04 Kasım 2009, Çarşamba 07:53:15

Yeni terminal 18 ayda bitti ama...

Limak Holding, Sabiha Gökçen Havaalanı yeni dış hatlar terminalini 18 ayda bitirerek yüzde 100 maliyet artışını sineye çekti.
  • Hayırlı olsun.Gökhan bey burayı en iyi şekile getireceklerdir.Kolay gelsin.
  • Limak'ı halen müteahhit gibi davrandığı için Havacılık camiası çok ciddi cezalandıracak. Bu iş devlet müteahhitliğine benzemez. SGHM'de Cemil'i kafalayarak bu işleri çözemezsiniz. 500ml euro'yu kulahıma ve ortaklarınıza anlatın... GMR'ın CEO'su Ranjit niye görevden alındı!. Limak..... "sizi herkes tanıyor":)
  • British Airways Gatwick'den SAW ucuslarina baslayacak
  • Meydanda her inşaat..Taxi yolları , park yeri numaraları. kontrol unsurları koordinasyon.tam anlamıyla yok..Tamamlanıp açılmış olsaydı daha iyi olurdu..AYNASI İŞTİR KİŞİNİN devamını siz söyleyin.
  • Bu terminal zorla açılmış ve zorla müşteri bulunmaya çalışılan bir terminaldir. Bir arkadaş yazmış. Tarifeli ve avrupalı şirketler buraya uçmaz. Kapasiteyi büyütmek neye yarar ? IST a 3. terminal yapıldığında burası ne olacak ? Bu ortaklık bu kadar personele sahip çıkacak mı ? Gereksiz bir masraftı ve yapıldı...
  • şöyle bir soru soralım kendimize "Inşaatı kim yapıyor? inşaat büyürse yapan firma daha çok para kazanmazmı?" zavallı diğer ortaklar
  • Bu grup o kadar çok söylentileri dinlediki girdikleri derenin derinliğini hala anlamadılar. samimi söylüyorum ingilteredeki danışmanlık firması AHL nin kapasitesi doldu dedi bunlar ihaleyi yaklaşık 2 milyar euro ya aldı. Genç pazarlamacıları THY yi buraya getireceğim terminali çabuk bitirin dedi bunlar önlerine bakmadan yatırımı 500 milyon euroya çıkardı. CEO ları sabihayı cennet yapacam dedi adama emeği geçmiş elemanları bile attıracak yetkiyi verdiler. Ebru Hanımın acemiliği bizim vergilerimize yansıyacak ha terminal 300 olmuş ha 500 olmuş. Hepimiz dolaylıda olsa ortağız o terminale.
  • misafir 08:52 --- demir fiyatları katlı otoparkı yaparken 2000 TL seviyelerindeydi. otopark da terminal binasında en çok demir kullanılan bölümdü (çünkü betonarme idi.) 50.000 mt kazık çakıldı hesapta olmayan. ayrıca çelik fiyatlarının zirve yaptığı zaman binanın çelik yapılmasına karar verildi.(projenin 18 ayda bitirilebilmesi için) binanın mimarisinde ve sözleşmesinde olmayan, deprem güvenliği için sismik izolatörler getirildi. 320.000 m2 olan inşaat alanı 500.ooo m2 ye çıkartıldı. 60 yataklı olan otel 128 e çıkartıldı. daha sayamayacağım bir sürü değişiklik yaapıldı. maliyetin artması gayet normal
  • aslına bakılırsa anadolu yakasında oturanlara bi terminal çok bile limak aş yapmış olduğu bu yatırıma ölü yatırım denilebilir atünün yolcusunu oraya çekmek mümkün değil bilindiği gibi türkiyenin avrupaya açılan kapısı avrupa yakasıdır kalkıpta thy avrupa uçuşlarını oradan yapmaz sabiha gökçenden anca mardine sivasa adanaya diyarbakıra ankaraya eskişehire ırağa irana suriyeye uçuşlar olur sabiha gökçene yakışanda bu olur bence limak yaptığı işi çok kolay zannetti galiba bu işler otel bina yapmaya benzemez bence ellerine yüzlerine bulaştırmışlar saygılar
  • İşi öğrenmiş işte.Karşılarındaki saf ya. Salla gitsin.

