28 Eylül 2009, Pazartesi 12:34:50

ALİ ARIDURU'DAN MÜJDELİ HABERLER

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Swiss Otel'de gerçekleştirilen ICAN'09 Konferansı'nda çok önemli açıklamalarda bulundu. İşte Arıduru'nun yeni mezun pilotları da yakından ilgilendirecek o açıklamaları...
  • shgm su soruyu hic kendine soruyormu iş başına geldikleri gun ve bu gun arasında memlekette tek motorlu ucak sayısı ve ucus sayısında ne yonde bir azalma var (artıs olmadıgını net biliyoruz)son 5 yılır havayollarında uctugu halde işsiz pilot sayısını hic arastırmısmı? liderlik mis: ancak havayolu sirketlerinin sendika baskanı olur bu gidisle shgm. memleket issiz pilot kaynarken 450 yabancı pilot ucuyor havayollarımızda sayın genel mudur. herzaman ki gibi bunada cevap verecek bir acıklama yapacak yigit olamayacak...ruzgarla gelen cevap yazmak isterseniz shgme yetkilileri [email protected] cevap beklerim
  • Dünyanın en pahalı sivil havacılık evrakları nerde üretilir cevap ;SHGM de , pekii alınan paralar hangi Gn Md tarafından ,hangi gerekçeyle ve ne zaman yürürlüğe konmuştur cevap; kendi personeline kendisi maaş verme hayaliyle şimdiki Gn.Md tarafından. Otorite kimdir Bakanmı yoksa Gn Md. mü cevap; Bakan,EASA yada Jar daki kuralları herzaman vatandaşı şirketleri aleyhine yorumlayan ,üzerine ilave kurallar koyan otorite kimdir cevap; SHGM (uzmanları) eski şuralardan haber cvp; yok
  • Bolgesel ucuslar konusundaki projeyi biraz daha acarlarsa sevinirim. 300KM capli bir bolgeden bahsediyorlar. Yani yolcunun ucak ile ucabilmesi icin sifir ile 300KM yolculuk etmesi gerekecek. 300KM biraz fazla degilmi sizce?
  • tamam artık uçuş okullarına gün doğdu,şimdi de bunu bahane ederek insalların gözlerini boyarlar. Yetişin işsiz pilot kalmayacakmıs: )

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)'nün ev sahipliğinde, 28 Eylül-02 Ekim 2009 tarihlerinde Istanbul Swissotel’de gerçekleştirilecek toplantıya Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)’ne üye 56 ülkeden yaklaşık 200 kişi katıldığı ICAN’09 Konferansı’nda gazetecilere durum değerlendirmesi yapan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Türk Sivil Havacılığı’nın önemli aşamalar kat ettiğini belirtti. Arıduru, “Sektörün kural koyanı da hizmet vereni de burada olacak. Kazanan Türkiye olacak” dedi.

"34 ÜLKE TÜRKİYE’Yİ İSTİYOR"

SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru, 60’a yakın ülkenin yetkilisinin ICAN’09 Konferansı’na katıldığını ifade ederek, “Burada önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. 60’a yakın ülkenin sivil havacılık yetkilisi İstanbul’da. Türkiye ve İstanbul’un tanıtımı açısından önemli bir organizasyon ve konferansa katılan ülkelerden 34’ü Türkiye ile ikili müzakere gerçekleştirmek istiyor” şeklinde konuştu.

Görüşmelerin Cuma gününe kadar süreceğini belirten Arıduru, “Ağırlıklı olarak Afrika ülkeleriyle görüşmeyi planlıyoruz. Frekans ve uçuş noktalarının artırılması konusunda müzakerelerimiz olacak. Bu müzakereler sonrasında anlaşma sağladığımız ülke sayısını 21’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

“BÖLGESEL UÇUŞLAR İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Türkiye’de bölgesel uçuşların yapılması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Arıduru, “SHGM olarak Türkiye’de 12-13 nokta belirledik ve buraları merkez kabul edip 300 km. çapındaki illerden toplanacak yolcuları Avrupa’nın çeşitli noktalarına taşımak istiyoruz. Bu konuyla yakından ilgilenen şirketler var. Biz de otorite olarak bu şirketlere hem koylaık sağlayacağız hem de destek vereceğiz” diye konuştu.

“KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİK”

Küresel ekonomik krizin tüm dünya ülkelerini etkilediğini ve bundan yaklaşık 300 kadar havayolunun büyük darbe aldığını belirten SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru, “Birçok ülkede uçaklar yerde kaldı. Havayolu şirketleri iflas etti. Ancak Türk Sivil Havacılık Sektörü’nde faaliyet gösteren şirketlerimiz krizden etkilenmedi. Hatta birçok şirketimiz bu durumu avantaja çevirdi. Şirketlerimiz filolarına yeni uçaklar dahi kattı” dedi.

“4 YILDA 33 ÜLKEYE 150 UÇAK VERDİK”

Öte yandan Türkiye’nin sadece kendi ihtiyaçlarına değil, diğer ülkelerin de uçak ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Arıduru, “Havayolu şirketlerimiz yalnızca kendi ülkemizde hizmet vermiyor. Diğer ülkelerde de birçok Türk uçağı uçuyor. Son 4 yılda 33 ülkede 150 uçağımız hizmet vermiş ve hala da birçok uçağımız bu şekilde hizmet veriyor” diye konuştu.

“CİDDİ BİR AÇILIM YAPACAĞIZ”

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olarak ciddi bir açılım içerisinde olduklarını söyleyen Ali Arıduru, “Ülkemizin de içerisinde yer aldığı 5 ülke ciddi bir açılım üzerinde çalışıyor. Lübnan, Suriye, Irak ve Ürdün’ün de içerisinde yer aldığı bu açılımda liderlik yapmayı hedefliyoruz. Gelişmekte olan pazarlarda söz sahibiyiz. Çok yakında bu ülkelerle de ciddi bir açılım yapacağız” ifadelerini kullandı.

“MEZUN OLAN PİLOTLAR BOŞTA KALMAYACAK”

SHGM Genel Müdür Ali Arıduru, AirportHaber’in “Uçuş okullarından mezun olan pilotlar çeşitli sebeplerden dolayı iş bulmakta zorlandıklarını söylüyorlar. Bu konuda bir düzenleme düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusuna, “Biz, bölgemizde hem teknik hem de eğitim alanın lider olmayı hedefledik. Bu yüzden bizim ülkemizde mezun olan pilotların işsiz kalması gibi bir durumu düşünmek bile istemiyorum. Bizim için bu çok önemli bir konu ve şuanda da gündemimizde konu hakkında bir düzenleme bulunuyor. En yakın zaman da konuya ilişkin bir düzenleme yapmak ve bu işi bir standarda oturtmak istiyoruz” diyerek cevap verdi.

ALİ ARIDURU'DAN MÜJDELİ HABERLER

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
shgm su soruyu hic kendine soruyormu iş başına geldikleri gun ve bu gun arasında memlekette tek motorlu ucak sayısı ve ucus sayısında ne yonde bir azalma var (artıs olmadıgını net biliyoruz)son 5 yılır havayollarında uctugu halde işsiz pilot sayısını hic arastırmısmı? liderlik mis: ancak havayolu sirketlerinin sendika baskanı olur bu gidisle shgm. memleket issiz pilot kaynarken 450 yabancı pilot ucuyor havayollarımızda sayın genel mudur. herzaman ki gibi bunada cevap verecek bir acıklama yapacak yigit olamayacak...ruzgarla gelen cevap yazmak isterseniz shgme yetkilileri [email protected] cevap beklerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dünyanın en pahalı sivil havacılık evrakları nerde üretilir cevap ;SHGM de , pekii alınan paralar hangi Gn Md tarafından ,hangi gerekçeyle ve ne zaman yürürlüğe konmuştur cevap; kendi personeline kendisi maaş verme hayaliyle şimdiki Gn.Md tarafından. Otorite kimdir Bakanmı yoksa Gn Md. mü cevap; Bakan,EASA yada Jar daki kuralları herzaman vatandaşı şirketleri aleyhine yorumlayan ,üzerine ilave kurallar koyan otorite kimdir cevap; SHGM (uzmanları) eski şuralardan haber cvp; yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bolgesel ucuslar konusundaki projeyi biraz daha acarlarsa sevinirim. 300KM capli bir bolgeden bahsediyorlar. Yani yolcunun ucak ile ucabilmesi icin sifir ile 300KM yolculuk etmesi gerekecek. 300KM biraz fazla degilmi sizce?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tamam artık uçuş okullarına gün doğdu,şimdi de bunu bahane ederek insalların gözlerini boyarlar. Yetişin işsiz pilot kalmayacakmıs: )

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000