17 Kasım 2009, Salı 08:10:50

Sabiha Gökçen'den açıklama geldi

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Mülki İdare Amiri Bekir Ergök, ''Sabiha Gökçen Havalimanı'nda güvenlik zafiyeti bulunduğu'' iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi...
  • SAW da yarın öbürgün olabilecek bir olay tüm Türkiyeyi etkiler. Turizmi etkiler. Aman ne olur şu olaya Sn savcı bir el atsın ve konu çözümlensin. Böyle (?) bir meydan yüzünden Turizmin etkilenmesini kimse istemez sanırım.
  • SAYIN MÜLKİ İDARE AMİRİMİZ NET VEDE AÇIK AÇIK DOĞRULARI ABARTISIZ ANLATMIŞ... BU SÖZÜN ÜZERİNE ARAŞTIRMA VEDE ZAAFİYET SÖZLERİ BENCE BOŞA VEDE KISIR BİR ÇEKİŞME OLUR. SAYIN VALİ YARDIMCIMIZIN SÖLEDİĞİ GİBİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ STANDARTLARA GÖRE ALINMIŞ OLUP İLGİLİ BİRİM VE KİŞİLERCEDE 24 SAAT ESASINA GÖRE TAKİP EDİLİYOR. KİMSELER KAYGILANMASIN BOŞ YERE. AÇIKLAMA NEYSE O AYNEN DOĞRUDUR... JV
  • Bir yerde sistem olmadı mı hiç bir şey olmaz. Şu anda SAW da kuş uçurtmuyorlar. Daha önce allaha emanetti. Haber çıktı sıkılaştı. Bir hafta sonra yine eski tas eski hamam. Neden ? Kurulu sistemleri yok. Tam bir patron şirketi havasında yürüyor. Bu meydanla bir yere varamazsınız. Burada yazılanlara kulak verin. En azından bu adamlar haklı olabilir diyin. Yoksa SAW hep birilerinin desteği ile yaşatılmaya çalışılan meydan olarak kalacak ve tarihe geçecektir.
  • Nasrettin Hocanın evlatları olarak kapıyı kitleyip, duvarları açık bırakıyormuşuz gibi düşünüyoruz. Ancak, caydırıcı, aldatıcı, gizleyici tedbirlerin içinde manken kullanmak da var. Random olarak mankenle askerin yer değiştirmesi kuvvet tasarrufu sağlarken gözlem yapılması ihtiyacını artırdığı için yakalamayı sağlayabilir. Nöbetçi güvenlik görevlilerinin kulubede dikilmesi yerine çevrenin kameralarla dijital ve on-line izlenmesi daha etkin bir yöntemdir. Neticede klasik+modern tekniklerin birlikte kullanılması sinerji yaratarak etkinliği artırır. Askerliğini birlik fotoğrafçısı olarak yapmış muhabirin skandal olarak verdiği bu haberden ulaşılacak sonuç, arkadaşımızın skandal görmemiş olmasıdır. Haberin pozitif yönü şimdi kuşuçmuyor SAWda.
  • Hergün her konuda tuhaflıklarla karşılaşıyoruz. Son derece kritik noktada güvenliğin mankenlerle sağlanması herhalde dünyada bir ilktir. Benim önerim şöyle...AHL'deki bütün özel güvenlikçileri de mankenlerden yapsınlar. Hiç olmazsa cansız mankenler onlardan daha eğitimli, daha eli yüzü düzgün, konuşmaları ve davranışları daha kibardır. Hem cansız mankenlerin tatmin edecek egoları da olmadığı için de güvenlik işinde daha da başarılı olurlar.
  • Tatmin edici bir açıklama gelmedi bana. Topu başkasına atmak sorumluluğu kurtarmaz.
  • büyük gümbürtüler koparılarak sunulan haberin aslı anlaşıldı nihayet. meslek etiğinin sorgulanmadığı bir ortamda sektöre dair kırıntı kadar bilgisi olmayan insanlar böyle ciddi suçlamalar yapabiliyor, geniş halk topluluklarına yayın yapan gazete ve televizyonlar da bunları değerlendirmeden yayınlayabiliyor. zeka ortalamamız için yeni bir kriter daha...
  • Aciklamayi yapan Mulki Amir'e polislerin kibar olmayan durumu ile ilgili mail atmistim, kendileri zahmet edip cevap bile vermemisti, cevapsiz amir gazetelere dusunce mi cevap verir ki?

Ergök yaptığı yazılı açıklamada, tel örgülerin havalimanına girişleri belirli noktalarda kontrol altında tutmak ve alanın mülkiyet sahasını belirlemek amacıyla konuşlandırılmış fiziki koruma tedbirleri olduğunu, doğrudan hava sahası denilen pist, apron, taksi yolları ve diğer pat sahalarını çevreleyen tel örgüler ile aynı nitelikte olmadığını kaydetti.

''Son günlerde basına yansıyan ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda güvenlik zafiyeti bulunduğu iddialarının gerçekle ilişkisi bulunmamaktadır'' diyen Ergök, çevre tel örgülerinin iç kısmından Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğünün, çevre tel örgülerin korunmasından da Havalimanı Jandarma Koruma Birlik Komutanlığının sorumlu olduğunu belirtti.

