20 Ağustos 2008, Çarşamba 07:55:34

Uçak yolcularına 'Viaport' dopingi!

Büyük şehirlerde hızla yaygınlaşan alışveriş merkezleri müşteri çekmek için ilginç yöntemler geliştiriyor. İndirim mağazalarını bünyesinde barındıran İstanbul Kurtköy'deki Viaport'a, uçakların kalkış ve iniş saatleriyle ilgili bilgiler içeren board adı verilen ekranlar yerleştiriliyor.
  • Biraz önce viaport ile görüştüm sabiha gökçen e servis falan yok bari imkanları hazırlayın ondan sonra haberinizi yaptırın.

Yolcular Sabiha Gökçen Havalimanı'nda beklemek yerine yakındaki Viaport'ta vakit geçirecek. Alışveriş merkezinin Genel Koordinatörü Muzaffer Gülöz, uçağı kaçırma korkusuyla saatler öncesinden havalimanına gelen yolcuların merkezdeki ekranları takip ederek uçak kalkana kadar alışveriş ve eğlence imkânı bulacağını söyledi. Yolcuların servislerle havalimanına götürüldüğüne de belirten Gülöz, gelecek yıl Rusya ve Ortadoğu'dan charter uçaklarıyla getirecekleri yabancı turistleri bir gün alışveriş merkezinde ağırlayacaklarını, iki gün de İstanbul'da gezme imkânı sunacaklarını kaydetti.

Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen markalarının outlet mağazalarını bir arada bulunduran Viaport Outlet Center, kapılarını açtığı 15 Ağustos tarihinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Alışveriş merkezini hafta sonunda günlük 80 bin kişi ziyaret etti. Üç gün içerisinde ziyaretçilerin yaptığı alışverişleri poşet olarak takip etme imkânı bulduklarını ifade eden Viaport Genel Koordinatörü Muzaffer Gülöz, gelenlerin yüzde 90'ının alışveriş yaptığına dikkat çekti. Merkezdeki 142 mağazanın yüzde 90'ının kiralandığını vurgulayan Gülöz, kalan yüzde 10'luk kısmı özellikle bloke ettiklerini söyledi. Gülöz, "Açılışta bu sinerjiyi bekliyorduk. Yüzde 75 dolulukla açıldık. Birçok mağaza da ay sonuna kadar işyerini açıyor. Boş olan mağazalara da talep var. Fakat bizim amacımız, bu mağazaları marka karmasını artırmak için kullanmak." şeklinde konuştu. Viaport Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ise 110 milyon dolarlık yatırım yapılan Viaport projesini hayata geçirmek için gezmedikleri ülke kalmadığını ifade etti. Bayraktar, dünyanın birçok ünlü markasını her yerden daha ucuza alma imkânının sunulduğu merkezin inşasının 14 ay gibi kısa sürede tamamlandığını söyledi. Projeye gelecek yıl 700 yataklı bir otel ile fuar merkezi de eklenecek. Bu yapıların tamamlanmasıyla toplam yatırım bedeli 200 milyon doları bulacak.

Armani'den Donna Karan'a, Versace'den Fendi'ye kadar pek çok lüks markayı Harvey Nichols çatısı altında toplayan Unitim Holding, Viaport'ta Unitim Multibrand adıyla önümüzdeki günlerde outlet mağazasını açacak. Merkezde Beymen, Unitim Grubu'nun markaları dışında Calvin Clein, Derimod, Cacharel, Mango, Tommy Hilfiger gibi markaların outletleri de yer alıyor. Viaport'un en dikkat çekici alanlarından birisi Bedesten. Kapalıçarşı'dan esinlenerek yapılan Bedesten'in kubbesi Ayasofya'nınkinden daha büyük. Kubbenin üzerindeki işlemeler Dolmabahçe Sarayı'nın önündeki Valide Sultan Camii'nden esinlenerek yapılmış.

Uçak yolcularına 'Viaport' dopingi!

Yorumlar

slk ~ 16 yıl önce
Biraz önce viaport ile görüştüm sabiha gökçen e servis falan yok bari imkanları hazırlayın ondan sonra haberinizi yaptırın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000