09 Haziran 2016, Perşembe 11:45:00

Sabiha Gökçen’e ikinci pist ihalesini kim kazandı?

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yapımı yılan hikayesine dönen pist için ikinci ihale yapıldı. 1.328 milyar dolarlık ihaleyi Makyol firması aldı.
  • Proje kapsamında mevcut kontrol kulesi de yıkılacak. Yapılması planlanan yeni kulenin yükseldiği 112 m ve çapı 26 m olacak. Dünyada türünün en uzun örneklerinden olacak kule binası gündüzleri şehir silüetinde fark edilebilir şekilde olacak. Kule, geceleri ışıklı bir fener halini alacak.
  • bişe olmaz 2018 de aynı 2020 de aynı.tekerler konulur,insanlar uçar,köprüler yanaşır,check-in ler çalışır,otoparklar dolar.herşey devam eder yani.gereksiz yazı ve yorumlar bunlar.hem saw hemde iga bu ülkenin büyümesinde bu insanların uçmasında önemli yer tutacak.hazımsızlar istesede istemesede.
  • Çok şükür! Bu haberi basıp büyütüp SAW havalimanına asmak istiyorum! Açıklamalarımıza inanmayan bizi sürekli yalancılık ile suçlayan yolculara itafen.
  • 112 metre kule den kasıt tam olarak nedir bilgisi olan var mi
  • Yine benim hep dediğim gibi bu pistin tamamlanıp teker koyulur hale gelmesi 2018'den önce olmaz. Bitse de eski pistin bakımı da bir yıl sürer , oldu mu sana 2020 yazı... hayırlı olsun saw. Geçmiş olsun pgs.
  • Ryanair seferı başlayacak mı?
  • İNŞALLAH İŞ ZAMANINDA SONLANIR.
  • nasıl bir milletiz anlamadım, yahu biri çıksında hayırlı olsun desin, yok yook bu olsa olsa arpanın fazlalığındandır, yada gençliğin verdiği heyecandan, zira 20 yıl önceyi hatırlayanlar böyle sallamalar yapabilirlermiydi diye düşünüyorum...
  • Metro yapılmalı en kısa zamanda
  • 2.pist parelel HIC bir isle yaramaz , ucak inisi beklenecek sonra Kalkis sonra tekrar beklenecek

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yapımı yılan hikayesine dönen pist için ikinci ihale yapıldı. 1.328 milyar dolarlık ihaleyi Makyol firması aldı.

Kamulaştırma sorunları sebebiyle yapımına başlanamayan Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pisti için ikinci ihale yapıldı. 9 firmanın teklif verdiği ihaleyi Makyol kazandı. İhale muhammen bedelinin yüzde 17 altına teklif sunan Makyol, 1.397 milyar dolara ihalenin sahibi oldu.

Bir önceki ihale sonrası kamulaştırma sırasında yaşanan hukuki sürecin tekrar yaşanmaması için, Kamu İhale Kanunu’nun 21’inci maddesi B bendinde yer alan, “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” maddesini gerekçe gösterildi, böylece kamulaştırmaya karşı açılabilecek davalar da bertaraf edilmiş oldu. Pist inşaatının her durumda 2017 yılına kadar yetiştirileceği belirtilirken teslim süresi ise 14 ay olarak belirlendi.

2012 yılından bu yana pist ihalesi için çalışmalar sürerken proje tamamlandığında 112 metrelik kule, 3  bin 500 metre uzunluğunda yeni pist inşa edilmiş olacak.

Sabiha Gökçen’e ikinci pist ihalesini kim kazandı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

Kerem ~ 7 yıl önce
Proje kapsamında mevcut kontrol kulesi de yıkılacak. Yapılması planlanan yeni kulenin yükseldiği 112 m ve çapı 26 m olacak. Dünyada türünün en uzun örneklerinden olacak kule binası gündüzleri şehir silüetinde fark edilebilir şekilde olacak. Kule, geceleri ışıklı bir fener halini alacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dibin kara ~ 8 yıl önce
bişe olmaz 2018 de aynı 2020 de aynı.tekerler konulur,insanlar uçar,köprüler yanaşır,check-in ler çalışır,otoparklar dolar.herşey devam eder yani.gereksiz yazı ve yorumlar bunlar.hem saw hemde iga bu ülkenin büyümesinde bu insanların uçmasında önemli yer tutacak.hazımsızlar istesede istemesede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadecehostes ~ 8 yıl önce
Çok şükür! Bu haberi basıp büyütüp SAW havalimanına asmak istiyorum! Açıklamalarımıza inanmayan bizi sürekli yalancılık ile suçlayan yolculara itafen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kule ~ 8 yıl önce
112 metre kule den kasıt tam olarak nedir bilgisi olan var mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
felaket tellalından esintiler. ~ 8 yıl önce
Yine benim hep dediğim gibi bu pistin tamamlanıp teker koyulur hale gelmesi 2018'den önce olmaz. Bitse de eski pistin bakımı da bir yıl sürer , oldu mu sana 2020 yazı... hayırlı olsun saw. Geçmiş olsun pgs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ryanair ~ 8 yıl önce
Ryanair seferı başlayacak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYIRLI OLSUN. ~ 8 yıl önce
İNŞALLAH İŞ ZAMANINDA SONLANIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lazoğlu ~ 8 yıl önce
nasıl bir milletiz anlamadım, yahu biri çıksında hayırlı olsun desin, yok yook bu olsa olsa arpanın fazlalığındandır, yada gençliğin verdiği heyecandan, zira 20 yıl önceyi hatırlayanlar böyle sallamalar yapabilirlermiydi diye düşünüyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sn lazoğlu na ~ 8 yıl önce
tabiki hayırlı olsun ama pistin altında kalan arsalarımızın tarlalarımızın hala parasını vermediler. yapsınlar sonra pist bizim olacak tabiki hayırlı olsun. konuyu bilenler bilir.
Vatandaş ~ 8 yıl önce
Neden devlet kendi vatandaşına kazık atmayı marifet sanıyor?Hakkımı helal etmiyorum.
Metro ~ 8 yıl önce
Metro yapılmalı en kısa zamanda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ssafe ~ 8 yıl önce
2.pist parelel HIC bir isle yaramaz , ucak inisi beklenecek sonra Kalkis sonra tekrar beklenecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ukala ~ 8 yıl önce
Bencede dikine yapılmalıydı, paralel ne dikine olacak ki uçaklar kafa kafaya verecek hacım !

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000