20 Ekim 2008, Pazartesi 08:32:58

Sabiha Gökçen'de güvenlik zaafı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Hollanda'ya giden uyuşturucu kuryesi S.E.'nin özel karbonlarla çantasına gizlediği 2 kilo eroin X-Ray cihazından fark edilmeden geçti.
  • Güvenlik Görevlilerini öncelikle bu zehiri SON ANDA DA OLSA yakaladıkları için kutlarız. Ancak, buradan çıkarılacak DERS, - Bilhassa TERMİNAL GİRİŞLERİNDEKİ İLK X-RAY KONTROL NOKTALARINDA, X-Ray Operatörlerinin daha dikkatli olması, ORGANİK KÜTLELERİN (Gıda, Patlayıcı,Narkotik) ve İNORGANİK kütlelere(Kara Barut, Tuz, vb.) karşı daha dikkatli olmak ve bunların bulunduğu bagajları açıp kontrol etmek ve caydırıcı olmak,bu kontrollerle rahatlığı kötü niyetlilere vermemektir. - Sözün kısası X-Ray ekranında CİHAZIN DÜŞÜK GÜVENİLİRLİKLE ATTIĞI KARELER , ÇEMBERLERE GÜVENLİĞİMİZİ TESLİM ETMEMEK, bilhassa ORGANİK KÜTLELERİN BULUNDUĞU BAGAJLARI AÇARAK KONTROl ETMEKTİR... (MASUM HELVA, LOKUM, GIDA GÖRÜNTÜSÜNDE OLSA BİLE) Bu safhada İz Dedektörlerinin Desteğini de Unutmayalım.... İşte Gerçek Caydırıcılık ve Güvenlik...
  • baslık neden guvenlık zaafı olarak kullanılmıs anlamadım sabıha gokcen ve calısanlarını tebrık edıyorum
  • Sevgili Airport haber, Havalimanlarında verilen yada yapılan güvenlik hizmeti ağırlıklı olarak havalimanı,terminal, yolcu, bagaj ve uçuş güvenliğine yöneliktir. Kaldı ki havalimanlarımızda kullanılan cihazlarla uyuşturucuyu saptamak çok zordur hele ki bagajlarında tonlarca yiyecek taşıyan Türkiye'de. Bu görev sadece havalimanını değil genel güvenliğimizi ilgilendirir. Güvenlik kuvvetlerimize de ne mutlu görevlerini yapmışlar ve zehir yakalanmış
  • bu haberi bu başlıkla vermek doğru mu? her gün kim bilir atatürkten vede dünyadaki tüm hava meydanlarından nasıl uyuşturucu geçiriliyor. güvenlik zaafiyeti olsa yakalanmazdı.sonuçta madde bulunmuş ve gerekli işlem yapılmış. daha dikkatli ve tarafsız olalım.
  • Umarım güvenlik güçlerimiz bu işin sonuna kadar gider sadece tutuklama ile kalmaz.Bu uyuşturucuda büyük ihtimalle terör örgütünün bağlantısı çıkacaktır.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Hollanda'ya giden uyuşturucu kuryesi S.E.'nin özel karbonlarla çantasına gizlediği 2 kilo eroin X-Ray cihazından fark edilmeden geçti. Uyuşturucu yüklü çanta tam uçağa yükleneceği sırada, dedektör köpek "Ledi" tarafından fark edilerek yakalandı.

Uyuşturucu kaçakçıları bir ülkeden diğerine geçerken güvenlik güçlerin atlatmak için akla hayale gelmedik yöntemler kullanıyor. Ancak güvenlik güçleri de buna karşılık uyguladıkları yöntemlerle kaçakçıları yakalıyor. Kaçakçıların uyguladıkları son yöntem de işe yaramadı. X-Ray cihazını atlatan kaçakçıyı dedektör köpek yakaladı.

