26 Haziran 2014, Perşembe 14:24:21

YILDIRIM'DAN DÜNDAR'A 'SABİHA GÖKÇEN' DAVASI

Gazeteci Uğur Dündar hakkında, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, köşe yazısında ve sosyal paylaşım sitesi Twitter'da hakeret ettiği iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
  • ah ah aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar ancak gülüp geçeriz yalan düya da
  • Evet içtim. Ucu sanamı dokundu!
  • bakanın oğulları genç yaşta gemicikler alsınlar , ihaleler kapsınlar,işadamları olsunlar onlara bir şey yok gerçekleri söyleyenlere dava var ! memlekette ne adalet ne doğruluk ne dürüstlük ne helal hiçbir şey kalmamış ! aklımızı başımıza alalım doğru olalım olmazsak yüce yaradan bunun acısını bizden fena çıkarır !
  • Zaten ikitane dogru var biri ugur dundar biride sensin.
  • Sayın yorumcular AKP hükümeti döneminde bugüne kadar torpil, yandaşı koruma, kamulaştırmada adam kayırma,ihalelerde hergangi bir şahibe,rüşvet, çikar ilişkisine giren yönetici, bakanlar hakkında söylenen haberlerin hiçbiri doğru olmadığı gibi bunları ortaya atanlar da ya parelelci yada patronlarına yağcılık yapanlardır. Bunların hiçbiri AKP'nin 12 yıllık döneminde olmamıştır. Ülkede yaşayan insanlar bunlara şahit olmadığı gibi böyle olayları akkıllarından geçirmezle. Kamu oyunda gösterilenlerin hepisi bir kurgudur.
  • Uğur dündar kamerayla namaz kılan çocukları şeytana tapınan satanistlerden daha vahşice bir fiil işleniyormuş gibi sunduğu çakma haberleriyle hatırlanır.. İslam düşmanının önde gidenidir, siyonist kağıt parçası sözcüde kendiyle müsenba bir yerde yazmaktadır.. Allah dünyada ahirette yaptıklarının hesabını çıkartsın..
  • Binali Yıldırım siyasi hayatının en büyük stratejik hatasını yaparak kazanamayacağını bile bile İzmir'den Belediye Başkan adayı oldu. Avucunu yalayınca da tekrar kürkçü dükkanına döndü. Duayen gazeteci Uğur Dündar her zaman yaptığı gibi rezillikleri ortaya çıkardığı için de Binali Yıldırım, İzmir bozgununun acısını sağa sola saldırarak çıkartmaya çalışıyor. Ama bu sefer yanlış yaptı Binali Bey, Sn. Dündar'ın elinde sağlam bilgiler olmazsa yazmazdı. Rüşvetin belgesini ortaya çıkaran bir usta gazeteci belgesi olmadan konuşmaz.
  • Yillarin ugur dundari , biz kimin durust, kimin haram lokma yemedigini biliyoruz.
  • çocukken tv de izlerdik hamamböcekli fırınları basardı.. şimdi büyüdü son 7-8 sene çok değişti tam bir vatan haini oldu zaten birçok ünlü gazetelerde çalıştı sonra alt kattaki bodrum katındaki gazetelerde yazmaya başladı. şunu anlarım eleştir ancak gerçek olanı hem hakaret hem yalan bunlar türk basının en beter alışkanlıkları değişmiyorlar değişmedikçe de türk basını bir arpa yol alamazla. amerikada basın gazeteci hem hakaret edecek hem de yalan haber yapacak yemez adama açarlar tazminat davasını ondan sonra imdat der gazeteci ama kurtulamaz. yok öyle ya ma..
  • Çocuklar okuldan cumaya gidiyor haberiyle Türk basın tarihinin en muhteşem habercilik başarısına imza atmış bir duayendir kendisi. Bu adamı ciddiye almak bile abestir. CHP ve onun zihniyetinin tipik bir örneğidir. Umarım sağlam bir tazminat çıkarda ona buna iftira atmaktan çekinir biraz.

Alınan bilgiye göre, eski Bakan Binali Yıldırım'ın, avukatı Serkan  Bayram aracılığıyla verdiği şikayet dilekçesinin ardından soruşturmayı tamamlayan  Cumhuriyet Savcısı Sıddık İlgar, iddianameyi hazırladı.

İddanamede, Dündar'ın Sözcü gazetesindeki 5 Nisan 2014 tarihli köşe  yazısında, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pistin inşasıyla ilgili  iddialarına yer verildi.

Yine Uğur Dündar'ın Twitter adresinden paylaştığı Binali Yıldırım  hakkındaki yazısının yer aldığı iddianamede, Dündar'ın eski Ulaştırma, Haberleşme  ve Denizcilik Bakanı Yıldırım'ın onur, şeref ve saygınlığını zedelediği, şöhret  ve itibarına leke sürmeye çalıştığı, basın yayın yoluyla görevinden dolayı alenen  zincirleme biçimde hakarette bulunduğu öne sürüldü.

