10 Eylül 2008, Çarşamba 10:01:25

YENİ İSTANBUL’UN YENİ HAVALİMANI

Prag’daki Pazarlama ve İş Geliştirme Konferansı’nda Türkiye’yi ‘Yeni İstanbul’un yeni havalimanı’ olarak lanse edilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı temsil etti.

Geleneksel olarak her yıl yapılan Uluslararası Havalimanları Pazarlama ve İş Geliştirme Konferansı 07-08 Eylül tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da yapıldı. Dünya genelinde 42 havalimanı ve havayolu temsilcisi dünya havacılığındaki gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye’den İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın’dın konuşmacı olarak katıldığı panelde Sabiha Gökçen Havalimanı yeni İstanbul'un yeni havalimanı olarak takdim edildi.
 
Aydın yaptığı konuşmada havalimanı havayolu ilişkilerinin gittikçe önem kazandığını havalimanlarının eskiden olduğu gibi gelen havayollarına hizmet veren kurumlar olmaktan çıktığını ve aktif pazarlama yaparak ülkelerine yani destinasyonlar kazandıran ülkelerin yeni turizm temsilcileri olduğunu iletti.

Aydın dünyadaki bir çok havalimanında pazarlama departmanlarının yeni kurulduğuna ve havayolları rekabetinden sonra havalimanları rekabetinin dünya havacılık sektörüne yeni bir çehre kazandıracağını ifade etti.

Aydın  havayollarını dinleyen, anlayan ve elini hava yollarıyla birlikte taşın altına koyan havalimanlarının bu rekabetten karlı çıkacağını söyledi.
 
Aydın son olarak Yeni İstanbul'un Yeni Havalimanı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası havalimanında kararları havayollarıyla birlikte aldıklarını, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın bu havalimanına uçan havayollarının müşterileri değil iş ortakları olduklarını iletti.
 
Toplantıya katılan ve Sabiha Gökçen'e Bratislava'dan yeni sefer başlatan Sky Europe Havayolları Genel Müdür Yardımcı Mr. Stevens Sabiha Gökçen Havalimanı'na sundukları bu yeni pazarlama yaklaşımı için teşekkür etti ve yeni İstanbul'un yeni havalimanının bu pazarlama stratejisiyle başarıya ulaşacağını belirtti.
 
Kongreye başta Singapur, İspanya, Çin, Yunanistan, Bulgaristan, Almanya, İngiltere, İrlanda, Portekiz gibi ülkelerden yetkililer yoğun ilgi gösterdi.       

YENİ İSTANBUL’UN YENİ HAVALİMANI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000