25 Ağustos 2008, Pazartesi 16:32:39

Sportif havacılar buluştu

Bakırköy Sportif Havacılık Kulübü Derneği (BASHAVK) geleneksel toplantısı Sabiha Gökçen Havalimanında çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.

Bu yıl 2.si gerçekleştirilen toplantıya Türkiye’nin çeşitli yerlerinden havacılık tutkunu çok sayıda davetli iştirak etti.

Açılış konuşmasını yapan BASHAVK Deneysel Hava Araçları Yapımcılığı Bölüm Başkanı M. Vedat Aydın; “Hepimiz buraya bir amaç için geldik. Buraya gelenlerin en büyük hayali uçmak. Ben bu yola ilk çıktığımda hedefim sadece bu konuyla ilgilenen arkadaşları bir araya getirmekti. Fakat günden güne büyüyerek bu noktaya geldik. Daha da büyüyüp, başarılı olabilmemiz için bir birlik ve güç oluşturmamız gerekiyor” dedi.

Hafif hava araçlarıyla ilgili kanun metnine de değinen Aydın; “Bu kanun sadece 7 sayfa ve 18 maddeden oluşuyor. Dolayısıyla bu kanun yetersiz ve içerisinde açıklayıcı maddeler yok. Bu konunun netlik kazanması için bir çalışma yapma gereği duyduk. Bunun için bu konuyla ilgili arkadaşlarla bir araya geldik çünkü diğer havacılık dallarında da aynı sıkıntılar yaşanıyor. Bu yüzden birlikte çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken tabi ki elmayla armutu birbirine karıştırmıyoruz. Bizler sadece uçmak isteyen sıradan vatandaşlarız. Umarız bu konu bir an önce çözüme kavuşur” diye konuştu.

Aydın’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Vecihi Hürkuş Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Gürer; ise şöyle konuştu:  “Bu iş gerçekten yürek işi. Dernek olarak bizim amacımız Türkiye’de yapılan tüm uçakları desteklemek.” 

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ömerül Faruk Altıntabak ise slayt gösterisi eşliğinde yaptığı projeler ve hedefleri hakkında salondaki dinleyenlere bilgi verdi.

Toplantı sonrası düzenlenen kokteyle keyiflenen katılımcılardan bazıları ücret karşılığı mini uçuş yaptılar.

 

Sportif havacılar buluştu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000