07 Ekim 2009, Çarşamba 07:36:53

Yemekler Turkish DO&CO'dan...

IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarına katılmak için özel uçakları ile İstanbul'a gelen üst düzey konuklar, geri dönüş yolunda Turkish DO&CO'nun hazırladığı yemekleri tadacak.
  • Do & CO yu savunan birileri çıktı. Airline Catering konusunda olmayan tecrübeyi burada kazanmaya çalışıyor. Usaşın eski çalışanları olmasa hala sandviç yapmaya devam ediyordu. Gerçekleri görelim. Airline Catering konusunu bir daha araştıralım. Dünyaya bir göz atalım. GateGourmet veya SATS gibi kuruluşları inceleyelim. Sadece tavsiye... Bakalım DO & CO bunların neresinde...
  • Bilmeden konuşmayın sayın çok bilen.. bu konuda ( Airline Catering) birilerine ders verilecekse Do&Co zaten o dersi veriyortüm dünyada. Yalnız siz takip edemiyorsunuz herhalde!
  • Lokantacılık evet. Ama uçakiçi ikram hayır. Ama DO & CO ikisini birbirine karıştırıyor. Çok iyi lokantacı olmak uçaklara yemek yapmayı gerektirmez. Önce büyük şirketlerden ders almak lazzım.
  • Evet ortaköyde butik otel açacaklar.
  • İstanbul Ortaköy deki eski yüzme ihtisas kulübünün olduğu yer (sözleşme bitti diye belediye onları kapıya koyuvermişti) şimdi inşaat alanı ve ruhsat levhasında Turkish DO&CO görünüyor. Otelciliğe mi başlıyorlar?

Patronların tercihleri ıstakozdan balığa, bonfileden meyve ve peynir çeşitlerine, kanepelerden tatlılara kadar geniş bir yelpazede şekilleniyor.
 
IMF-Dünya Bankası toplantıları nedeniyle 186 ülkeden binlerce kişi İstanbul'a geldi. Bu durum ulaşımdan konaklamaya kadar birçok sektörde yoğunluk yaşanmasına neden oluyor. Özellikle dün düzenlenen genel kurulda çeşitli ülkelerden başbakanlar, bakanlar, merkez bankası yöneticileri ve iş dünyasından temsilciler bir araya gelince Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları da tarihlerinin en yoğun dönemlerinden birini yaşadı.

İstanbul'un evsahipliğini yaptığı bu büyük organizasyonun öne çıkmayan unsurlarından biri ise Turkish DO & CO. Avusturya merkezli DO & CO ile Türk Havayolları'nın ortak kurduğu Turkish DO & CO Türkiye'den dünyanın dört bir yanına uçan 60 havayoluna catering hizmeti sunuyor. Şirket, IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları kapsamında Türkiye'ye gelen ve toplantılarda küresel krizden çıkış yollarını masaya yatıran üst düzey katılımcıların yaklaşık 50 civarındaki özel uçak ve jetine de dönüş yolunda servis yapıyor. Referans, Turkish DO & CO'nun mutfağına girerek bu özel konuklar için yapılan hummalı hazırlığı ve IMF ve Dünya Bankası delegasyonu ile genel kurul için dünyanın dört bir yanından gelen merkez bankası başkanları, bakanlar ve guvernörlerin dönüş yolunda ne yiyip içeceklerini görüntüledi. Özel uçak ve jetlerle gelen konukların tercihleri ıstakozdan balığa, bonfileden meyve ve peynir çeşitlerine, kanepelerden tatlılara kadar geniş bir yelpazede şekilleniyor. Uçak personeli için de istendiği takdirde ayrıca sıcak yemek hazırlanıyor.

Büyük kongrelerde özel hizmetlerinin arttığına dikkat çeken Turkish DO & CO Marmara Bölgesi Operasyon Direktörü Berna Kayaman, "IMF-Dünya Bankası toplantıları gibi büyük organizasyonlarda tüm dünyadan Türkiye'ye gelen misafirlere ülkelerine dönüşleri sırasında sunduğumuz özel ikramlarla Türk misafirperverliğini gösteriyoruz" dedi.
 
Her ülkeden yemek seçeneği var

Normalde günde 350-400 uçağın yolcularına ikram sunan Turkish DO & CO'nun restoran kalitesinde hizmet vererek öne çıktığını belirten Kayaman, organizasyon kapsamında özel uçak ya da jetleriyle gelen konukların Türkiye'den dönüş yolunda hizmet almak için kendilerini tercih ettiklerini söyledi. Bu tercihin en büyük nedenlerinden biri ise Turkish DO & CO'nun toplu üretim mantığı ile değil küçük partiler halinde butik üretim yapması. Berna Kayaman, "Böylelikle aşçıların her bir yemeğe, herbir tabağa ayrı ayrı konsantre olmaları sağlanıyor" şeklinde konuştu ve ekledi, "Burada hazırlanan her yemek 7-8 şirket yetkilisi ve personeli tarafından tadılıyor. Fikirbirliğine varılmadan yemek servise çıkmıyor."

Dünyanın dört bir yanından gelen özel uçak ve jetlere istenen her ülkenin mutfağından seçenekler sunan bir dünya lokantası olduklarının altını çizen Kayaman, IMF-Dünya Bankası toplantıları kapsamında Finlandiya, İtalya, Avusturya, Macaristan, Lüksemburg, Kazakistan, Kuveyt, İspanya, Belçika, Lübnan, Suudi Arabistan ve ABD gibi ülkelerden gelen yaklaşık 50 özel uçak ve jete de hizmet verildiğini, bu hizmetin bugün ve yarın da verilmeye devam edeceğini belirtti. Kayaman, "Bu özel uçak ve jetlerde yolculuk edenler ülkelerine dönerken hangi ülkenin mutfağından yemekler tercih ediyorlarsa burada onlar hazırlanıp soğuk zincir kırılmadan uçaklara yükleniyor" dedi.

(Referans)

Yemekler Turkish DO&CO'dan...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Do & CO yu savunan birileri çıktı. Airline Catering konusunda olmayan tecrübeyi burada kazanmaya çalışıyor. Usaşın eski çalışanları olmasa hala sandviç yapmaya devam ediyordu. Gerçekleri görelim. Airline Catering konusunu bir daha araştıralım. Dünyaya bir göz atalım. GateGourmet veya SATS gibi kuruluşları inceleyelim. Sadece tavsiye... Bakalım DO & CO bunların neresinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bilmeden konuşmayın sayın çok bilen.. bu konuda ( Airline Catering) birilerine ders verilecekse Do&Co zaten o dersi veriyortüm dünyada. Yalnız siz takip edemiyorsunuz herhalde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Lokantacılık evet. Ama uçakiçi ikram hayır. Ama DO & CO ikisini birbirine karıştırıyor. Çok iyi lokantacı olmak uçaklara yemek yapmayı gerektirmez. Önce büyük şirketlerden ders almak lazzım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet ortaköyde butik otel açacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İstanbul Ortaköy deki eski yüzme ihtisas kulübünün olduğu yer (sözleşme bitti diye belediye onları kapıya koyuvermişti) şimdi inşaat alanı ve ruhsat levhasında Turkish DO&CO görünüyor. Otelciliğe mi başlıyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000