23 Eylül 2008, Salı 14:31:25

Yollar artık Sabiha Gökçen'e çıkıyor!

Ulaştırma Bakanlığı'nın havayolu taşımacılığını artırmak için 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren 'Ekonomik Havaalanı Projesi' kapsamına aldığı Sabiha Gökçen Havalimanı'na yolcu ve havayolu şirketlerinin ilgisi gün geçtikçe artıyor.
  • anadolu yakasının gelişmekte olan havaalanı sabiha gökçenin iş istihdamına yönelik daha büyük adımlar atmasını bekliyorum.
  • Insanlarin yaptiklarimi,konustuklarimi gecerlidir?Bana göre yaptiklari.Konusurken bazi konulari saptirabilir.Kararda yani uygulamadakiler ise esas olandir.Tabii ki yanlis yapani kayirmadigi müddetce.Müsavirlik ve danismanlik sistemi,kisilere para kazandirmak icin degildir.Onlarin tecrübe ve bilgilerinden faydalanmak icindir.Yönetici uygulama kararini verirken,bu kisilerden muhakkak bilgi almistir.
  • SA mecbur olduğu için orada skyworker.Yeşilköye gelmek için can atıyordur eminim.Niye bazı şirketler batsın diye bekliyor sanırsın.SLOT lar dolu Yeşilköyde.Ha bu arada Gökçen de gelişmedi değil, en azından Anadolu yakasına hizmet ediyor.Bu kadarda düz gözlüklü olmıyalım lütfen.Tamam patronumuzu sevelimde.
  • Sayın ALİ SABANCIyı havacılıkta çömezlikle suçlayanlar yorumlarını yazarken biraz daha düşünerek yazarlar herhalde önemli olan yeni olmak değil ileriyi görebilmektir.
  • kötü olmuş ya
  • Sabiha Gökçen Hava Limanında Uçak ve Motor bakım hizmetine başlayan MyTECHNIC bakım merkezinin de bu hava limanının uluslar arası tanıtımına sağlayacağı katkı nedeniyle uçak ve yolcu trafiğinin artışına büyük oranda katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu hava limanına Limak, MyTECHNIC ve THY AO tarafından yapılan yatırımlar havacılığa yapılan doğru yatırımlardır. Bu arada bu hava limanını risk alarak ilk keşveden ve Pegasus hava yollarının kendi hikayesini yaratan Ali sabancı'yı da kutlamak gerekir.
  • ya yarim saatir bekliyorum internetin basinda...HADI ARKADASLAR; verin artik haberi,beklemeye son verin.
  • gerçekten hadi amaa
  • hadi ama

Ulaştırma Bakanlığı'nın havayolu taşımacılığını artırmak için 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren 'Ekonomik Havaalanı Projesi' kapsamına aldığı Sabiha Gökçen Havalimanı'na yolcu ve havayolu şirketlerinin ilgisi gün geçtikçe artıyor. Son olarak Jazeera Havayolları ile birlikte bu meydandan düzenli yolcu taşıyan havayolu şirketi sayısı 40'a, kargo taşımacılığı yapan firmaların sayısı da 41'e yükseldi.

Açıldığı 2001 yılında 47 bin yolcunun kullandığı ve havayolu şirketlerinin geçmişte rağbet etmediği İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, şimdilerde hem havayolu şirketlerinin hem de yolcuların ilgisini çekmeye başladı. 2007 yılında 4 milyon yolcunun geçiş yaptığı Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bu yılın ilk 7 ayında yolcu sayısı yüzde 30 artarak 2 milyon 400 bin'e ulaştı.

2008 yılının ilk yarısında havalimanına gelen turist sayısı da 2007 yılının aynı dönemine göre yüzde 48 artarak 284 bin 866 oldu. Tarifeli seferlerle düzenli yolcu taşıyan havayolu şirketi sayısı 40'a, kargo taşımacılığı yapan hava yolu şirketi sayısı da 41'e yükseldi.

Anadolu yakasındaki yolcu potansiyelinin yanı sıra, bilet fiyatlarının ucuz olması sebebiyle Avrupa yakasından da yolcu almaya başlayan Sabiha Gökçen Havalimanı Sakarya, Yalova, İzmit ve Bursa gibi çevre illerden gelen yolcuların da ilgi odağı haline geldi.

Yapımı süren yeni dış hatlar terminali, Anadolu yakasının finans merkezi olması, Üsküdar-Çekmeköy metro hattının Sultanbeyli bölgesi üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na uzatılması gibi projeler tamamlandığında, yolcu sayısının daha da artacağı tahmin ediliyor.

Hedef yılda 25 milyon yolcuLimak Holding, Hindistan'ın altyapı gruplarından GMR Infrastructure, Malaysia Airports Holdings Berhad ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın mevcut terminallerin yanı sıra yer hizmetleri, kargo operasyonları ve uçak yakıt ikmal operasyonlarını 20 yıl süre ile işletmesini 1 milyar 932 milyon avro karşılığı almıştı.

ISG, şu an ekleriyle birlikte 320 bin metrekareye çıkacak olan yeni dış hatlar terminalinin inşaat çalışmalarına devam ediyor. Yolcu kapasitesini 25milyona çıkartacak olan yeni terminalin 29 Ekim 2009 tarihinde hizmete girmesi bekleniyor.

 

Yollar artık Sabiha Gökçen'e çıkıyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

airbus ~ 16 yıl önce
anadolu yakasının gelişmekte olan havaalanı sabiha gökçenin iş istihdamına yönelik daha büyük adımlar atmasını bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Insanlarin yaptiklarimi,konustuklarimi gecerlidir?Bana göre yaptiklari.Konusurken bazi konulari saptirabilir.Kararda yani uygulamadakiler ise esas olandir.Tabii ki yanlis yapani kayirmadigi müddetce.Müsavirlik ve danismanlik sistemi,kisilere para kazandirmak icin degildir.Onlarin tecrübe ve bilgilerinden faydalanmak icindir.Yönetici uygulama kararini verirken,bu kisilerden muhakkak bilgi almistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY105 ~ 16 yıl önce
SA mecbur olduğu için orada skyworker.Yeşilköye gelmek için can atıyordur eminim.Niye bazı şirketler batsın diye bekliyor sanırsın.SLOT lar dolu Yeşilköyde.Ha bu arada Gökçen de gelişmedi değil, en azından Anadolu yakasına hizmet ediyor.Bu kadarda düz gözlüklü olmıyalım lütfen.Tamam patronumuzu sevelimde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
skyworker ~ 16 yıl önce
Sayın ALİ SABANCIyı havacılıkta çömezlikle suçlayanlar yorumlarını yazarken biraz daha düşünerek yazarlar herhalde önemli olan yeni olmak değil ileriyi görebilmektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yokki:) ~ 16 yıl önce
kötü olmuş ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIRMEN ~ 16 yıl önce
Sabiha Gökçen Hava Limanında Uçak ve Motor bakım hizmetine başlayan MyTECHNIC bakım merkezinin de bu hava limanının uluslar arası tanıtımına sağlayacağı katkı nedeniyle uçak ve yolcu trafiğinin artışına büyük oranda katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu hava limanına Limak, MyTECHNIC ve THY AO tarafından yapılan yatırımlar havacılığa yapılan doğru yatırımlardır. Bu arada bu hava limanını risk alarak ilk keşveden ve Pegasus hava yollarının kendi hikayesini yaratan Ali sabancı'yı da kutlamak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
ya yarim saatir bekliyorum internetin basinda...HADI ARKADASLAR; verin artik haberi,beklemeye son verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
gerçekten hadi amaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
hadi ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000