10 Ekim 2009, Cumartesi 07:37:31

Sabiha Gökçen'i podyuma taşıdılar...

Ezra-Tuba Çetin, Paris Moda Haftası’nda sergiledikleri Lady Aviator koleksiyonuyla moda otoritelerinden tam not aldı.
  • rahmetli 1993 senesinde okulumuzu ziyarete gelmişti eskişehir e.ordan bi aşinalığımız var.ancak saw da çalışıp yıllardır şurda heaş ve torunu limakın kalitesiz hizmeti mecburen bana da olumsuz fikirler çağrıştırıyor.bu hizmet böyle dengesiz gidecekse bu meydanın ismini değiştirmek lazım.rahmetliye ayıp ediliyot.
  • Arkadaşlar herşeyi SAW'a endeklemişsiniz resmen... Sabiha Gökçen bildiğiniz ilk Türk Bayan pilotumuzdur. havalimanıyla hiç alakası yok olayın ona göre yorum yazın bari
  • arkadaşlarla tartıştık ama biz hala çözemedik sabiha gökçenle bu kıytırık elbiselerin ne alakası var.bu elbiseleri sokaktaki terzi bile dikiyor artık.
  • işçilerinden kestikleri maaşı podyumlara taıyan müdürlerimize selamlar olsun...

Koleksiyon ilhamı kaynağı ise 'Türkiye’nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen'. Dünya basınının da övgüyle söz ettiği Çetin kardeşlerle son koleksiyonlarını ve markaları Etcetura’yı konuştuk.

Hüseyin Çağlayan dışında Paris Moda Haftası’nda yer alan tek Türk tasarımcılar onlardı. İlhamını Türkiye’nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen’den alan Lady Aviator adlı koleksiyonları ayakta alkışlandı. Defile sonrasında dünyaca ünlü moda dergileri çekimlerinde yer vermek için sıraya girdi. Genç tasarımcılar Ezra-Tuba Çetin şimdi hem bu başarının tadını çıkarıyor hem de daha iyisini yapabilmek için çalışıyor.

Hayat hikayelerini konu alan koleksiyonlar hazırladıklarını anlatan Ezra Çetin “Hangi dine ya da ırka mensup olursa olsun hep beraber mutlu yaşayan bir toplumuz. Bu karma içinde büyük bir sinerji ve çok başarılı kadınlar barındırıyoruz. Bunları dünyaya anlatmak, onların hikayelerini paylaşmak bizim için çok önemli. Defile sırasında ilham kaynağımız Sabiha Gökçen’in hayat hikayesiyle ilgili broşürler dağıttık, çok da olumlu tepkiler aldık. Şu an dünya basınında bizden bahsederken ‘Ne kadar güçlü ve cesur bir kadınmış, gökyüzünü fethetmiş’ diye Sabiha Gökçen’i de anlatıyorlar. Bu bizim için çok önemli” diyor.

EKONOMİK DEFİLE

İki kardeşe göre ne kadar çalışkan olursanız olun moda dünyası bir şans. Doğru insanlara rastlayıp onlarla çalışamazsanız ilerlemeniz pek de mümkün değil. “Moda dünyasının kapısını zorluyoruz, inşallah açabiliriz” diyen Tuba Çetin şöyle devam ediyor: “Şu an dünyada ekonomik kriz var ve bir koleksiyonu ortaya çıkarmak, bir defile yapmak çok maliyetli. Üstelik Türkiye’de yaşıyorsanız bunlar daha da zor. Dünyaca ünlü tasarımcıların defileleri milyonlarca euro’ya mal oluyor. İTKİB Deri Tanıtım Grubu, Ali Ağaoğlu, Swarovski, Philips, Saydam Kumaş, Pala Tekstil, Luigi Deri gibi birçok sponsorumuz olduğu halde defilede hayal ettiklerimizi tam olarak gerçekleştiremedik. Sabiha Gökçen Balkanlar’a ve Avrupa’ya yanında hiçbir teknik destek olmadan uçmuş. Uçak arızalandığında kendi tamir etmiş, gittiği her ülkede ‘Ben bir Türk kadınıyım’ demiş. Ezra’nın Sabiha Gökçen’in bu yolculuğundan ilham alarak defile için özel olarak hazırladığı saçlar vardı. Mankenlerin başlarında uçaklar olacaktı ama maliyeti çok yüksekti. Yapamadık, onun yerine uçak motorlarına benzeyen saçlar tasarladık. Podyumda bir pist havası yaratacaktık ama onu da yapamadık. Normalde bir defileye 40 manken çıkıyor, ancak bizimkinde sadece 10 manken vardı. Ancak bazen paranız olmadığında da çok yaratıcı olabiliyorsunuz. Işıklarla bir pist hazırladık, müzikler ve lazer gösterisiyle o ruhu yansıtmaya çalıştık ve başardık.”

Berrin HABERVEREN
STAR

Sabiha Gökçen'i podyuma taşıdılar...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
rahmetli 1993 senesinde okulumuzu ziyarete gelmişti eskişehir e.ordan bi aşinalığımız var.ancak saw da çalışıp yıllardır şurda heaş ve torunu limakın kalitesiz hizmeti mecburen bana da olumsuz fikirler çağrıştırıyor.bu hizmet böyle dengesiz gidecekse bu meydanın ismini değiştirmek lazım.rahmetliye ayıp ediliyot.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar herşeyi SAW'a endeklemişsiniz resmen... Sabiha Gökçen bildiğiniz ilk Türk Bayan pilotumuzdur. havalimanıyla hiç alakası yok olayın ona göre yorum yazın bari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlarla tartıştık ama biz hala çözemedik sabiha gökçenle bu kıytırık elbiselerin ne alakası var.bu elbiseleri sokaktaki terzi bile dikiyor artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
işçilerinden kestikleri maaşı podyumlara taıyan müdürlerimize selamlar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000