16 Temmuz 2012, Pazartesi 14:23:24

9 AYDIR BEKLİYOR

Van'daki depremde depremzedelere yardım malzemesi getiren Kırgız yardım uçağının çarpması sonucu kokpit kısmı hasar gören Gürcü uçağı, yaklaşık 9 aydır Erzurum Havalimanı'nda onarılmayı bekliyor.

Geçtiğimiz yıl Van'da meydana gelen depremin ardından yardım malzemesi getiren Gürcistan'a ait uçağa havalimanındayken 31 Ekimde Kırgızistan'dan gelen yardım uçağı çarpmış, kazada kokpit kısmı ağır hasar görmüştü. O günden beri Erzurum Havalimanı'nda bekletilen uçağın onarımı Gürcü yetkililerce yapılmadı.

Yetkililer, kazanın ardından vakit kaybedilmeden gerekli kaza tutanakları tutularak, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne gönderildiğini, ancak geçen süre içerisinde bir gelişme olmadığını belirttiler.

Gürcü yetkililerin uçağı onarmama sebepleri hakkında net bilgilerinin olmadığını ifade eden Erzurum Valiliği, “Bu, devlet kademelerinin vereceği bir karar. Henüz gelmediler, almadılar uçaklarını. Yalnız uçağın onarımının oldukça fazla masrafı oluyor. Uçak da eski bir uçak. Uçağın kokpit kısmı tamamen hasarlı. O da çok masraflı bir şeymiş. Kırgız uçağının kanadı iniş yaparken, bu uçağın kokpitine çarpmıştı. Deprem sonrasında yapılan yardımların gelişindeki o trafikte yaşanmıştı.” dediler.

9 AYDIR BEKLİYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000