250 milyon euro olarak hedefledikleri yatırımın 500 milyon euroya gerçekleşmesini değerlendiren Limak Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, "Bir gün daha bekleyecek halde değildik. Fiziksel kapasite yetişmiyordu. Bu da yolcularda mutsuzluğa yol açıyordu. Bu bizim için daha büyük sorundu. Dolayısıyla inşaatı hızlandırdık, maliyeti de göze aldık" dedi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ihalesini 1 milyar 932 milyon dolara üstlenen Limak Holding, GMR Infrastructure ve Malaysia Airports Holdings Berhad, 3 Mayıs 2008'de düzenlenen temel atma töreninde asgari 250 milyon euro düzeyinde yatırım yapacağını ilan etmişti. 30 ayda bitmesi öngörülen yatırım 18 ay gibi rekor bir sürede gerçekleştirildi. Havalimanı 31 Ekim 2009'da düzenlenen törenle açılırken inşaat maliyetinin ise 500 milyon euroya yükseldiği açıklandı.
 
Yolcu kapasitesi yükseltildi

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, yüzde 100 maliyet artışının nedenini projedeki büyümeye bağladı. İnşaatın metrekare olarak büyüdüğünü ve hızlı bitirme kararı nedeniyle çelik kullanımının arttığını dile getiren Özdemir, "Çelik fiyatlarının en yüksek olduğu dönemde yatırım yapmak zorunda kaldık" diye konuştu.

Limak Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir de projenin temel atma törenine göre ciddi anlamda değiştiğini ve yüzde 50-60 civarı büyüdüğünü belirterek, havalimanının ilk aşamada 10 milyon yolcuya göre planlandığını söyledi. Özdemir, en hızlı artış gösteren yolcu kapasitesinin Sabiha Gökçen'de olduğunu fark ettikleri andan itibaren de kapasiteyi 25 milyon yolcuya göre ayarladıklarını dile getirerek, projedeki değişimleri şöyle anlattı: "İhaleyi aldığmızda detaylı bir proje yoktu. Konsept proje mevcuttu. Ancak master planla birlikte neredeyse her şey değişti. Mesela terminalin altına kazıklar çakıldı. Depreme karşı sismik izolatörler yerleştirdik. Bu terminali 20 yıl işleteceğimizi hesaplayarak olası depremlere karşı önlem almayı amaçladık. Orijinal projede mermer olan iç dekorasyon malzemelerini daha dayanıklı olması için granite çevirdik. Ayrıca terminal binasının sağı ve soluna iki kulakçık koyduk. O kulakçıklar vasıtasıyla o anki trafiği etkilemeden kapasite yükseltebilmenin yolunu açtık. Yolcu kapasitesinin artması, viyadükler, alt ve üst geçitler dahil yolların değişmesine da yol açtı."

Maliyet artışında banka kredileri ve çelik fiyatlarının artışının da etkili olduğunu belirten Ebru Özdemir, "Bu projeyi banka kredisi alarak yaptık. Ancak ödemeyi 30 aylık yatırım dönemine göre planlamıştık. 18 ayda bitirme gündeme gelince faiz ödemeleri de erkene geldi. Ancak bu maliyet artışını göze aldık. Çünkü bir gün daha bekleyecek halde değildik. Fiziksel kapasite yetişmiyordu. bu da yolcularda mutsuzluğa yol açıyordu. Bu bizim için daha büyük sorundu. Dolayısıyla inşaatı hızlandırdık, maliyeti de göze aldık."
 
336 milyon euro kredi alındı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ havalimanı işletme devrinin alınmasını takiben, havalimanı işletmesi ve yeni dış hatlar terminali inşaası için 336 milyon euro tutarında proje finansmanı kredisi sağladı. ABN AMRO Bank N.V. ve Yapı Kredi Bankası'nın ortak eş düzenleyici olarak sağladıkları kredi için ilk 5 yılı geri ödemesiz, 13.5 yıllık bir ödeme planı oluşturuldu. Kredi, Türkiye'nin en uzun vadeli proje finansmanlarından birisi oldu.
 
Otel ve duty free alanı büyütüldü

2008 yılında açıklanan proje ekleriyle birlikte toplam 320 bin metrekareydi. 96 check-in kontuarı, 30 self check-in kontuarı, toplam 32 Xray ünitesi ve iki katlı VIP terminali bulunuyordu. Ayrıca üç katlı, 5 bin 350 araç kapasiteli bir otoparkın bulunduğu projede havalimanı oteli ise 60 odalı idi. Duty free alanı ise yine 2008 yılında yapılan açıklamalara göre 4 bin 500 metrekare civarındaydı. 2009 yılında yatırım bittiğinde gerçekleşme ise şöyle oldu: "Toplam kapalı alan 500 bin metrekareye çıktı. Terminal binası içerisindeki check-in kontuarları sayısı 16 adet artarak 112 oldu. Self check-in kontuarı sayısı ise 6 adet düştü ve 24'e indi. Otopark kapasitesi azaltıldı ve 4 bin 718 araç ve 72 otobüs kapasitesine dönüştürüldü. Ancak 60 odalı otel projesi 128 odaya çıkarıldı. Duty free alanı ise bin metrekare artırılarak 5 bin 500 metrekareye yükseltildi.
 
