14 Haziran 2009, Pazar 08:04:08

AFCAC toplantısı İstanbul'da...

Afrika Ülkeleri Sivil Havacılık Örgütü'nün (AFCAC) İkinci Toplantısı, önümüzdeki hafta İstanbul'da gerçekleştiriliyor.
  • Bakım ve eğitim yapacak yerimiz mi var.Bütün bu rüyalar bir anda gerçekleşmez. Mekan ve personel.Yıllar önce planlanmalıydı.

Afrika Ülkeleri Sivil Havacılık Örgütü'nün (AFCAC) İkinci Toplantısı, önümüzdeki hafta İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde yapılacak ve 5 gün sürecek toplantıya 15'in üzerinde Afrika ülkesinin katılması planlanıyor.

Ülkelerin sivil havacılık otoritelerinin yanı sıra sektör temsilcilerinin de katılacağı konferansta; havayolu faaliyetlerinde işbirliği, uçak bakım ve onarım, havaalanı ve terminal binalarının yapımı ve işletimi, eğitim, yer hizmetleri, kamu-özel sektör ortaklığı ve/veya özel sektör ortaklıkları ile yapılan girişimler gibi konular ele alınacak.

Avrupa'daki ECAC örgütünün Afrika'daki karşılığı olan AFCAC, hava trafik altyapısının güçlendirilmesi ve Türkiye'nin havacılık alanındaki tecrübelerinden yararlanmak amacıyla Türkiye'yle bir işbirliği anlaşması imzalayarak 2008'in Ağustos ayında ilk konferansını İstanbul'da gerçekleştirmişti.

Sivil havacılıkta Türkiye'yi 'lider ülke' seçen Afrika ülkeleri ile yapılacak bu toplantının Türkiye'nin Bakım ve Eğitim Merkezi olma projesine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

AFCAC toplantısı İstanbul'da...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bakım ve eğitim yapacak yerimiz mi var.Bütün bu rüyalar bir anda gerçekleşmez. Mekan ve personel.Yıllar önce planlanmalıydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000