15 Ocak 2009, Perşembe 11:32:16

2008, pilot adaylarının yılı oldu!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2008 yılı içinde 515 adet pilot lisansı verildi...
  • concon sen karaambar kamyoncular derneğindensin herhalde...ne bu kardeşim taşıt felan...uzay mekiğide mi taşıt...))kamyoncu seni...)))
  • arkadaşım sen galiba direk heavy uçakla başladın galiba ucuculuk hayatına::)) bu can taşıma işi tabi ki ciddi ama pilot olmak normal her insanın yapabilecigi bi iş oldugunu anlamak lazım sonuçta taşıt kullanmak ama tabi sanki ulaşılmaz bi yetenek miş gibi olması sizin gibilerin çok ta övündügü bir durum.. .
  • Haydi çocuklar pilot olmaya! böyle bir kampanya yapalım mı? ne kadar kolay değil mi pilot olmak.Baylar ,bayanlar!insanları boş yere heveslendirmeyin hayatlarıyla oynamayın.Bir tane pırpır gezdirince pilot olunmaz .Açık ve düzgün anlatın herşeyi.Uçaklarda patlıcan taşınmıyor, \"can\" taşınıyor.
  • hangi uçuş okulu pekte fark etmez hepsi aynı satndart bi egitim sadece lisans amaçlı bu egitim o yüzden en ucuz hangisi ise o okula gitmek lazım yeni girmeyi düşünenlere duyrulur ha ögrenciye bakarsanız herkes en iyi egitimi kendi aldıgını iddaa eder ki bu da bitürk klasigi hep biz en iyiiyiz bizde başka iyi yok
  • yani dağda olen kurt ile ilgili bir haber olsa tarkim diyeceksiniz siz kimsiniz yada nesiniz bilmiyorum ama beyin problemi yaşadığınız gayet acık bu ülkedeki bütün ucus okullarından mezun arkadaşlarım iş bulabilirler ve aynı sansa sahipler ayrıca unutmayınki adana ankara istanbul seyrülseferi yapan tek okul tarkim ve şu andaki hava şartlarında bile aylık en cok ucus yapan okul gene tarkim ancak sadece pilotun okulunun tarkim olduğundan dolayı alımlarda eleme yapan yönetici var ise ben o yöneticiyide esefle kınarım kişiler kendi yeteneklerini ile gelişirler okullar sadece imkan sunar bence artık aklınızı başınıza alın ve tarkim mezunlarının hakkını yemeyin emeğine saygı duyun
  • KESİNLİKLE BU İŞLERİN TORPİLLE ALAKALI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.VARSA ARKAN PİLOT TA OLURSUN BAŞKA BİŞEY DE.......
  • 1. Babası kaptan değilse 2. Ulş. bakanlığı veya THY'de dayısı yoksa 3. AKP ile bağlatılı değilse 4. Cemaat mensubu değilse.... (Dahasıda var ama...) O lisansları çerçeveletip duvara asabilirler
  • siz ya havacı değilsiniz yada gözleriniz kapalı, unutmayın sizin soyledikleriniz tamamı ile hurafe ve yeni pilot olacak insanlarada olumsuz etki yapıyor gerçi havacılıgın için de olan insanlar iyi bir pilotun kesinlikle açıkta kalmayacagını bilir... Ayrıca unutmayınki pilot lisansları uluslar arasıdır ve tum dunyada gecerlidir, havacılıga sadece turkiye penceresinden bakmamanızı tavsiye ederim.yazık sanırım siz pilot değilsiniz.....
  • yahu benim bi tanidik abi var.adam 3 metre yükseklikten düsmüs,sol gözünden olmus.on bin metre bu yav,10 km dile kolay.bazi arkadaslar yüz metredir felan yazmis.yüz metreden düsüpte kurtulmak ayri bir mucize tabii.
  • tarkimden çıkanlar falan iş bulamayacak boşuna ümitleniliyor

Türk Sivil Havacılık sektöründe son yıllarda yaşanan hızlı büyümeye paralel olarak, pilot olmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artarken, sektörün pilot ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalarını sürdüren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2008 yılı içinde 515 adet pilot lisansı verildi.

Uçuş okullarında gerekli eğitimi aldıktan sonra SHGM’nin yaptığı pilot teorik sınavları ile uçuş yetenek testlerini başarıyla tamamlayan 515 kişi pilot lisansı almaya hak kazandı. Böylece, ülkemizdeki uçak ve helikopter pilot sayısı 6669’a yükseldi.

Havayollarında görev yapan pilot sayısı ise 2002 yılı ile kıyaslandığında yüzde yüze yakın artış gösterdi.  2002 yılında hava yollarında görevli pilot sayısı 1372 iken, 2008 yılına gelindiğinde bu rakam 2520’ye ulaştı.

