08 Ocak 2013, Salı 14:39:04

SABİHA GÖKÇEN’DE OPERASYON TIKIRINDA

Atatürk Havalimanı’nda daha çok etkili olan kar yağışı Sabiha Gökçen’de uçuşları çok fazla etkilemedi...
  • Günde kaç uçak inip kalkıyor ki problem olsun
  • Arkadaşım sen deicing için için personel getirmessen araçlarını hazırlamassan elinde deicing sıvısı yoksa sen bu işi yapamıyorsundur bu acemilik yüzünden binlerce yolcu perişan oluyorsa burda bu kadar yorum yapmaya gerek yok çok bilenler hep burda zaten işin içinde olanlar hiç dinlenmiyor.uçağıız 1 saat motor kapatıp deicing bekliyorsa burda acemilik hat safada demektedir.
  • Heaş ne iş yapar?Hiç bir iş.Devlet memuru.Yatar,bilmesek yiyecez...Bu arada pegasus çelebiden memnun değilmiş,bak sen.Abilerinizde memnun edemedi sizi.Pegasus sen kur şu yer hizmetlerini,al BB ile İG ile saz takımını,görelim bakalım.MN de çalışsın.
  • İnatla SAW ile AHL kıyaslaması nedir. Yok 10 uçak iniyormuş. Saw da ahl kadar pozisyon var mı uçak nereye inecek. Saw eldeki imkanları en optimum şekilde kullanıyor. Bir de çelebinin deicing operasyonu nsl felaketmiş çok ilginç. Senin uçaklarının geç gelişleri olsun hem trafik hem operasyon senin gecikmelerini kapatmaya çalışsın sonrada her uçak için ayrı deicing mi bekleyeceksin komik olmayalım. Herkes asıl kimin kimden bıktığının farkında.
  • Günde 10 uçak kalkıp iniyor. Ne olacak ki ? Adanaya bile daha fazla uçak iniyor neredeyse.
  • Görmesek-Yaşamasak bizde vaybe HELAL diyeceğiz ama Sabiha Gökçende HEAŞ görevini düzgün yapmıyor...! Bilsinler ; --> yolculardan hizmet için aldığı meydan ayak bastı parası kasalarına helal olarak gitmiyor.. !! bugün bile apronun tamamı nerdeyse dize kadar kar içindeydi ....açıkta park pozisyonunda duran uçakların çevresi aprondan kürenmiş kar kütleleri ile kaplı... parklardan-aprona çıkış yollarında en ufak bir temizleme yapılmamış.....otobüs ile açık parktaki uçaklara getirilen yolcular otobüsten indikten sonra BUZ-KAR kümelerini aşarak uçağın merdivenlerine ulaşmaya çalışıyor (100'lerce düşen-kalkan).....HEAŞ kar ile mücadelede taksi orta hatından karı 5 metre sağa- 5 metre sola küreyip orada 70 cm'lik tümsekler halinde bırakıp sonrada tüm küreme-buz ile mücadele araçlarını park pozisyonuna çekerek ... bugün sınıfta kalmıştır... birçok uçak park pozisyonundan bile çıkamadı...kara saplanıp kaldı bu yüzden en az 4-5 trafik 50 dk'ya varan rötarlar yaptı...
  • Çelebinin deicing operasyonu bu sene rezalet ötesi tgs olmasa mahvoldular.bir pgs yetkilisi olarak bıktık sizden çelebi
  • Kesinlikle katiliyorum. Operasyon problemi ahl de bir gercek. Talep cok ama meydan yetkilileri isi cok boslamis durumda. Havalar isinsin deve kesicekler .
  • Turkiye'de isletme bilgisi ve gorgusu Sabiha kadar bir havaalanini calistiracak kapasitede fakat AHL Turkiye'ye buyuk geliyor. Ne kadar personel, ne kadar is makinesi koysaniz AHL daha iyi calisamaz. Cunki AHL'in kapasitesi bizim isletme bilgimizin ve gorgumuzun kapasitesini zorluyor.
  • Gunde 10 ucak derken sabiha gokcenin haftalik ucus sayisinin 2 bin 500 civarinda oldugundan haberiniz varmi acaba cok merak ediyorum.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda karla mücadele etkin olarak sürdürülürken Atatürk Havalimanı’nın aksine uçuşlarda hissedilir aksama yaşanmadı.


HEAŞ'a (Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş.) bağlı karla mücadele ekipleri, PAT (Pist, apron, taksi yolları) sahasında  çalışmalarını aralıksız sürdürürken kar yağışının etkili oldu anlarda bile pisti açık tutmak için üstün çaba sarfediyor. Heaş ekipleri, 8 adet özel donanımlı ve çok fonksiyonlu kar küreme aracı, 2 adet runway De-Icing buzla mücadele aracı, bir adet Snow Blower Kar üfleme aracı ve 2 adet Skiddometre Aracı (Pist Frenleme Ölçüm Aracı) ile  karla mücadele gün boyu sürdürülüyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, gerek terminalde gerekse apron bölgesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı, dolayısıyla uçuşlarla ilgili olağanüstü bir sıkıntı bulunmadığı, bazı uçuşlarda kısa süreli rötarlar yaşansa da genel olarak yüksek zamanında kalkış oranıyla operasyonun sürdürüldüğü kaydedildi.

