12 Ekim 2009, Pazartesi 11:54:27

AIRPORT TV'Yİ KİLİTLEYEN TARTIŞMA

Sorun Cevaplasın ve Kara Kutu gibi, sektörün üst düzey yetkililerinin katıldığı programlardan sonra Airport TV'de şimdi de Fikir Fırtınası adlı, haftanın gündemini değerlendiren bir program yayın hayatına başladı ve daha ilk programda telefonlar kilitlendi.
  • Programı arayan tekstilci Paris'te, Londra'da trafik yok zannediyor herhalde. Türkiye'yi geri bırakan zihniyet "yapamayız", "edemeyiz" zihniyetidir. İnsan inanmasa bile TV'ye çıkıp inanmışçasına konuşmalıdır ki halkı doğru yönlendirsin. Uçak yapma konusu ahım şahım bir konu değildir. Mesele yatırıma bakar. Hiçbir uçakta gizli sır, bilgi yoktur. Muharebe uçağı olmadıkça yapılabilir. Maliyeti yüksek olur denmesine katılırım ama Türk mühendislerini aşşağılayanlar ancak eziktirler. Ne yani! Uçak yapmayalım ve bir 100 sene daha uçakları dışarıdan mı alalım? Ülkemize reva gördüğünüz son bu mudur? Bırakın Avrupa hayranlığını... Türkiye'nin niçin araba yapamadığını bilmiyorsanız cahilsinizdir. Bu beceriksizlikten değil, ticari baskılardand
  • Mutlu kardeşim öncelikle tartıştığımız konuya ilgi duyarak yorum yazdığın ve bizi izlediğin için çok teşekkür ederim. Yorumlarının tamamına yürekten katılıyorum, tabiki uçak imalatı çok kolay olmamakla beraber Türk gençlerinin kabiliyetlerini çok aşan bir konuda değil yeterki onlara fırsat verilsin. Bunun en büyük kanıtı da sizssiniz. Eminimki Anadolunun herhangi bir köyünden Almanya'ya gitmiş bir köylünün çocuğusunuz ancak unutmaki Almanya'da milyonlarca alman gencini eleyerek Uçak Mühendisliği okumuşsunuz. Sen merak etme senin ülken Türkiye Uçak imal edebilir. sen ve senin gibi binlerce meslektaşın kendi uçağını gururla ve onurla üretir. kendine ve ülkene güven yeter.
  • 06-24 pistiyle ilgili sorunları oktay bey çok iyi anlattı umarızki DHMİ ilgili ve yetkilileri bu söylenenleri ciddiyetle ele alıp sorunu çözerler. Söylenen her şey çok doğru şeylerdi. merak ettiğim şey DHMİ'nin en son pu pistin lastik izlerini ne zaman temizlediği ve pist temizleme aracının arızalı olup olmadığıdır. Airport haber olarak lütfen bu konuyu araştırıp. yazarmısınız.
  • Havacılık uluslararası kurallar çerçevesinde yürütülür biliyorsunuz,e denetim tamam,lisans uluslar arası,EASA ,ICAO,denetim kontrol hep uluslararası,uçuş,takdim,kurallar,havacılık dili,terminal yönlendirmesinden kıyafetlere,yer işaretinden uçak yazısı bakımı onarımı hep uluslar arası,Hava trafiği,ayırmalar cezalar ücretler hep öyle EEE HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜNÜN MAAŞI NEDEN "ULUSAL" ve sen ey katılımcı buna neden gözünü kapar gık demezsin.
  • Malesef Türkiye de bak¹m¹ bile do»ru yapam¹yoruz. Türkiye de B747 alacak hangar¹m¹z bile yokken baz¹ arkadaslar¹m¹z Türkiye yi çok ilerde düºünüyor. Tabiki bende kesinlikle Türkiye yi çok seviyorum ve birdaha ki iºim Türkiye de olacak, ama uçak da»a çarpiyor komplo diyoruz uçak tarlaya düºüyor kule hatas¹ diyoruz, Size sormak istiyorum neden Lufthansa düºmüyor? Lufthansa B737Cl uçaklar¹ THY B737NG uçaklar¹n dan çok daha yaºl¹. Ayn¹ vatandaºlar¹m¹z Türkiye nin uçak yapabileceyini söylüyor ve %90+ buna inan¹yor. Sayg¹lar¹mla, Mutlu Uzun
  • Ben Almanya da Aachen Üniversitesinde Uçak Mühendislik bölümünü bitirdim, 3 y¹l Lufthansa Technik de Frankfurt da EASA PART 21 uçak bak¹m mühendisli»i yapt¹m ve ºu an yine Almanya da baºka bir ºirkette (HAITEC Aviation) Mühendislik ve Planlama bölümün ºefiyim. Size her konuda kat¹l¹yorum. De»il ki Uçak Arabam¹z bile yok. Art¹ Uçak yapabilmek için altyap¹m¹z yok. Bugün Ünivertiteden mezun olan biri zaten Uçak yapamaz. Y¹llarca denyim gerekli. Yeni teknoloji Uçak yapmasaniz kime satacaks¹n¹z? Celik ten alüminyüm den Uçak yap¹lm¹yor, art¹k GFK ürünlerinden yap¹l¹yor. Airbus A380 i yapt¹ ve nekadar sorunlar yasad¹ Boeing B787 derseniz ayn¹ ve halen ilk uçuºunu bekliyoruz. Piyasada rekabet yapabilecek bir uçak Türkiye zor yapar, malesef!!
  • Sefa bey neden herşeye ihtiraz ediyor anlamak mümkün deyil. Uçak imal edemeyiz diyor. EASA'ya tam üye olamayız diyor. hava trafik kontrolörlerinin uluslararası standartların altında maaş aldığına da inanmıyor. hep o konuşuyor. kimseyi konuşturmuyor. Ancak kusura bakmasın ama biraz boş konuşuyor.
  • Bence sefa bey haklı konusunda. Hala araba yapımında montaj dışına pek çıktığımız söylenemezken uçak imalatı nasıl yapılırki? Diyelimki fabrika kurduk ve uçak yapmaya başladık pazarlaması nasıl olacak,rekiplerimiz bize uçak sattırırmı yoksa bir iki tane yangın uçağı üretmek için koskoca tesis gereklimiydi diye sorgulamazmıyız? Hala EASA ya geçememiş,kurallar karmaşası yaşıyan ülkemizde bu fabrikayı kim denetliyecek allah aşkına söylermisiniz. Boeing-Airbus-Bombardier gibi firmaların tekel oluşturduğu pazardaki yerimiz ne olur? Daha uçağın civatasını bile yurt dışından almak zorunda bırakılıyoruz. EASA-FAA onayı olmadan malzemeyi kullanamıyoruz. Çok uzun vadeli bir hayal bu bence. 2023 e yetişemez. Hem sonra kim öle
  • Bunu bir kenara not edin. saklayin save edin. 5 yil son ra lazim olabilir. Hala eski Turkiye'nin dili ile konusuyor.

