03 Temmuz 2012, Salı 17:36:23

SHGM'NİN KARARI ŞOKE EDECEK!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü deniz uçaklarının uçuşlarını tamamen durdurdu. Peki, neden bu uçuşlar durduruldu. Birkaç gün önce tarifeli uçuşlara başlayan SeaBird'ün de uçuşları durduruldu mu? İşte ayrıntılar...
  • Türkiye de kuyruğun bu ve buna benzer birden fazla kuruma bağlı iş yapmaya kalkışırsan sonuç bu olur. Bunu daha öncesinden bilmeleri gerekirdi. 50 yıl sonrasının işini şimdi yapmaya çalışmak çılgınlık bence. Yatırımlara yazık olmuş. Arkadaşlar beni arayıp sormuş olsalardı onlara şunu derdim. Bu uçaklara yatıracağınız paralarla belki de 100 e yakın şubesi olan 01 Adana kebap lokantası açarsınız ve para kazanırsınız. Ama bu işte sizi batırırlar. Vazgeçin. Derdim. Geçmiş olsun...
  • TR nin denizleri ve su kaynakları özelleşti.Özel mülkiyeti kullanmak için izin almanız lazım.
  • YASSSAH HEMŞERİM der ya ahanda bu -la niye yasak; .........................YASSSAH - la olm sebebini söyle;.............YASSAH - şöyle yapsak;.........................YASSSSAH _böyle yapsak; ........................YASSSAH böyle devleti kurumu bende yönetirim.
  • BU ADAMLAR(!) CUMHURİYETİN UÇAK FABRİKASINI KAPATTIRANLARIN TORUNLARI.NEMALANDIKLARI KİŞİLER İÇİN ;EMNİYET,DİSİPLİN,YETKİ KONTROLÜ GİBİ BAHANELERLE GELİŞİMİ ZİNCİRLEYENLER.AMA KİMSE ONLARI UNUTMAYACAK.ÜLKEMİN HER YANI DENİZLERLE GÖLLERLE ÇEVRİLİ İKEN BU YASAĞA ANCAK GÜLÜNÜR.BUNLAR UÇAK ŞİRKETİ ;OTOBÜS YAZIHANESİ VEYA BALIKÇI BARINAĞI DEĞİL BEYLER(!)
  • Dünyanın her yerinde bu uçakların değişik boyları ile insanlar neredeyse evinden işine gidebiliyor her gün. Biz de ise ona yasak buna yasak. Bu uçakların nereye nasıl ineceğinin standardı belli (Allahtan onu bize sormadan belirleyenler var) istediği otomobili alıp istediği yere park eden Türk vatandaşı istediği uçağı alıp deniz kenarındaki evinin, otelinin önüne niye gidemiyor. Devlet kurumları arasındaki bir başka güç mücadelesi daha
  • sanki zaytung.com okuyorum gibi:-))))))))))))
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • hantal devlet sisteminin son ornegi, 4 ay kaldim bu turkiyede, bu ulke bu kafa ile asla gelisemez. Benim Kanada'ya geri donme zamanim geldi artik, bu ulkeden hicbirsey olmaz. nerde rusvet, dolandiricilik, adam kayirmaca varsa bu ulkede.
  • Ulkemize hasta adam demisler seneler once, hala hastayiz. Duzelmeyecegiz biz. Insanlar canla basla calisiyor. Birseyler yapmaya ugrasiyor. Bir dangalak herseyi yerlebir ediyor.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine bütün deniz uçaklarının uçmasını iptal etti. Kendi sistemini kuran SeaBird Havayolları bu karardan etkilenmeyecek.

Deniz ve İçsular Genel Müdürlüğü, denizlere, göllere inen uçakların kendilerinin izni olmadan istedikleri yerlere inemeyeceklerini belirterek Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne rest çekti.  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu yazı üzerine tüm deniz uçaklarının uçuşlarını askıya alarak, uçak sahiplerini ve şirketleri apar-topar Ankara'ya çağırdı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü, deniz ve içsuların kendilerinin kontrolünde olduğunu belirterek, "Bundan sonra deniz uçaklarına disiplin getireceğiz. İstediğiniz yere uçamazsınız. Uçuş yapılacak noktalar belirlenecek ve belirlenen noktalar haricinde başka bir yere inilemeyecek" dedi.

