03 Eylül 2009, Perşembe 08:23:54

Talha Görgülü rotasını havaya çevirdi

Turizm sektöründe cesur hamleler yaparak, krizi teğet geçen bir grup. Antalya’da kendi yatırımı 3 Riva Oteli’ni satarak, geçen yıl Adam-Eve Oteli’ni açan Kayı Grup Başkanı Talha Görgülü, turizm yatırımlarında rotasını gökyüzüne çevirdi...
  • Baktınız ki Pegasus bu işten iyi paralar kazanıyor. Pilotlardan 27.000 Euro'yu alarak cebe indiriyor. Sizde eksik kalmıyım dediniz. Bir siz eksiktiniz tip eğitimini para ile veren . Bu ülkede herşey para olmuş Lisanslı Pilotlarlarımızdan binlerce Euro' tip parası isteyen sonra'da iş garantisi vermeyen şirketler bir gün bu yaptıklarına utanacaklardır.
  • eh bu kadar yatirim, bu kadar istihdam. muhetemelen antalyanin vergi sampiyonu olmussunuzdur? tebrikler. bir de ne kadar vergi verdiniz? yurekleri ferahlandirsaniz?

Geçtiğimiz yıla kadar Riva zincirinin sayısını işletmesini üstlendiği 4 otelle birlikte 7’ye çıkaran Görgülü’nün, Antalya’da yalnızca iki tane dikili ağacı kaldı:
Biri şirketin merkez binası, diğeri de “cennet” konseptini vurguladığı Adem ile Hava oteli!

Krizden önce davrandı

Görgülü, “50 Riva Oteli ve 7 uçak hedefimizi, kur rejiminin otel işletmeciliği üzerindeki olumsuz etkilerinin süreceğini öngörerek değiştirdik. Küresel krizden önce otellerimizi sattık. Ancak Riva adını koruyoruz” diyor.

Turizm sektörünün uzun yıllardır süren enflasyon-kur farkı arasındaki açıklıktan beslendiğini söyleyen Görgülü, “Turizm yatırımları 1980-1990’larda 5-5.5 yılda geri dönerdi, bu süre otel işletmesinde kârlılığın düşmesinden dolayı 12 yıla kadar çıkıyor” sözlerini ekliyor.
Görgülü Kayı Grubu’ndaki yeniden yapılanmada, “Adam-Eve Hotel” yatırımının yola çıkıldığı zaman belirlendiği gibi 60 milyon euro yerine, 120 milyon euro’ya ulaşmasının etkisini de zayıflatmıyor.

Alman bayrağıyla uçacak

TOKİ’nin Seyrantepe ihalesinde hüsran yaşayan mimar Eren Talu ile projeye başlayan Görgülü “Son 5 ayda mimarla yolları ayırdım, kendim bitirdim” diyor ve ekliyor:

“7 yıldızlı bir otel yapmak istiyorduk, ancak geç kaldık. Rixos Premium Antalya’daki bu açığı kapattı. Bundan sonra da yeni bir otel yapmayı düşünmüyorum. Havayolu ağımızı geliştiriyoruz. Almanya’da kurduğumuz German SKY Airlines ile İspanya ve Mısır’a Alman bayrağıyla uçacağız. Türkiye’de ise Antalya’nın yanı sıra Sabiha Gökçen, Dalaman ve Bodrum-Milas havaalanlarına da ineceğiz.”

Havacılık eğitimi vermeye de başladıklarını belirten Görgülü, filolarına en son, büyüme sürecinin bir simgesi olarak, Boeing 737 serisinin yeni nesil uçaklarından 900 ER ve Airbus iki uçağı ekledi. Böylece yalnızca charter seferleri yapan SKY Havayolları’nın filosundaki uçak sayısı 13’e çıktı.

Görgülü, son yatırımlarla Kayı Grubu’nun 2009 yılında cirosunun bir önceki yıla göre yüzde 20 oranında artarak 1.2 milyar dolara çıkacağını belirtiyor.

Şişe Cam’ın 2 yıllık üretimi

Görgülü, Kayı Grup’a bağlı tur şirketi GTI’nin Türkiye’ye getirdiği 450 bin turistin 350 binini kendilerinin taşıdığını söylüyor.

Görgülü, Türkiye’ye en çok yolcu (turist) getiren tur şirketi olduklarını da kaydediyor.

Görgülü Belek’teki Adam-Eve’in tüm iç duvarlarının aynalarla kaplanmasını, “Fikir benimdi. Otelin en uzun barının bulunduğu Atrium bölümünün tavanında 5 milyon parça ayna kullanıldı” sözleriyle anlatırken, Şişe Cam’ın 2 yıllık ayna kapasitesinin bu otelde kullanıldığını da vurguluyor.

Görgülü’nün oteliyle ilgili son sözü: Kendinizi evinizde gibi hissetmek istemiyorsanız Adam-Eve’e bekleriz.

Serpil YILMAZ
MİLLİYET

Talha Görgülü rotasını havaya çevirdi

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Baktınız ki Pegasus bu işten iyi paralar kazanıyor. Pilotlardan 27.000 Euro'yu alarak cebe indiriyor. Sizde eksik kalmıyım dediniz. Bir siz eksiktiniz tip eğitimini para ile veren . Bu ülkede herşey para olmuş Lisanslı Pilotlarlarımızdan binlerce Euro' tip parası isteyen sonra'da iş garantisi vermeyen şirketler bir gün bu yaptıklarına utanacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
eh bu kadar yatirim, bu kadar istihdam. muhetemelen antalyanin vergi sampiyonu olmussunuzdur? tebrikler. bir de ne kadar vergi verdiniz? yurekleri ferahlandirsaniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000