Dündar'ın 1 yıl 8 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması  talep edilen iddianame, İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul  edildi.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, daha önce  köşe yazısında hakkında iftira attığı gerekçesiyle gazeteci Uğur Dündar ve Sözcü gazetesi aleyhine 200 bin liralık tazminat davası açmıştı.

YILDIRIM'DAN DÜNDAR'A 'SABİHA GÖKÇEN' DAVASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

fruk ~ 8 yıl önce
ah ah aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar ancak gülüp geçeriz yalan düya da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hobi'ye ~ 10 yıl önce
Evet içtim. Ucu sanamı dokundu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru ~ 10 yıl önce
bakanın oğulları genç yaşta gemicikler alsınlar , ihaleler kapsınlar,işadamları olsunlar onlara bir şey yok gerçekleri söyleyenlere dava var ! memlekette ne adalet ne doğruluk ne dürüstlük ne helal hiçbir şey kalmamış ! aklımızı başımıza alalım doğru olalım olmazsak yüce yaradan bunun acısını bizden fena çıkarır !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okuyucuya ~ 10 yıl önce
Zaten ikitane dogru var biri ugur dundar biride sensin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DN ~ 10 yıl önce
Sayın yorumcular AKP hükümeti döneminde bugüne kadar torpil, yandaşı koruma, kamulaştırmada adam kayırma,ihalelerde hergangi bir şahibe,rüşvet, çikar ilişkisine giren yönetici, bakanlar hakkında söylenen haberlerin hiçbiri doğru olmadığı gibi bunları ortaya atanlar da ya parelelci yada patronlarına yağcılık yapanlardır. Bunların hiçbiri AKP'nin 12 yıllık döneminde olmamıştır. Ülkede yaşayan insanlar bunlara şahit olmadığı gibi böyle olayları akkıllarından geçirmezle. Kamu oyunda gösterilenlerin hepisi bir kurgudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayakkabı Kutuları ~ 10 yıl önce
Biraz fazla uçmuşsun, paraları kutulara ben mi koydum ?
hobi ~ 10 yıl önce
şaka gibisin sen yahu hemde ucuz berbat bir şaka birşeymi içtin sen bu laflar ezber gibi sanki
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uğur dündar kamerayla namaz kılan çocukları şeytana tapınan satanistlerden daha vahşice bir fiil işleniyormuş gibi sunduğu çakma haberleriyle hatırlanır.. İslam düşmanının önde gidenidir, siyonist kağıt parçası sözcüde kendiyle müsenba bir yerde yazmaktadır.. Allah dünyada ahirette yaptıklarının hesabını çıkartsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dinci ~ 10 yıl önce
Demir ticareti yapana Demirci, Çay satana çaycı, yoğurt satana yoğurtçu dendiği gibi, dini kendi emellerine alet edene de dinci deniyor. Yüzyıllardır bu topraklarda kendisinin dini diğerlerinden daha çok bildiğini sanan insanlar yüzünden çatışmalar ve yıkımlar bitmedi. Yeni birtanesi daha kapımıza dayandı. Eskiden Arabistanlı Lawrance görevini bir veya bir kaç ingiliz subayı yaparken, bu coğrafyada şimdi ülke politikaları olarak uygulanıyor. Ramazan geldi, dinciler yine azıttı. Çünkü şov yapmaya güç toplamaya yeni bir fırsat doğdu. İnancı şov haline getirenlerin, Satanistlerden daha tehilikeli olduğunu görmüyormusun. Satanistler inançları gereği kedi katlediyor olabilirler, onu da haklı görmüyoruz ama bunu seyret http://m.youtube.com/watch?v=6Dp5jZiKONk bunlar da kimleri katlediyor. Savaş bu deme, savaş zaruri olmadıkça cinayettir. Burada bunu yaptıracak hiç bir zorunlu sebep yok.
Laikçi ~ 10 yıl önce
Bu laikçi denilen güruhu anlamakta zorlanıyorum. Hem sürekli yaşam tarzlarına karışılmasından şikayet ederler, diktatörlükten ve baskıdan bahsederler, hemde inançlarını yaşamak isteyen inançlı kesimin her yaptığına karışırlar ve sorgulama hakkını kendilerinde görürler. Ayrıca bilmiyorsan öğren Ramazan müslümanların kutsal ayıdır. 1400 seneden fazladır milyonlarca müslüman tarafından çeşitli etkinliklerle ihya edilmeye çalışılır. Sen onlara dinci, şucu bucu diye kategorize etmeye ve sonrada azıtmak veya şov yapmak gibi küstahça kelimelerle terbiyesizlik yapmaya hakkın yok. Haddini bil! Yine ayrıca selefiler denilen ıraktaki vahşi örgütün 1800 lü yıllarındaki aynı yöntemleri kullandığı isyanını osmanlı bastırmış ve liderlerini İstanbula getirip idam ettirmiştir.