Bu karar üzerine şok olan deniz uçağı sahipleri, dünyadan örnekler vererek, "Böyle bir durumda hepimiz uçağımızı satmak zorunda kalırız" diyerek durumun ciddiyetini gösterdiler. Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün de uçak sahiplerinin bu tavrı karşısında "siz bilirsiniz" dediği iddia edildi.

Türkiye'de 1 adet Seabird olmak üzere, körfezi kirleten gemileri kontrol etmek üzere Kocaeli Belediyesi ile ortak çalışma yürüten Hakan Osanmaz'a ait iki deniz uçağı, Koç Holding'e ait 1 adet, Bonair'e ait 1 adet ve bir adet de İntercity'ye ait olmak üzere toplamda 6 adet deniz uçağı bulunuyor.

Deniz uçaklarının geleceği karanlık bir sürece girerken uçak sahiplerinin nasıl bir aksiyon alacağı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nezdinde nasıl bir girişimde bulunulacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

©AirportHaber

SHGM'NİN KARARI ŞOKE EDECEK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Kartal1 ~ 5 yıl önce
Türkiye de kuyruğun bu ve buna benzer birden fazla kuruma bağlı iş yapmaya kalkışırsan sonuç bu olur. Bunu daha öncesinden bilmeleri gerekirdi. 50 yıl sonrasının işini şimdi yapmaya çalışmak çılgınlık bence. Yatırımlara yazık olmuş. Arkadaşlar beni arayıp sormuş olsalardı onlara şunu derdim. Bu uçaklara yatıracağınız paralarla belki de 100 e yakın şubesi olan 01 Adana kebap lokantası açarsınız ve para kazanırsınız. Ama bu işte sizi batırırlar. Vazgeçin. Derdim. Geçmiş olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MÜLKİYET ~ 12 yıl önce
TR nin denizleri ve su kaynakları özelleşti.Özel mülkiyeti kullanmak için izin almanız lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hani bir kapıya bir kır. koyarlarda ~ 12 yıl önce
YASSSAH HEMŞERİM der ya ahanda bu -la niye yasak; .........................YASSSAH - la olm sebebini söyle;.............YASSAH - şöyle yapsak;.........................YASSSSAH _böyle yapsak; ........................YASSSAH böyle devleti kurumu bende yönetirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
müsteşar ~ 12 yıl önce
BU ADAMLAR(!) CUMHURİYETİN UÇAK FABRİKASINI KAPATTIRANLARIN TORUNLARI.NEMALANDIKLARI KİŞİLER İÇİN ;EMNİYET,DİSİPLİN,YETKİ KONTROLÜ GİBİ BAHANELERLE GELİŞİMİ ZİNCİRLEYENLER.AMA KİMSE ONLARI UNUTMAYACAK.ÜLKEMİN HER YANI DENİZLERLE GÖLLERLE ÇEVRİLİ İKEN BU YASAĞA ANCAK GÜLÜNÜR.BUNLAR UÇAK ŞİRKETİ ;OTOBÜS YAZIHANESİ VEYA BALIKÇI BARINAĞI DEĞİL BEYLER(!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özgürlük ~ 12 yıl önce
Dünyanın her yerinde bu uçakların değişik boyları ile insanlar neredeyse evinden işine gidebiliyor her gün. Biz de ise ona yasak buna yasak. Bu uçakların nereye nasıl ineceğinin standardı belli (Allahtan onu bize sormadan belirleyenler var) istediği otomobili alıp istediği yere park eden Türk vatandaşı istediği uçağı alıp deniz kenarındaki evinin, otelinin önüne niye gidemiyor. Devlet kurumları arasındaki bir başka güç mücadelesi daha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mete ~ 12 yıl önce
sanki zaytung.com okuyorum gibi:-))))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seabird'e cevap 3'e cevap ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kanadadan ~ 12 yıl önce
hantal devlet sisteminin son ornegi, 4 ay kaldim bu turkiyede, bu ulke bu kafa ile asla gelisemez. Benim Kanada'ya geri donme zamanim geldi artik, bu ulkeden hicbirsey olmaz. nerde rusvet, dolandiricilik, adam kayirmaca varsa bu ulkede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasta adam ~ 12 yıl önce
Ulkemize hasta adam demisler seneler once, hala hastayiz. Duzelmeyecegiz biz. Insanlar canla basla calisiyor. Birseyler yapmaya ugrasiyor. Bir dangalak herseyi yerlebir ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TÜRK ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000