08 Aralık 2012, Cumartesi 10:43:04

"MOGAN GÖLÜ HAVAALANI DEĞİL"

SeaBird Havayolları'nın Haliç-Mogan Gölü arasında uçuş başlatacağı haberlerinin üzerine çevreciler harekete geçti. Çevreciler, tam 227 kuş türünün tehdit altına olduğunu belirterek bir kampanya başlattı.
  • Seabird'un basindaki K.A., hayatinin hic bir doneminde, ne Amerika'da, ne de Turkiye'de, gercek anlamda havacilik ile ilgili bir tek pozisyonda bulunmamis iken ve degil havacilik uzerine, diger hic bir ana bilim dalinda biluniversite bitirmemis iken, kendisini Turkiye'de deniz havaciliginin duayeni gibi gostermesi, bu isi asil bilenin kanina dokunur, eminim. Seabird'un en ust yonetim kademelerinin bir kacini toptan elinde bulunduran bavulcunun, SHGM'ye Form 4 icin nasil bir CV sunmus oldugu, egitim ve havacilik bilgi duzeyini ne gosterdigi, SHGM'nin nasil kabul ettigi, aslinda bomba gibi sansasyonel infialler uyandiracak bir mevzudur. SHGM, A.B.D'nde lisans alip, yillarca calismis havacilarin beyanlarina hic itibar etmeyip, FAA'den tasdik talep ederken, guya 16 yilini "Amerika'da Havayolu Yonetim Kadrolarinda" harcadigi iddiasindaki malum sahsin, Birlesik Devletler'deki 'havacilik ozgecmisini', henuz Federal Daire'deki resmi kayitlardan talep etmemis olmasi manidar degil midir?
  • F Words kullancam bak artık. Nedir bu Seabird saçmalığı yahu. Biz burda her denetlemede yıllardır çalışan sistemin sağını, solunu beğenmeyip, yeter ama bulgu gerek diyen SHGM, bu dandik şirkete nasıl göz yumuyor?Yönetim çal çal oyna, para yok, kurar ihlali ayyuğa çıkmış, 31 tane 1.seviye bulgu tespit etmiş SHGM, hala kapatmıyor. bunlar da işkembeyi kübradan yok Mogan yok bilmem ne atıp tutuyor. Tahminler ortada ya arpalıyor bunlar SHGM'yi çaktırmadan ya da AKEHPE'den abileri dayıları var...Yeter artık F words kullancem
  • Bu şirketle ilgili çok fazla belge var yayınlana bilirse gerçekler ortaya çıkar yayın aşamasında üstü örtülmeyecekse.
  • Hmmm izinsiz nasil olur ya. Sit alalari kontrol edilmiyor mu ? Cevre halk niye sikayet etmemiski ? Bence izinsiz yapmamislardir. Onca tv olayi BAKAN falan !!! Bence boyle hata olmaz. Abartmayalim. Bir de deniz ucaklari ulkemiz havaciligina ve insanlarina buyuk bir ozgurluk getirecek. Bunun icin Hakan Bey cok ugrasti. Gerci yaniltici reklam ile Seabird ilk diyip duruyor ama degiller.... Moganda seaport anca yaz icin olur ama okadar havayolu varken hemde otobus fiyatina kim niye o gurultuyu ve rahatsizligi ceksin. Birde o bolge turbulansi ile unlu. Ucakta hep orada uyanirim ben :)
  • Bu uçak 40 yaşında türkiye de 40 yaşında ticari uçan bir uçak varmı bilin varmı?
  • ankaralı çevreciler izmirli çevrecilerle temasa geçsin SİT ALANINA İSTASYON KURMUŞLAR HEMDE İZİN ALMADAN SHGM verdiği ruhsat uçak için geçerli önce bunu anlasalar.
  • Adamlar haklı beyler, DAĞILIN. Oraya sadece görerek inebilirsiniz, o zaman da kuşlar orada zaten. Gölbşının Güneyinde helikopter ve pervaneli uçakların çalışma sahaları da var. TRAFİK YÖNÜYLE DE UYGUN DEĞİL.
  • Arkadaşlar yaz boyu çıkan haberler ve o haberlere yazılan yorumlar belli bu şirketin bu kadar sorunu ve olmazlar yapılıyorsa shgm yola devam diyosa burda kimse kendini yormasın sonunda can kaybı olsada bunlar için önemi yok atarlar ortaya garibanları olur biter..
  • Biz bosuna çırpınıyoruz gercekten ama KENN BOREK firmasi zaten bu isi sonlandiracak. Bence SHGM dahil begenen begenmeyen herkez SEABIRD için KENN BOREK ile gorüşsün. Genel anlamda Mogan yanlis secim ticari anlamda ama genel havacilik icin yazin fena degil. Kuslarin ureme ve goc donemlerinde kapali tutulur belki. Kisin hicte hos hava sartlarina sahip biryer değil.
  • Mogan uygun bir yer degil. Konumu guzel olabilir fakat tasidigi diger ozellikler nedeni ile bu izin verilmemeli. Sadece kuslar degil hayati tehlikede olan. Buzlanma atlaniyor. Bile bile lades etmeyin. Akillica ve duzgun yapin bu isi. Ne tabiata ne insanlara ne de camia ya zarar verip Ulkemizin gelecegi ile oynamayin.