Ergök, jandarmanın bu sorumluluğu kritik yerlerde nöbet kulelerinde asker bulundurarak, tel örgüler boyunca devriye görevlendirerek, ilave askeri tedbirler ve çeşitli aldatma usulleri ile sağladığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

''Bu tel örgülerin art niyetli kişilerce herhangi bir şekilde etkisiz hale getirilmesi ya da izinsiz geçilmesi, söz konusu kişilerin hava sahasına, piste ya da doğrudan uçakların yanına gidebileceği anlamına gelmemektedir. Bu dış tel örgülerin iç kısmında hava sahasını çevreleyen bir güvenlik tel örgüsü daha vardır. Bu tel örgü, hava meydanının hava sahası ile kara sahasını birbirinden ayırmakta ve bu hat üzerine açılan apron kapıları ve terminal geçiş noktaları en yoğun güvenlik tedbirlerinin uygulandığı yerler olmaktadır.

Bu kontrol noktalarında tüm araçlar ve şahıslar fiziki arama tedbirlerine, X-Ray ve metal tipi detektör kontrollerine tabidirler. Ayrıca, havalimanının hava sahası denilen bu bölgesi bine yakın kamera ve personel açısından da elektronik erişime sahip (Access) kartlı geçişlerle koruma altında bulundurulmaktadır. Bu bölgedeki kontrollerin tamamı Havalimanı Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.''

Bekir Ergök, basına yansıyan ve güvenlik zafiyeti olduğu iddia edilen tel örgülerin, hava sahasını çevreleyen tel örgüler gibi lanse edildiğinden bu durumun yanlış algılamalara yol açtığını ifade ederek, uygulanmakta olan tüm güvenlik tedbirlerinin uluslararası ve ulusal mevzuat hükümlerine göre yerine getirildiğini bildirdi.

SamanyoluHaber

Sabiha Gökçen'den açıklama geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
SAW da yarın öbürgün olabilecek bir olay tüm Türkiyeyi etkiler. Turizmi etkiler. Aman ne olur şu olaya Sn savcı bir el atsın ve konu çözümlensin. Böyle (?) bir meydan yüzünden Turizmin etkilenmesini kimse istemez sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAYIN MÜLKİ İDARE AMİRİMİZ NET VEDE AÇIK AÇIK DOĞRULARI ABARTISIZ ANLATMIŞ... BU SÖZÜN ÜZERİNE ARAŞTIRMA VEDE ZAAFİYET SÖZLERİ BENCE BOŞA VEDE KISIR BİR ÇEKİŞME OLUR. SAYIN VALİ YARDIMCIMIZIN SÖLEDİĞİ GİBİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ STANDARTLARA GÖRE ALINMIŞ OLUP İLGİLİ BİRİM VE KİŞİLERCEDE 24 SAAT ESASINA GÖRE TAKİP EDİLİYOR. KİMSELER KAYGILANMASIN BOŞ YERE. AÇIKLAMA NEYSE O AYNEN DOĞRUDUR... JV

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir yerde sistem olmadı mı hiç bir şey olmaz. Şu anda SAW da kuş uçurtmuyorlar. Daha önce allaha emanetti. Haber çıktı sıkılaştı. Bir hafta sonra yine eski tas eski hamam. Neden ? Kurulu sistemleri yok. Tam bir patron şirketi havasında yürüyor. Bu meydanla bir yere varamazsınız. Burada yazılanlara kulak verin. En azından bu adamlar haklı olabilir diyin. Yoksa SAW hep birilerinin desteği ile yaşatılmaya çalışılan meydan olarak kalacak ve tarihe geçecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nasrettin Hocanın evlatları olarak kapıyı kitleyip, duvarları açık bırakıyormuşuz gibi düşünüyoruz. Ancak, caydırıcı, aldatıcı, gizleyici tedbirlerin içinde manken kullanmak da var. Random olarak mankenle askerin yer değiştirmesi kuvvet tasarrufu sağlarken gözlem yapılması ihtiyacını artırdığı için yakalamayı sağlayabilir. Nöbetçi güvenlik görevlilerinin kulubede dikilmesi yerine çevrenin kameralarla dijital ve on-line izlenmesi daha etkin bir yöntemdir. Neticede klasik+modern tekniklerin birlikte kullanılması sinerji yaratarak etkinliği artırır. Askerliğini birlik fotoğrafçısı olarak yapmış muhabirin skandal olarak verdiği bu haberden ulaşılacak sonuç, arkadaşımızın skandal görmemiş olmasıdır. Haberin pozitif yönü şimdi kuşuçmuyor SAWda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hergün her konuda tuhaflıklarla karşılaşıyoruz. Son derece kritik noktada güvenliğin mankenlerle sağlanması herhalde dünyada bir ilktir. Benim önerim şöyle...AHL'deki bütün özel güvenlikçileri de mankenlerden yapsınlar. Hiç olmazsa cansız mankenler onlardan daha eğitimli, daha eli yüzü düzgün, konuşmaları ve davranışları daha kibardır. Hem cansız mankenlerin tatmin edecek egoları da olmadığı için de güvenlik işinde daha da başarılı olurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tatmin edici bir açıklama gelmedi bana. Topu başkasına atmak sorumluluğu kurtarmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
büyük gümbürtüler koparılarak sunulan haberin aslı anlaşıldı nihayet. meslek etiğinin sorgulanmadığı bir ortamda sektöre dair kırıntı kadar bilgisi olmayan insanlar böyle ciddi suçlamalar yapabiliyor, geniş halk topluluklarına yayın yapan gazete ve televizyonlar da bunları değerlendirmeden yayınlayabiliyor. zeka ortalamamız için yeni bir kriter daha...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aciklamayi yapan Mulki Amir'e polislerin kibar olmayan durumu ile ilgili mail atmistim, kendileri zahmet edip cevap bile vermemisti, cevapsiz amir gazetelere dusunce mi cevap verir ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000