Haddimi bildir ~ 10 yıl önce
Laikçi diye yazan yorumcu, evet biz haddimizi bilmiyoruz, hadi gel sen haddimizi bildir. Haa, biz hemde inanmayanlardanız, gel bize inancı da islamiyeti de anlat. Bu yaştan sonra belki sana da öğretiriz, senin sorunun idrak sorunu. İslamiyeti, inançları, dini ve dinin gereklerini şov haline getiren, bundan menfaat sağlayan dinciler ile gerçek dindarları sen de birbirine karıştırmışsın. İslam coğrafyasında 1400 yıldır ne inancını doğru düzgün yaşamak isteyen istediğini yaşayabiliyor, ne de barış ve huzur var. Herkes sorunun dinden kaynaklandığını sanıyor, ama kurnaz, arsız, vahşi, harami zihniyetlilerden geldiğini görmüyor. Bu ülkede okuldan çok Cami var ise, bomboş Mescitler dururken ulu orta yerde topluca dualar ediliyor, ve bu da Ramazanı fırsat bilip yapılıyorsa bu dillendirilmelidir. Sen bunları görmezden gel, hadi bana haddimi bildir. Sözümüzü de haddimizi de biliriz elbette, ancak söz söylediğimiz adam mı? onu bilmiyoruz.
B-52 ~ 10 yıl önce
Binali Yıldırım siyasi hayatının en büyük stratejik hatasını yaparak kazanamayacağını bile bile İzmir'den Belediye Başkan adayı oldu. Avucunu yalayınca da tekrar kürkçü dükkanına döndü. Duayen gazeteci Uğur Dündar her zaman yaptığı gibi rezillikleri ortaya çıkardığı için de Binali Yıldırım, İzmir bozgununun acısını sağa sola saldırarak çıkartmaya çalışıyor. Ama bu sefer yanlış yaptı Binali Bey, Sn. Dündar'ın elinde sağlam bilgiler olmazsa yazmazdı. Rüşvetin belgesini ortaya çıkaran bir usta gazeteci belgesi olmadan konuşmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yillarin ugur dundari , biz kimin durust, kimin haram lokma yemedigini biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaşırdık ~ 10 yıl önce
Çok belli oluyor. bu ülkenin namussuzlarının şantajcılarının sesi öğle bir bağıra bağıra çıkıyor ki kim dürüst kim değil biz de şaşırdık. Sen eyisi mi gel onu benim külahıma anlat.
camaroth ~ 10 yıl önce
çocukken tv de izlerdik hamamböcekli fırınları basardı.. şimdi büyüdü son 7-8 sene çok değişti tam bir vatan haini oldu zaten birçok ünlü gazetelerde çalıştı sonra alt kattaki bodrum katındaki gazetelerde yazmaya başladı. şunu anlarım eleştir ancak gerçek olanı hem hakaret hem yalan bunlar türk basının en beter alışkanlıkları değişmiyorlar değişmedikçe de türk basını bir arpa yol alamazla. amerikada basın gazeteci hem hakaret edecek hem de yalan haber yapacak yemez adama açarlar tazminat davasını ondan sonra imdat der gazeteci ama kurtulamaz. yok öyle ya ma..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okuyucu ~ 10 yıl önce
Uğur dündar yalan haber yazmıcak kadar usta bir gazetecidir.bunu anlamanız bilmeniz gerekir.o haberi uğur bey yazdıysa doğrudur.
Geç ~ 10 yıl önce
Yalan haberin babasını yazanları biz çok iyi tanıyoruz. Sen onu geç. Bazıları böyledir senin gibi şakşakçıları da arkasına alır. Ne doğrusunu anlarsın ne de yalanını.
B-52 ~ 10 yıl önce
Yazmadan önce imla öğrensen derim ben.....
KUŞ GRİBİ ~ 10 yıl önce
unutmayın kuş gribi hastalığı varken ülkedeki tavuk çiftlikleri kapanırken bu adamın yaptığı araştırma sonucunda millet güvenip tüm türkiye tavuk yemiştir anlayınki gerçekten büyük üstad ve güvenilir bir karekterdir boşa kötülemiyin ne diyosa doğrudur
Kuş gribine ~ 10 yıl önce
Tabi tabi doğru söylüyorsun. Dürüstlük budur işte. önce elindeki medyanın gücünü de kullanarak kuş gribiyle ilgili yalan haberi yapacaksın, tavuk çifliklerini mahfettikten sonra da ücreti mukabili başına da bir beyaz bere giyip reklam filminde oynayacaksın. Sağında ki solunda ki enayilerde senin ne kadar da dürüst bir adam olduğuna inanıp sağda solda reklamını yapacaklar.
xf ~ 10 yıl önce
Çocuklar okuldan cumaya gidiyor haberiyle Türk basın tarihinin en muhteşem habercilik başarısına imza atmış bir duayendir kendisi. Bu adamı ciddiye almak bile abestir. CHP ve onun zihniyetinin tipik bir örneğidir. Umarım sağlam bir tazminat çıkarda ona buna iftira atmaktan çekinir biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000