Enis TAYMAN
REFERANS

Yeni terminal 18 ayda bitti ama...

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
Hayırlı olsun.Gökhan bey burayı en iyi şekile getireceklerdir.Kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Limak'ı halen müteahhit gibi davrandığı için Havacılık camiası çok ciddi cezalandıracak. Bu iş devlet müteahhitliğine benzemez. SGHM'de Cemil'i kafalayarak bu işleri çözemezsiniz. 500ml euro'yu kulahıma ve ortaklarınıza anlatın... GMR'ın CEO'su Ranjit niye görevden alındı!. Limak..... "sizi herkes tanıyor":)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
British Airways Gatwick'den SAW ucuslarina baslayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Meydanda her inşaat..Taxi yolları , park yeri numaraları. kontrol unsurları koordinasyon.tam anlamıyla yok..Tamamlanıp açılmış olsaydı daha iyi olurdu..AYNASI İŞTİR KİŞİNİN devamını siz söyleyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu terminal zorla açılmış ve zorla müşteri bulunmaya çalışılan bir terminaldir. Bir arkadaş yazmış. Tarifeli ve avrupalı şirketler buraya uçmaz. Kapasiteyi büyütmek neye yarar ? IST a 3. terminal yapıldığında burası ne olacak ? Bu ortaklık bu kadar personele sahip çıkacak mı ? Gereksiz bir masraftı ve yapıldı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şöyle bir soru soralım kendimize "Inşaatı kim yapıyor? inşaat büyürse yapan firma daha çok para kazanmazmı?" zavallı diğer ortaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu grup o kadar çok söylentileri dinlediki girdikleri derenin derinliğini hala anlamadılar. samimi söylüyorum ingilteredeki danışmanlık firması AHL nin kapasitesi doldu dedi bunlar ihaleyi yaklaşık 2 milyar euro ya aldı. Genç pazarlamacıları THY yi buraya getireceğim terminali çabuk bitirin dedi bunlar önlerine bakmadan yatırımı 500 milyon euroya çıkardı. CEO ları sabihayı cennet yapacam dedi adama emeği geçmiş elemanları bile attıracak yetkiyi verdiler. Ebru Hanımın acemiliği bizim vergilerimize yansıyacak ha terminal 300 olmuş ha 500 olmuş. Hepimiz dolaylıda olsa ortağız o terminale.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
misafir 08:52 --- demir fiyatları katlı otoparkı yaparken 2000 TL seviyelerindeydi. otopark da terminal binasında en çok demir kullanılan bölümdü (çünkü betonarme idi.) 50.000 mt kazık çakıldı hesapta olmayan. ayrıca çelik fiyatlarının zirve yaptığı zaman binanın çelik yapılmasına karar verildi.(projenin 18 ayda bitirilebilmesi için) binanın mimarisinde ve sözleşmesinde olmayan, deprem güvenliği için sismik izolatörler getirildi. 320.000 m2 olan inşaat alanı 500.ooo m2 ye çıkartıldı. 60 yataklı olan otel 128 e çıkartıldı. daha sayamayacağım bir sürü değişiklik yaapıldı. maliyetin artması gayet normal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aslına bakılırsa anadolu yakasında oturanlara bi terminal çok bile limak aş yapmış olduğu bu yatırıma ölü yatırım denilebilir atünün yolcusunu oraya çekmek mümkün değil bilindiği gibi türkiyenin avrupaya açılan kapısı avrupa yakasıdır kalkıpta thy avrupa uçuşlarını oradan yapmaz sabiha gökçenden anca mardine sivasa adanaya diyarbakıra ankaraya eskişehire ırağa irana suriyeye uçuşlar olur sabiha gökçene yakışanda bu olur bence limak yaptığı işi çok kolay zannetti galiba bu işler otel bina yapmaya benzemez bence ellerine yüzlerine bulaştırmışlar saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İşi öğrenmiş işte.Karşılarındaki saf ya. Salla gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000