X-RAY'İ ATLATTI LEDİ'İ ATLATAMADI
Hollanda'da yaşayan S.E. İstanbul'dan aldığı 2 kilo eroini Hollanda Amsterdam'a götürmek için valizinin içerisine çok özel bir zula yaptı. S.E. çantasının gizli bölmelerine 2 kilo eroini yükleyerek X-Ray cihazında fark edilmemesi için özel karbon bir tabakaya sardı. Dedektör köpeklere karşı çantasının değişik yerlerine kara biber koymayı dahi ihmal etmedi. Uyuşturucu kuryesi S.E.'nin eroin yüklü çantası tüm güvenlik önlemlerini hatta X-Ray cihazını bile hiç fark edilmeden rahatça geçti. Ancak valiz tam uçaklara yükleneceği sırada, dedektör köpek "Ledi" çantayı fark ederek havlamaya başladı. Bunun
üzerine uçağa bindirilmek üzere olan çanta hemen aramaya alındı.

KARBON ZULA HAZIRLAMIŞLAR
Ledi'nin uyarısıyla aranan çantada gizli bölmelere konulmuş piyasa değeri 100 bin YTL olan 2 kilo eroin ele geçirildi. Uyuşturucu kuryesinin, özel karbon zula hazırlayarak X-Ray cihazından fark edilmeden geçmeyi başardığı anlaşıldı. Uyuşturucu kaçakçılarının dedektör köpeklere karşı da çantaya kara biber koydukları ancak buna rağmen Ledi'yi atlatamadıkları belirtildi.

KURYE TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Hollanda Amsterdam'da yaşayan Türk uyruklu S.E. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gazeteport

Sabiha Gökçen'de güvenlik zaafı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Doktor ~ 16 yıl önce
Güvenlik Görevlilerini öncelikle bu zehiri SON ANDA DA OLSA yakaladıkları için kutlarız. Ancak, buradan çıkarılacak DERS, - Bilhassa TERMİNAL GİRİŞLERİNDEKİ İLK X-RAY KONTROL NOKTALARINDA, X-Ray Operatörlerinin daha dikkatli olması, ORGANİK KÜTLELERİN (Gıda, Patlayıcı,Narkotik) ve İNORGANİK kütlelere(Kara Barut, Tuz, vb.) karşı daha dikkatli olmak ve bunların bulunduğu bagajları açıp kontrol etmek ve caydırıcı olmak,bu kontrollerle rahatlığı kötü niyetlilere vermemektir. - Sözün kısası X-Ray ekranında CİHAZIN DÜŞÜK GÜVENİLİRLİKLE ATTIĞI KARELER , ÇEMBERLERE GÜVENLİĞİMİZİ TESLİM ETMEMEK, bilhassa ORGANİK KÜTLELERİN BULUNDUĞU BAGAJLARI AÇARAK KONTROl ETMEKTİR... (MASUM HELVA, LOKUM, GIDA GÖRÜNTÜSÜNDE OLSA BİLE) Bu safhada İz Dedektörlerinin Desteğini de Unutmayalım.... İşte Gerçek Caydırıcılık ve Güvenlik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
baslık neden guvenlık zaafı olarak kullanılmıs anlamadım sabıha gokcen ve calısanlarını tebrık edıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balta ~ 16 yıl önce
Sevgili Airport haber, Havalimanlarında verilen yada yapılan güvenlik hizmeti ağırlıklı olarak havalimanı,terminal, yolcu, bagaj ve uçuş güvenliğine yöneliktir. Kaldı ki havalimanlarımızda kullanılan cihazlarla uyuşturucuyu saptamak çok zordur hele ki bagajlarında tonlarca yiyecek taşıyan Türkiye'de. Bu görev sadece havalimanını değil genel güvenliğimizi ilgilendirir. Güvenlik kuvvetlerimize de ne mutlu görevlerini yapmışlar ve zehir yakalanmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu ne! ~ 16 yıl önce
bu haberi bu başlıkla vermek doğru mu? her gün kim bilir atatürkten vede dünyadaki tüm hava meydanlarından nasıl uyuşturucu geçiriliyor. güvenlik zaafiyeti olsa yakalanmazdı.sonuçta madde bulunmuş ve gerekli işlem yapılmış. daha dikkatli ve tarafsız olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HC1654 ~ 16 yıl önce
Umarım güvenlik güçlerimiz bu işin sonuna kadar gider sadece tutuklama ile kalmaz.Bu uyuşturucuda büyük ihtimalle terör örgütünün bağlantısı çıkacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000