Ülkemizde bugün itibariyle, SHGM tarafından yetkilendirilen 16 uçuş eğitim organizasyonu ve 14 Tip intibak eğitim organizasyonu ve bu okullara ait toplam 106 hava aracı bulunuyor.  Havacılık sektöründe yaşanan gelişmeler çerçevesinde bu uçuş okullarında eğitim gören öğrenci sayısında da büyük artış yaşandı. 2002 yılında bu okullarda eğitim gören öğrenci sayısı 92 iken, 2008 yılında bu rakam 423’e yükseldi.

Uçuş okullarında verilen eğitimin standartlara uygun bir şekilde sürdürülmesi amacıyla 2008 yılı içinde bu okullara toplam 38 denetim gerçekleştiren SHGM ayrıca, eğitim ücretlerinin aşağıya çekilmesi ve yakıt indirimi de dahil uçuş okullarına yönelik destek paketini Ocak ayı sonuna kadar çıkarmayı planlıyor.

2008, pilot adaylarının yılı oldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

ekp ~ 15 yıl önce
concon sen karaambar kamyoncular derneğindensin herhalde...ne bu kardeşim taşıt felan...uzay mekiğide mi taşıt...))kamyoncu seni...)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
concon ~ 15 yıl önce
arkadaşım sen galiba direk heavy uçakla başladın galiba ucuculuk hayatına::)) bu can taşıma işi tabi ki ciddi ama pilot olmak normal her insanın yapabilecigi bi iş oldugunu anlamak lazım sonuçta taşıt kullanmak ama tabi sanki ulaşılmaz bi yetenek miş gibi olması sizin gibilerin çok ta övündügü bir durum.. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 15 yıl önce
Haydi çocuklar pilot olmaya! böyle bir kampanya yapalım mı? ne kadar kolay değil mi pilot olmak.Baylar ,bayanlar!insanları boş yere heveslendirmeyin hayatlarıyla oynamayın.Bir tane pırpır gezdirince pilot olunmaz .Açık ve düzgün anlatın herşeyi.Uçaklarda patlıcan taşınmıyor, \"can\" taşınıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kopil ~ 15 yıl önce
hangi uçuş okulu pekte fark etmez hepsi aynı satndart bi egitim sadece lisans amaçlı bu egitim o yüzden en ucuz hangisi ise o okula gitmek lazım yeni girmeyi düşünenlere duyrulur ha ögrenciye bakarsanız herkes en iyi egitimi kendi aldıgını iddaa eder ki bu da bitürk klasigi hep biz en iyiiyiz bizde başka iyi yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zafer ~ 15 yıl önce
yani dağda olen kurt ile ilgili bir haber olsa tarkim diyeceksiniz siz kimsiniz yada nesiniz bilmiyorum ama beyin problemi yaşadığınız gayet acık bu ülkedeki bütün ucus okullarından mezun arkadaşlarım iş bulabilirler ve aynı sansa sahipler ayrıca unutmayınki adana ankara istanbul seyrülseferi yapan tek okul tarkim ve şu andaki hava şartlarında bile aylık en cok ucus yapan okul gene tarkim ancak sadece pilotun okulunun tarkim olduğundan dolayı alımlarda eleme yapan yönetici var ise ben o yöneticiyide esefle kınarım kişiler kendi yeteneklerini ile gelişirler okullar sadece imkan sunar bence artık aklınızı başınıza alın ve tarkim mezunlarının hakkını yemeyin emeğine saygı duyun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NE ÖNEMİ VAR ~ 15 yıl önce
KESİNLİKLE BU İŞLERİN TORPİLLE ALAKALI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.VARSA ARKAN PİLOT TA OLURSUN BAŞKA BİŞEY DE.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz Pilot ~ 15 yıl önce
1. Babası kaptan değilse 2. Ulş. bakanlığı veya THY'de dayısı yoksa 3. AKP ile bağlatılı değilse 4. Cemaat mensubu değilse.... (Dahasıda var ama...) O lisansları çerçeveletip duvara asabilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
L'aviateur ~ 15 yıl önce
siz ya havacı değilsiniz yada gözleriniz kapalı, unutmayın sizin soyledikleriniz tamamı ile hurafe ve yeni pilot olacak insanlarada olumsuz etki yapıyor gerçi havacılıgın için de olan insanlar iyi bir pilotun kesinlikle açıkta kalmayacagını bilir... Ayrıca unutmayınki pilot lisansları uluslar arasıdır ve tum dunyada gecerlidir, havacılıga sadece turkiye penceresinden bakmamanızı tavsiye ederim.yazık sanırım siz pilot değilsiniz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uvwxyz ~ 15 yıl önce
yahu benim bi tanidik abi var.adam 3 metre yükseklikten düsmüs,sol gözünden olmus.on bin metre bu yav,10 km dile kolay.bazi arkadaslar yüz metredir felan yazmis.yüz metreden düsüpte kurtulmak ayri bir mucize tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben ~ 15 yıl önce
tarkimden çıkanlar falan iş bulamayacak boşuna ümitleniliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000