SABİHA GÖKÇEN’DE OPERASYON TIKIRINDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Uçak ~ 11 yıl önce
Günde kaç uçak inip kalkıyor ki problem olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bemka ~ 11 yıl önce
sence kaç? 350 iyi mi
airman69 ~ 11 yıl önce
400 trafik var yani 10 tane denilenin 40 katı
mukayese .. ~ 11 yıl önce
AHL ile İSG yi mukayese edipte "bak İSG de hiç bekleme olmuyor" yada şu olmuyor yazanlar varya , hiç bilmiyorsanız yolunuz düşerse havaya göre pist başlarında 15 dakika durun ve seyredin ya 1 bilemedin 2 uçak iner bazende yarım saatte 1-2 olur . AHL yanında bomboş kelimesini kullanabileceğimiz alanda sefer yapanlar havalara girmesin sadece hava atabilecek ortamda oldukları için ŞÜKRETSİNLER.
biraz metematik.. ~ 11 yıl önce
( Günlük ) AHL de ortalama 1200 , İSG de 360 , mukayese % 30 dur . Hala aynı kefeye koyun bakalım. Hala anlamayan var ise , İSG de yarım saatte 1 hareket varsa , AHL de 30 hareket var. yarim saatte 1 hareket yapanlar " zamanında kalkıyoruz " derlerse ayıp olmazmı ??
Deicing ~ 11 yıl önce
Arkadaşım sen deicing için için personel getirmessen araçlarını hazırlamassan elinde deicing sıvısı yoksa sen bu işi yapamıyorsundur bu acemilik yüzünden binlerce yolcu perişan oluyorsa burda bu kadar yorum yapmaya gerek yok çok bilenler hep burda zaten işin içinde olanlar hiç dinlenmiyor.uçağıız 1 saat motor kapatıp deicing bekliyorsa burda acemilik hat safada demektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAK SEN ~ 11 yıl önce
Heaş ne iş yapar?Hiç bir iş.Devlet memuru.Yatar,bilmesek yiyecez...Bu arada pegasus çelebiden memnun değilmiş,bak sen.Abilerinizde memnun edemedi sizi.Pegasus sen kur şu yer hizmetlerini,al BB ile İG ile saz takımını,görelim bakalım.MN de çalışsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 11 yıl önce
İnatla SAW ile AHL kıyaslaması nedir. Yok 10 uçak iniyormuş. Saw da ahl kadar pozisyon var mı uçak nereye inecek. Saw eldeki imkanları en optimum şekilde kullanıyor. Bir de çelebinin deicing operasyonu nsl felaketmiş çok ilginç. Senin uçaklarının geç gelişleri olsun hem trafik hem operasyon senin gecikmelerini kapatmaya çalışsın sonrada her uçak için ayrı deicing mi bekleyeceksin komik olmayalım. Herkes asıl kimin kimden bıktığının farkında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru ~ 11 yıl önce
Heaş konusunda hiç bir bilgi sahibi olmadan yaplan yanlış yorum.Heaş ta devlet memuru na arar.
Uçak sayısı ~ 11 yıl önce
Günde 10 uçak kalkıp iniyor. Ne olacak ki ? Adanaya bile daha fazla uçak iniyor neredeyse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airman69 ~ 11 yıl önce
Sen havacımısın ya
.. ~ 11 yıl önce
pek kamil bir insana benziyorsunuz efenim :)
kurtköy ~ 11 yıl önce
S. Gökçen yolcu trafiği bakımından Türkiye'de dış hatlarda üçüncü, iç hatlarda ikincidir. Bilin öyle konuşun.
KOMİK ~ 11 yıl önce
Görmesek-Yaşamasak bizde vaybe HELAL diyeceğiz ama Sabiha Gökçende HEAŞ görevini düzgün yapmıyor...! Bilsinler ; --> yolculardan hizmet için aldığı meydan ayak bastı parası kasalarına helal olarak gitmiyor.. !! bugün bile apronun tamamı nerdeyse dize kadar kar içindeydi ....açıkta park pozisyonunda duran uçakların çevresi aprondan kürenmiş kar kütleleri ile kaplı... parklardan-aprona çıkış yollarında en ufak bir temizleme yapılmamış.....otobüs ile açık parktaki uçaklara getirilen yolcular otobüsten indikten sonra BUZ-KAR kümelerini aşarak uçağın merdivenlerine ulaşmaya çalışıyor (100'lerce düşen-kalkan).....HEAŞ kar ile mücadelede taksi orta hatından karı 5 metre sağa- 5 metre sola küreyip orada 70 cm'lik tümsekler halinde bırakıp sonrada tüm küreme-buz ile mücadele araçlarını park pozisyonuna çekerek ... bugün sınıfta kalmıştır... birçok uçak park pozisyonundan bile çıkamadı...kara saplanıp kaldı bu yüzden en az 4-5 trafik 50 dk'ya varan rötarlar yaptı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çelebi ~ 11 yıl önce
Çelebinin deicing operasyonu bu sene rezalet ötesi tgs olmasa mahvoldular.bir pgs yetkilisi olarak bıktık sizden çelebi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nomad ~ 11 yıl önce
Kesinlikle katiliyorum. Operasyon problemi ahl de bir gercek. Talep cok ama meydan yetkilileri isi cok boslamis durumda. Havalar isinsin deve kesicekler .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buyukluk ~ 11 yıl önce
Turkiye'de isletme bilgisi ve gorgusu Sabiha kadar bir havaalanini calistiracak kapasitede fakat AHL Turkiye'ye buyuk geliyor. Ne kadar personel, ne kadar is makinesi koysaniz AHL daha iyi calisamaz. Cunki AHL'in kapasitesi bizim isletme bilgimizin ve gorgumuzun kapasitesini zorluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayin yolcu ~ 11 yıl önce
Gunde 10 ucak derken sabiha gokcenin haftalik ucus sayisinin 2 bin 500 civarinda oldugundan haberiniz varmi acaba cok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000