Sorun Cevaplasın ve Kara Kutu gibi, sektörün üst düzey yetkililerinin katıldığı programlardan sonra Airport TV'de şimdi de Fikir Fırtınası adlı, haftanın gündemini değerlendiren bir program yayın hayatına başladı.

İlk program geçtiğimiz cuma günü Airport TV'nin yeni stüdyosunda gerçekleştirildi.

Uzun yıllar Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde hizmet veren Oktay Erdağı, Uçak teknisyenleri Derneği Onursal Başkanı ve Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan, AirportHaber ve Airport TV Genel Koordinatörü Ali Kıdık ve sektörün deneyimli gazetecilerinden ve aynı zamanda Airport TV Haber Müdürü Murat Herdem'in her Cuma günü bir araya gelip haftanın gündemini değerlendirecekleri Fikir Fırtınası'nın ilk bölümü, oldukça hararekli geçmişti.

İşte Fikir Fırtınası programının ekranlardaki ilk programı;

1.BÖLÜM



2.BÖLÜM



3.BÖLÜM



4.BÖLÜM



5.BÖLÜM

 

AIRPORT TV'Yİ KİLİTLEYEN TARTIŞMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
Programı arayan tekstilci Paris'te, Londra'da trafik yok zannediyor herhalde. Türkiye'yi geri bırakan zihniyet "yapamayız", "edemeyiz" zihniyetidir. İnsan inanmasa bile TV'ye çıkıp inanmışçasına konuşmalıdır ki halkı doğru yönlendirsin. Uçak yapma konusu ahım şahım bir konu değildir. Mesele yatırıma bakar. Hiçbir uçakta gizli sır, bilgi yoktur. Muharebe uçağı olmadıkça yapılabilir. Maliyeti yüksek olur denmesine katılırım ama Türk mühendislerini aşşağılayanlar ancak eziktirler. Ne yani! Uçak yapmayalım ve bir 100 sene daha uçakları dışarıdan mı alalım? Ülkemize reva gördüğünüz son bu mudur? Bırakın Avrupa hayranlığını... Türkiye'nin niçin araba yapamadığını bilmiyorsanız cahilsinizdir. Bu beceriksizlikten değil, ticari baskılardand