İŞTE ÇEVRECİLER TARAFINDAN BAŞLATILAN SEABIRD KARŞITI O KAMPANYA:

"Dikkuyruk Ördeğin başına gelmedik kalmadı... Şimdi de uçaklar iniyor.

Seabird Havayolu Şirketi’nin İstanbul, Haliç - Ankara Mogan Gölü arasında başlatacağı deniz uçağı seferlerinin haberleri her yerde. Yakın zamanda başlaması planlanan seferler gerçekleşirse, son kalan cennetlerden biri daha elimizden kayıp gidecek, üstelik Ankara’lıların nefes alıp verebildiği, sevdiklerinin  elinden tutup gezdiği Mogan Gölü gürültü kirliliğinden artık gezilemeyecek.

Bizler Ankara Kuş Gözlem Topluluğu ve doğa severler olarak Mogan Gölü’ne uçak inip kalkmasının nelere mal olabileceğinin farkındayız. Özel Çevre Koruma Bölgesi olan Mogan Gölü, 53 familyadan 227 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Dikkuyruk Ördek dahil olmak üzere nesli tüm dünyada tehlike altındaki 5 kuş türünü barındırıyor. Üstelik Türkiye’de bilinen görülen bütün balıkçıl türleri, grisi, erguvanı, alacası, gece ve sığır balıkçılı, hepsi gölde var. Göl, bölgede kalan tek sulak alan ve barındırdığı canlı türleri bakımından son derece önemli bir yaşam alanı.

Mogan Gölü hem üreyen kuş türleri için önemli, hem de Avrupa ile Afrika kıtaları arasındaki kuş göç yollarının üzerinde. Kuşların göç sırasında durup dinlendiği ve beslendiği bu sulak alanlar neredeyse hiç kalmadı. Bu duraklar milyonlarca senedir göç eden kuşlar için ölüm kalım meselesi. Şimdi bu gölün üzerine motoru harıl harıl çalışan koca uçaklar indiğini düşünün. Kuşlar kaçışıyor, ürküyor, kırılan yumurtalar ve terk edilmiş yuvalar. Son kalan üreme alanları da elden gitmiş.

Bu projenin etkisi sadece kuşlara ve sucul ekosisteme yönelik değil. Ankaralı için Mogan çok önemli bir dinlenme, gezme ve mesire yeri. Sevdikleriyle Mogan’da gezmemiş Ankaralı var mıdır? Böyle giderse zaten hiç yapılamayacak. Başkentlilerin sessizce vakit geçirdikleri, hafta sonlarında dolaştıkları, aileleriyle vakit geçirip çocuklarına doğayı öğrettikleri ve kuş gözledikleri bu alandaki olumsuz gidişat durdurulamaz is kuşların cenneti yerine cehennemine dönüşecek.

