31 Mart 2011, Perşembe 11:45:54

5 HAVAALANINDA UYGULAMA BAŞLADI

SHGM'den yolcu mağduriyetleri için yeni uygulama…
  • her ne kadar bireylerin şikayet hakları olsa da çoğu kişi olayları çarpıtarak şikayette bulunuyor. örnek 12de kalkacak bir uçak için 12de alana gelen yolcu dilekçeye 11buçukta geldim yazıyor. bu olayı uçağı kaçıran pegasus yolcusunun pegasus çağrı merkezini aramasında bizzat gördüm. şikayet iletilmesini sağlayan sistem amaç dışı da kullanılabilir
  • hahaha bu çokk güzel olmuş arkadaslar havaalanlarında yasanan olumsuz şeyleri şikayet edebiliyorsunuz tüm hava yolu şirketleri olsun yer hizmetleri olsun anında şikayet edebilirsiniz güzel bi paylaşım olmus tesekkürler SHGM :)
  • peki kimi kime şikayet edecez :):):)
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havayolunu kullanan yolcuların, havacılık hizmetlerinden yararlanın kişi ve kurumların şikâyet ve isteklerini asgari sürede iletmesi amacıyla havaalanlarında yeni bir uygulama başlattı.

SHGM, Otomasyon Projesi kapsamında havaalanı terminal binalarına kiosk cihazı yerleştirerek, kişi ve kurumların talep, öneri, şikâyet vb konularda elektronik ortamda başvuru yapabilmesine imkân sağlayan yeni uygulamayı hayata geçirdi.

İlk etapta İstanbul Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Antalya Havalimanı'na ikişer adet olmak üzere toplam 10 kiosk cihazı yerleştirildi. 1 adet cihazda SHGM binası girişinde yer almaktadır.

İç ve dış hatlar gidiş terminallerinde bulunan cihazlar aracılığı ile yolcular hem elektronik hem de yazılı olarak başvurularını yapabiliyor. Sistem; SHGM'nin duyuru, düzenleme ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme sağlayacak bir üst menü ile vatandaşların şikâyet ve önerilerini iletebilecekleri bir alt menüden oluşuyor.

Alt menüde yer alan şikâyet talep formu, elektronik olarak doldurulup gönderilebileceği gibi, basılı şikâyet talep formları el yazısı ile doldurup makineye okutulmak (scan edilmek) suretiyle de iletilebiliyor. Talep ve şikâyetler İngilizce olarak da yapılabiliyor.



5 HAVAALANINDA UYGULAMA BAŞLADI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
her ne kadar bireylerin şikayet hakları olsa da çoğu kişi olayları çarpıtarak şikayette bulunuyor. örnek 12de kalkacak bir uçak için 12de alana gelen yolcu dilekçeye 11buçukta geldim yazıyor. bu olayı uçağı kaçıran pegasus yolcusunun pegasus çağrı merkezini aramasında bizzat gördüm. şikayet iletilmesini sağlayan sistem amaç dışı da kullanılabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hahaha bu çokk güzel olmuş arkadaslar havaalanlarında yasanan olumsuz şeyleri şikayet edebiliyorsunuz tüm hava yolu şirketleri olsun yer hizmetleri olsun anında şikayet edebilirsiniz güzel bi paylaşım olmus tesekkürler SHGM :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
peki kimi kime şikayet edecez :):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000