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Mutlu kardeşim öncelikle tartıştığımız konuya ilgi duyarak yorum yazdığın ve bizi izlediğin için çok teşekkür ederim. Yorumlarının tamamına yürekten katılıyorum, tabiki uçak imalatı çok kolay olmamakla beraber Türk gençlerinin kabiliyetlerini çok aşan bir konuda değil yeterki onlara fırsat verilsin. Bunun en büyük kanıtı da sizssiniz. Eminimki Anadolunun herhangi bir köyünden Almanya'ya gitmiş bir köylünün çocuğusunuz ancak unutmaki Almanya'da milyonlarca alman gencini eleyerek Uçak Mühendisliği okumuşsunuz. Sen merak etme senin ülken Türkiye Uçak imal edebilir. sen ve senin gibi binlerce meslektaşın kendi uçağını gururla ve onurla üretir. kendine ve ülkene güven yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
06-24 pistiyle ilgili sorunları oktay bey çok iyi anlattı umarızki DHMİ ilgili ve yetkilileri bu söylenenleri ciddiyetle ele alıp sorunu çözerler. Söylenen her şey çok doğru şeylerdi. merak ettiğim şey DHMİ'nin en son pu pistin lastik izlerini ne zaman temizlediği ve pist temizleme aracının arızalı olup olmadığıdır. Airport haber olarak lütfen bu konuyu araştırıp. yazarmısınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havacılık uluslararası kurallar çerçevesinde yürütülür biliyorsunuz,e denetim tamam,lisans uluslar arası,EASA ,ICAO,denetim kontrol hep uluslararası,uçuş,takdim,kurallar,havacılık dili,terminal yönlendirmesinden kıyafetlere,yer işaretinden uçak yazısı bakımı onarımı hep uluslar arası,Hava trafiği,ayırmalar cezalar ücretler hep öyle EEE HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜNÜN MAAŞI NEDEN "ULUSAL" ve sen ey katılımcı buna neden gözünü kapar gık demezsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Malesef Türkiye de bak¹m¹ bile do»ru yapam¹yoruz. Türkiye de B747 alacak hangar¹m¹z bile yokken baz¹ arkadaslar¹m¹z Türkiye yi çok ilerde düºünüyor. Tabiki bende kesinlikle Türkiye yi çok seviyorum ve birdaha ki iºim Türkiye de olacak, ama uçak da»a çarpiyor komplo diyoruz uçak tarlaya düºüyor kule hatas¹ diyoruz, Size sormak istiyorum neden Lufthansa düºmüyor? Lufthansa B737Cl uçaklar¹ THY B737NG uçaklar¹n dan çok daha yaºl¹. Ayn¹ vatandaºlar¹m¹z Türkiye nin uçak yapabileceyini söylüyor ve %90+ buna inan¹yor. Sayg¹lar¹mla, Mutlu Uzun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben Almanya da Aachen Üniversitesinde Uçak Mühendislik bölümünü bitirdim, 3 y¹l Lufthansa Technik de Frankfurt da EASA PART 21 uçak bak¹m mühendisli»i yapt¹m ve ºu an yine Almanya da baºka bir ºirkette (HAITEC Aviation) Mühendislik ve Planlama bölümün ºefiyim. Size her konuda kat¹l¹yorum. De»il ki Uçak Arabam¹z bile yok. Art¹ Uçak yapabilmek için altyap¹m¹z yok. Bugün Ünivertiteden mezun olan biri zaten Uçak yapamaz. Y¹llarca denyim gerekli. Yeni teknoloji Uçak yapmasaniz kime satacaks¹n¹z? Celik ten alüminyüm den Uçak yap¹lm¹yor, art¹k GFK ürünlerinden yap¹l¹yor. Airbus A380 i yapt¹ ve nekadar sorunlar yasad¹ Boeing B787 derseniz ayn¹ ve halen ilk uçuºunu bekliyoruz. Piyasada rekabet yapabilecek bir uçak Türkiye zor yapar, malesef!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sefa bey neden herşeye ihtiraz ediyor anlamak mümkün deyil. Uçak imal edemeyiz diyor. EASA'ya tam üye olamayız diyor. hava trafik kontrolörlerinin uluslararası standartların altında maaş aldığına da inanmıyor. hep o konuşuyor. kimseyi konuşturmuyor. Ancak kusura bakmasın ama biraz boş konuşuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence sefa bey haklı konusunda. Hala araba yapımında montaj dışına pek çıktığımız söylenemezken uçak imalatı nasıl yapılırki? Diyelimki fabrika kurduk ve uçak yapmaya başladık pazarlaması nasıl olacak,rekiplerimiz bize uçak sattırırmı yoksa bir iki tane yangın uçağı üretmek için koskoca tesis gereklimiydi diye sorgulamazmıyız? Hala EASA ya geçememiş,kurallar karmaşası yaşıyan ülkemizde bu fabrikayı kim denetliyecek allah aşkına söylermisiniz. Boeing-Airbus-Bombardier gibi firmaların tekel oluşturduğu pazardaki yerimiz ne olur? Daha uçağın civatasını bile yurt dışından almak zorunda bırakılıyoruz. EASA-FAA onayı olmadan malzemeyi kullanamıyoruz. Çok uzun vadeli bir hayal bu bence. 2023 e yetişemez. Hem sonra kim öle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunu bir kenara not edin. saklayin save edin. 5 yil son ra lazim olabilir. Hala eski Turkiye'nin dili ile konusuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000