27 Eylül 2010, Pazartesi 15:04:48

110. ÜLKE ZİMBABVE OLDU

Türkiye'nin yurt dışı uçuş ağını genişletmek için ikili hava ulaştırma anlaşmalarını aralıksız sürdüren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), 110'uncu anlaşmasını Zimbabve ile yaptı.
  • Arkadaşım hükümet bu antlaşmaları türkiye için herkes için yapıyor ince düşünecek olursan tüm türkiye için yapıyor türkiyenin kalkınması için ellerinden geleni yapıyorlar ötekiler gibi oturdukları yerden dünyadan bihaber ahkam kesip atmıyorlar öncekiler gibi varsa yoksa amerika avrupa demiyorlar yani şirket gözetmeksizin yapılıyor bu işler thy adına gidilipde andlaşma yapılmıyor oraya uçmak isteyen olursa gücü yeten uçururrrrrrrrrrmadem atlas onur pagasus uçmak istiyor onlara uçma diyenmi, varda sen ordan uçuyon bu olaya:)
  • bana bu anlasmalar thy icin yapiliyor gibi geliyor.zaten turkiyeden zimbabveye yolcu yok.ancak transit yolcu potansiyeli olabilir.sonucta bu isi yapan da thy.pegasusun onurun atlasin zimbabwe ye direk sefer duzenleyecegini kimse dusunmuyor herhalde.
AirportHaber'in geçtiğimiz hafta duyurduğu anlaşmanın imzaları Ankara'da atıldı.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Afrika'ya Açılım Programı çerçevesinde Zimbabve ile İkili Hava Ulaştırma Anlaşması imzaladı.

Zimbabve Ulaştırma, İletişim ve Altyapı Gelişimi Bakanlığı, Politika, Planlama ve Koordinasyon Müdür Vekili Saston Muzenda başkanlığındaki Zimbabve heyeti, ikili hava ulaştırması müzakerelerinde bulunmak üzere 20-21 Eylül 2010 tarihlerinde Türkiye'ye geldi.

Türk ve Zimbabve Sivil Havacılık heyetleri arasında yapılan müzakereler sonunda iki ülke arasında havayolu köprüsünün kurulmasını ve uçuşların başlatılmasını sağlayacak olan İkili Hava Ulaştırma Anlaşması imzalandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru ve Zimbabve Heyet Başkanı Saston Muzenda tarafından imzalanan anlaşmaya göre; Türkiye'de İstanbul, Ankara ve daha sonra belirlenecek bir nokta ile Zimbabve'de Harare, Victoria Falls ve daha sonra belirlenen üçüncü bir nokta, iki ülkede uçuş gerçekleştirilecek noktalar olarak belirlendi. Taraflar, her bir nokta için haftada 7 frekansı aşmamak şartıyla toplam 21 frekans sefer yapılması konusunda anlaşma sağladı.

Yapılan anlaşma ile ayrıca bakım, eğitim ve yer hizmetleri başta olmak üzere sivil havacılık ile ilgili konularda her iki ülke arasında işbirliğinin geliştirilmesine karar verildi.

Türkiye'nin Zimbabve ile imzalanan anlaşma sonunda ikili hava ulaştırma anlaşması bulunan Afrika ülkelerinin sayısı 24'e, toplam ikili anlaşma yapılan ülke sayısı 110'a yükseldi.
110. ÜLKE ZİMBABVE OLDU

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşım hükümet bu antlaşmaları türkiye için herkes için yapıyor ince düşünecek olursan tüm türkiye için yapıyor türkiyenin kalkınması için ellerinden geleni yapıyorlar ötekiler gibi oturdukları yerden dünyadan bihaber ahkam kesip atmıyorlar öncekiler gibi varsa yoksa amerika avrupa demiyorlar yani şirket gözetmeksizin yapılıyor bu işler thy adına gidilipde andlaşma yapılmıyor oraya uçmak isteyen olursa gücü yeten uçururrrrrrrrrrmadem atlas onur pagasus uçmak istiyor onlara uçma diyenmi, varda sen ordan uçuyon bu olaya:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bana bu anlasmalar thy icin yapiliyor gibi geliyor.zaten turkiyeden zimbabveye yolcu yok.ancak transit yolcu potansiyeli olabilir.sonucta bu isi yapan da thy.pegasusun onurun atlasin zimbabwe ye direk sefer duzenleyecegini kimse dusunmuyor herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000