşte Fevzi Altunbulak için verilen hüküm:

Fevzi Altunbulak

Fevzi Altunbulak

©AirportHaber.com

ALTUNBULAK MAHKÛM OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 14 yıl önce
bu beyefendi sanki sütten çıkma ak kaşık...afgan uçağı pistten çıktığında neler yaptığını oradaki herkes gördü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
P. havacılık elemanları ISPARTA enkazından bu parcaları sokuyor. enkaz bolgesinden cuvallarla köy kahvesinin onune getiriyor. depoya giden enkaz tasiyan araclara konmuyor. bu parcalar baska bir araci bekliyor. istanbula gidecek... FEVZI KAPTAN ALMASAYDI, FEVZI KAPTAN OLMASAYDI, o KANLI parcalar simdiye satilmis olacakti, turkiyedeki herhangi bir MD ucagi uzerinde ucuyor bizleri ucuruyor olacaktı. belki kazalara sebep olacakti. SIMDI ANLASILDIMI FEVZI KAPTAN NELERI GOZE ALARAK DOGRULARDA ISRAR ETTIGINI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ulkeye verdıgım emeklere yazık ,acıyorum kendime ,asıl suclular kol geziyor ,yazık bize bize ne oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BU ÜLKEDE TAŞLAR BAĞLI,KÖPEKLER SERBEST o sebeple bu sonuçtan başkasını beklemek doğalarına aykırı.doğruları büyük bir cesaretle söyleyen bu adama yazık oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Fevzi kaptanın kişilik yapısı ve bilgisi sorgualanmıyor.Fevzi kaptan taşeron olarak çalıştığı firmadan uçak parcalarını alıp istanbula götürmekle suçlanıyor. Yani dertsiz başına dert açan durum bu. Bu uçak paracaları ona emanet edilmemiş. Sigorta şirketi ile Prima havacılık arasında bir anlaşma var ve Fevzi bey burada sadece Primanın emri altında çalışan bir işçi konumundadır. Bu nedenle yüce yargının verdiği ceza doğrudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Güvenecek hiçbir şey kalmadı artık ülkede.Fevzi Kaptan vicdanlarda masumdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aksam Airport TV de dinledim, hiçde inandırıcı gelmedi bana söyledikleri, girsin içeri ceksin cezasını. Birdaha da havalimanına girmesin. Etrafından bile geçmesin. Kaptan adamın ne işi var uçak parçalarının peşinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
feyzi altunbulak kaptanı best air den tanıyorum. dogru duzgun bir adam oldugu icin kimse barındırmak istemiyor. best air den neden cıkartıldı sizce! hocam bu ulkeye bu kadar durustluk fazla... saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Altınbulak Kaptan Türk Sivilhavacılıgınde bulunmaz dürüstlüge sahip bir insan demir parcasınamı kalmıs nekadar ayıp ya adam ayda 15000 TL Kazanıyor yani simdi hurdayı caldı haberleri cok ayıp yazıklar olsun hak yerini bulucaktır fevzi kaptanım ALLAH dürüstlerin yanındadır zamanı geldiginde yasıycaksınız ve görüceksiniz. saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Feyzi Altınbulak kadar taş düşsün başınıza, şu camiada nadir bulunan dürüst bir insandan ne istersiniz bilmem. ama keser döner sap döner bir gün hesap döner, etme bulma dünyası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000