Sadece daha çok kar ve ekonomik bakış açısıyla, bu kadar hassas bir ekosistemi bozmak yerine küçük boyutlu uçaklar doğaya ve biyolojik çeşitliliğe zarar vermeden yine Ankara'ya hizmet verebilir ve alternatif alanlarda pist olasılıkları değerlendirilebilir. Motorlu teknelere bile izin verilmemesi gereken bir göle uçakların inip kalkmasından sadece yaban kuşları değil, insanlar da ciddi şekilde olumsuz etkilenecekler. Mogan Gölü'nün, içerdiği yaban hayatın ve biyolojik çeşitliliğin korunması için koruma amaçlı izleme ve acil yardım için kullanılan tekneler dışında hiç bir aracın gölde kullanımına izin verilmemeli.

Ankara Kuş Gözlem Topluluğu olarak yetkililerin derhal uluslararası sözleşmelerin ve ilgili ulusal mevzuatın uygulanmasını, bu konuda gerekli önlemi almasını ve bu "korunan alanda" deniz uçağı seferlerini başlamadan engellemesini talep ediyoruz. Bu akla mantığa ve kanunlara sığmayan uygulamanın yapılmayacağına dair açıklama yaparak kamuoyunun ve vatandaşların endişelerini ortadan kaldırmalarını bekliyoruz.

Bu hepimizin gelecek çocuklarımız ve torunlarımız için görevi. Bu kampanyaya destek vererek üzerinize düşeni yapabilir, yarınlara Ankara'nın yegane sulakalanını temiz ve sağlıklı bir şekilde devredilmesini sağlayabilirsiniz."

"MOGAN GÖLÜ HAVAALANI DEĞİL"

