06 Kasım 2010, Cumartesi 18:01:25

SABİHA GÖKÇEN'DE YENİDEN SİS ALARMI

Dün geceden bu yana özellikle Sabiha Gökçen Havalimanı bölgesinde etkili olan yoğun sis, bugün gündüz saatlerinde dağımış ve uçuşlar normale dönmüştü. Ancak, sis çilesi bu gece yeniden başlayabilir...
  • SAW ILS CATIII kriterlerine uymuyor. Sanırım 06 CatI 24 CatII veriyor. CATII ise sınırda boyle havalarda CATI kabul etmek lazım.
  • Bu sistem AHL ve SAW'a kurulamıyor demek ki. Yıllardır kurulamadığına göre! Parasal bir nedeni olamaz. Çünkü biz HAVACILIĞI çok seviyoruz. Parasal bir sorun olsa G550'leri nasıl alırdık!
  • Havalimanları yapılmadan önce fizibilite çalışmalarında meteoroljiye danışılsaydı belki bugun bu tür sorunlar az olurdu veya olmazdı... SAW ın konumu itibariyle sürekli sis olmasını ben zaten biliyorum. Ancak her sisde uçak inemez diye bir kural yok. Bildigim kadarıyla 250-300 metrenın üstünde görüş mesafesı olması lazım. Ondada iniş pilotun takdirine kalmıştır. Zira uçağı indiren ve o kadar insanın canından sorumlu olan pilota ne kule nede kendi firması iniş için zorlayamaz ! Sisde yapacagınız en ufak hata piste veya bir tepeye çarpmanıza neden olabilir... VAN daki kazayı unutmadık !
  • Lefkoşa -SAW 7 kasım 2010 07:10 iptal oldu...
  • inşallah silivrideki meydanı kara içinde tepe bir noktaya yaparlar , zira e-5 te silivri içinden arabayla giderken bile görüş 15-20 m oluyor ,
  • SAW ve Atatürk Havalimanı istanbulun su havzalarına cok yakın yapılmış. Bu yuzden anı sıcaklık değikliklerinde sisten etkileniyor. SAW ayrıca yukseklik ve pist dogrultusu acısından yaz gunleri bile sise mahkum olabiliyor.
  • an itibariyle saw kapattı pisti.
  • Su anda Amterdamdaki THY ucagi kalkamiyor Istanbuldaki sis probleminden dolayi. Yolcular icerisinde annem babamda var. 3 saattir ucagin icinde bekliyor yolcular.
  • Sonuçta Doğal afet havayollarıda eminim perişan olmuştur.Bende bir havayolu çalışanı olarak çok iii biliyorum.Ayrıca benim de Sabiha Gökçenden 06:40 da uçuşum var...İnşallah düzelir hava....
  • schiphol ve heatrow gibi havalimanlarında cat3 diye bir ils sistemi var burada uçaklar görüş mesafesi ne kadar zor olursa olsun inebilirler hatta bir örnek http://www.youtube.com/watch?v=M3wnl1Ut--o
İstanbul’u iki gündür etkisi altına alan yoğun sis hava trafiğini olumsuz etkilemişti. Dün Atatürk Havalimanı’nda etkili olan sis bugün özellikle sabah saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda etkili oldu.
 
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gece yarısından itibaren etkili olan yoğun sis hava trafiğini aksatmıştı. Zaman zaman görüş mesafesini 100 metreye kadar düşüren sis yüzünden çok sayıda uçak Sabiha Gökçen Havalimanı’na inemedi.
 
YENİ BİR SİS DALGASI GELİYOR
 
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sisin şu dakikalarda etkisi pek hissedilmese de bu gece yeni bir sis dalgasının etkisini göstereceği bildirildi. Hafta başından beri aralıklarla devam eden sisin bugün en yoğun şekilde hissedildiği, sis etkisini azaltsa da pus olarak etkisini devam ettireceği öğrenildi.
SABİHA GÖKÇEN'DE YENİDEN SİS ALARMI

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 13 yıl önce
SAW ILS CATIII kriterlerine uymuyor. Sanırım 06 CatI 24 CatII veriyor. CATII ise sınırda boyle havalarda CATI kabul etmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu sistem AHL ve SAW'a kurulamıyor demek ki. Yıllardır kurulamadığına göre! Parasal bir nedeni olamaz. Çünkü biz HAVACILIĞI çok seviyoruz. Parasal bir sorun olsa G550'leri nasıl alırdık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havalimanları yapılmadan önce fizibilite çalışmalarında meteoroljiye danışılsaydı belki bugun bu tür sorunlar az olurdu veya olmazdı... SAW ın konumu itibariyle sürekli sis olmasını ben zaten biliyorum. Ancak her sisde uçak inemez diye bir kural yok. Bildigim kadarıyla 250-300 metrenın üstünde görüş mesafesı olması lazım. Ondada iniş pilotun takdirine kalmıştır. Zira uçağı indiren ve o kadar insanın canından sorumlu olan pilota ne kule nede kendi firması iniş için zorlayamaz ! Sisde yapacagınız en ufak hata piste veya bir tepeye çarpmanıza neden olabilir... VAN daki kazayı unutmadık !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lefkoşa -SAW 7 kasım 2010 07:10 iptal oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
inşallah silivrideki meydanı kara içinde tepe bir noktaya yaparlar , zira e-5 te silivri içinden arabayla giderken bile görüş 15-20 m oluyor ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SAW ve Atatürk Havalimanı istanbulun su havzalarına cok yakın yapılmış. Bu yuzden anı sıcaklık değikliklerinde sisten etkileniyor. SAW ayrıca yukseklik ve pist dogrultusu acısından yaz gunleri bile sise mahkum olabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
an itibariyle saw kapattı pisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Su anda Amterdamdaki THY ucagi kalkamiyor Istanbuldaki sis probleminden dolayi. Yolcular icerisinde annem babamda var. 3 saattir ucagin icinde bekliyor yolcular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sonuçta Doğal afet havayollarıda eminim perişan olmuştur.Bende bir havayolu çalışanı olarak çok iii biliyorum.Ayrıca benim de Sabiha Gökçenden 06:40 da uçuşum var...İnşallah düzelir hava....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
schiphol ve heatrow gibi havalimanlarında cat3 diye bir ils sistemi var burada uçaklar görüş mesafesi ne kadar zor olursa olsun inebilirler hatta bir örnek http://www.youtube.com/watch?v=M3wnl1Ut--o

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000