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Federal Invest...! ~ 11 yıl önce
Seabird'un basindaki K.A., hayatinin hic bir doneminde, ne Amerika'da, ne de Turkiye'de, gercek anlamda havacilik ile ilgili bir tek pozisyonda bulunmamis iken ve degil havacilik uzerine, diger hic bir ana bilim dalinda biluniversite bitirmemis iken, kendisini Turkiye'de deniz havaciliginin duayeni gibi gostermesi, bu isi asil bilenin kanina dokunur, eminim. Seabird'un en ust yonetim kademelerinin bir kacini toptan elinde bulunduran bavulcunun, SHGM'ye Form 4 icin nasil bir CV sunmus oldugu, egitim ve havacilik bilgi duzeyini ne gosterdigi, SHGM'nin nasil kabul ettigi, aslinda bomba gibi sansasyonel infialler uyandiracak bir mevzudur. SHGM, A.B.D'nde lisans alip, yillarca calismis havacilarin beyanlarina hic itibar etmeyip, FAA'den tasdik talep ederken, guya 16 yilini "Amerika'da Havayolu Yonetim Kadrolarinda" harcadigi iddiasindaki malum sahsin, Birlesik Devletler'deki 'havacilik ozgecmisini', henuz Federal Daire'deki resmi kayitlardan talep etmemis olmasi manidar degil midir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F Words ~ 11 yıl önce
F Words kullancam bak artık. Nedir bu Seabird saçmalığı yahu. Biz burda her denetlemede yıllardır çalışan sistemin sağını, solunu beğenmeyip, yeter ama bulgu gerek diyen SHGM, bu dandik şirkete nasıl göz yumuyor?Yönetim çal çal oyna, para yok, kurar ihlali ayyuğa çıkmış, 31 tane 1.seviye bulgu tespit etmiş SHGM, hala kapatmıyor. bunlar da işkembeyi kübradan yok Mogan yok bilmem ne atıp tutuyor. Tahminler ortada ya arpalıyor bunlar SHGM'yi çaktırmadan ya da AKEHPE'den abileri dayıları var...Yeter artık F words kullancem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
* ~ 11 yıl önce
Du bist ein arschloch weis du das alter,Die F Words kanst dahinten schtecken..
seabird ~ 11 yıl önce
Bu şirketle ilgili çok fazla belge var yayınlana bilirse gerçekler ortaya çıkar yayın aşamasında üstü örtülmeyecekse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KORKMA KOÇUM ~ 11 yıl önce
Yayınla ozaman bilelim neymiş çok basit sefa beye yolla hangi gerçeklerden söz ediyorsan anlat kardeşim aydınlat bizi ağzına almışsın sakız gibi ne tükürüyorsun ne yutuyorsun be adam Hmmm da nedir anlamadık bu arada tevellüt kaç senin :D anlat bilelim yahu e hadi bekliyoruz.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
tevellüt ihtiyar evraklar savcılığa teslim edilecektir kaynama olmasın üstü örtülmesin SHGM kayıtsız kalmasın
Her haberde bu belgeci eleman ~ 11 yıl önce
Uzaktan ciyaklayıp durur :D komik adam vesselam
Seabird ~ 11 yıl önce
Hmmm izinsiz nasil olur ya. Sit alalari kontrol edilmiyor mu ? Cevre halk niye sikayet etmemiski ? Bence izinsiz yapmamislardir. Onca tv olayi BAKAN falan !!! Bence boyle hata olmaz. Abartmayalim. Bir de deniz ucaklari ulkemiz havaciligina ve insanlarina buyuk bir ozgurluk getirecek. Bunun icin Hakan Bey cok ugrasti. Gerci yaniltici reklam ile Seabird ilk diyip duruyor ama degiller.... Moganda seaport anca yaz icin olur ama okadar havayolu varken hemde otobus fiyatina kim niye o gurultuyu ve rahatsizligi ceksin. Birde o bolge turbulansi ile unlu. Ucakta hep orada uyanirim ben :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bu uçak 40 yaşında türkiye de 40 yaşında ticari uçan bir uçak varmı bilin varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seabird ~ 11 yıl önce
ankaralı çevreciler izmirli çevrecilerle temasa geçsin SİT ALANINA İSTASYON KURMUŞLAR HEMDE İZİN ALMADAN SHGM verdiği ruhsat uçak için geçerli önce bunu anlasalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1ol ~ 11 yıl önce
Adamlar haklı beyler, DAĞILIN. Oraya sadece görerek inebilirsiniz, o zaman da kuşlar orada zaten. Gölbşının Güneyinde helikopter ve pervaneli uçakların çalışma sahaları da var. TRAFİK YÖNÜYLE DE UYGUN DEĞİL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar yaz boyu çıkan haberler ve o haberlere yazılan yorumlar belli bu şirketin bu kadar sorunu ve olmazlar yapılıyorsa shgm yola devam diyosa burda kimse kendini yormasın sonunda can kaybı olsada bunlar için önemi yok atarlar ortaya garibanları olur biter..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neyse ~ 11 yıl önce
Biz bosuna çırpınıyoruz gercekten ama KENN BOREK firmasi zaten bu isi sonlandiracak. Bence SHGM dahil begenen begenmeyen herkez SEABIRD için KENN BOREK ile gorüşsün. Genel anlamda Mogan yanlis secim ticari anlamda ama genel havacilik icin yazin fena degil. Kuslarin ureme ve goc donemlerinde kapali tutulur belki. Kisin hicte hos hava sartlarina sahip biryer değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:D ~ 11 yıl önce
Ne çok bilen var Kenn Borek uçağın aylık parasını alır seabird'de ister uçurur ister uçurmaz kardeşim parasını veriyormu veriyor e daha ne,hem siz kimsinizde ne için çırpınıyorsunuz bir aydınlatın şirket içi anlaşmalar gizlidir üçüncü şahıslara bu konuda bilgi verilmez üçüncü şahıs burda siz oluyorsunuz kendi kafanızdan döktürmüşsün be yav
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
KENN BOREK ödediğin gibi piyasaya olan borçlarınıda ödersen mağdur edilenlerde insan
Seabird ~ 11 yıl önce
Mogan uygun bir yer degil. Konumu guzel olabilir fakat tasidigi diger ozellikler nedeni ile bu izin verilmemeli. Sadece kuslar degil hayati tehlikede olan. Buzlanma atlaniyor. Bile bile lades etmeyin. Akillica ve duzgun yapin bu isi. Ne tabiata ne insanlara ne de camia ya zarar verip Ulkemizin gelecegi ile oynamayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000