16 Kasım 2009, Pazartesi 07:52:43

Sabiha Gökçen'de güvenlik...

Devrimci Karargâh'ın 11 Eylül tarzı bir terör saldırısı için üs olarak seçtiği Sabiha Gökçen Havalimanı'nda güvenlik, kulelerdeki "manken askerlere" emanet...
  • güvenlikçiler maç yapıyor. görev yapanlar ise 65 yaşındaki kadının ayakkabısında bomba olduğunu sanacak kadar paranoyak. keşke hepsi maç oynasa
  • SEVGİLİ ARKADAŞLAR BUKADAR TARTIŞMAYA BUKADAR STRESE GEREK YOK.BU HAVAALANI İLK KURULDUĞUNDA OZAMANKİ NÜFUSUYLA 15 MİLYONLUK İSTANBULA ACABA ANADOLU YAKASINA SEÇİM YATIRIMI OLARAK YAPILAN BİR HAVAALANI OLARAK TASARLANMIŞ VE ŞİMDİ 2009 İSTANBULUN VE ANADOLU YAKASININ ARTAN TALEBİNE CEVAP VEREBİLMEK ADINA ŞİMDİKİ HAVALİMANI İNŞAA EDİLMESİ KARARLAŞTIRILMIŞ. İNŞAASI KISA VEDE GİBİ DÜNYA REKERU OLAN BU PROJE TAAMAMLANMIŞTIR. ŞİMDİ İSE İNSANLARIN RAHAT ETMESİ ADINA HİZMETE KUSURSUZ HİZMET VERMEYE ÇALIŞAN BU HAVALİMANI NEDENSE SÜREKLİ TACİZ EDİLİYOR.. HİÇ KİMSE BURADA GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR LAFLARINA BAKMASIN VEDE GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE UÇMASISINA BAKSIN . MEYVE VEREN AĞAÇ 18 AY GİN
  • baksana sen ne zaman üzerinde birşey gecirdin. veya gecirebildin... ha diyorsunuzki aramayı sallama yapılıyor. önünde koskoca kapı dedektörü var. o senin heryerindeki metal eşyalara öter. baktık ötmedi. demekki üzerinde hiç bir meral yok. ne diye el dedektörü ile arayalım. zaten ordan gecsende Arındırılmış bölgemiz var. ordaki kapı dedektörü daha hassastır. yani sen imkansız bir konusmalar yapıyorsun. bilip bilmeden yazıyorsun. havalanınıda daha kötülemenin anlamı yok. orası dahada büyüyecek. dahada gelişecek. ve sizler dahada taş atmak için ugrasacaksınız.
  • Valilik bu meydanı bir mercek altına alsa fena olmayacak. Durum bayağı vahim...
  • Sabiha Gökçende kemer çıkarttırıp arama yapmayı bilmiyorlar,ben topta geçiririm,tüfekte geçiririm diyen şahsiyete diyorumki,,,buyur geçirde,,,,, bize burada hava at, bak geçirdim diye .....orası bilmemne sitesi değil canım ULUSLARARASI HAVAALANI ringonun ahırı değil....Vurun abalıya.......Nazar etme ne olur çalış seninde olur.
  • Neden sürekli bir olumsuz SAW haberi var ? Bu SAW ın yönetimi yok mu ? Bu yazılanları okumuyor mu ? Okuyorsa neden önlem almıyor ? SAW da düzgün ne var ?
  • Bu ciddi bir ithamdır, savcığın veya valiliğin soruşturması gerekir. İleride olabilecek herhangi bir olay bu meydanı kapattırır.
  • oradaki güvenliklerden cokmu darbe yedin. veya sen baş vurdunda seni havalanı bünyesine güvenlik oarak almadılarmı. gel bakim sen o giriş kartları ile bakim aprıona girebilcenmi silah sokabilecenmi
  • arkadaslar kendinize gelin hepiniz tutulmusmusunuz. sabiha gökçen havalanının güvenligine laf sölemeyin bari. ne zaman silah gecti x-ray den ne zaman aksi bir durum oldu. oradaki arkadaslar dört dörtdörtlük calısıyor. hepside tecrübeli insanlar. şimdiye kadar hiçbir güvenlik zaafiyatı olmadı bundan sonrada asla olmaz. anladıgım kadarı ile buraya yorum yapanlar. tutulmus veya sabiha gökçen havalanının büyüklügü ve en hızlı şekilde büyüdügünden dolayı cekemeyen insanlardır. birde dış taraftaki tel örgülerden. jandarma sorumlu. vede jandarmanın yaptıgı aldatmaca mankenleri deşifre etmiş olundu. ben bu habercinin acemiliginden dolayı kınıyorum. ve siz bilmeden etmeden yorum yapanlarıda kınıyorum.
  • Bunun sorumlusunu Istanbul Valisi sorgulatmiyacakmidir?Olay oluncami kem küm etmek ihtiyaci duyulmaktadir.Bravo bu haberi yapanlara,yoksa herkes isler yolunda diyerek,kendini emniyette hissedecekti.Insaat ve Havaalani isletmecileri en basta sorgulanmalidir.

Devrimci Karargâh terör örgütünün 11 Eylül tarzı bir terör saldırısı için üs olarak seçtiği anlaşılan İstanbul Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanı'nda skandal boyutlarına varan güvenlik zaafını yine Sabah ortaya çıkardı.

Havaalanının dış alandaki güvenliği askerlere değil, omzuna plastik maket tüfekler asılmış "manken askerlere" emanet!.. Güvenlik skandalı, Sabah'ın Devrimci Karargâh örgütünün eylem planıyla ilgili araştırması esnasında ortaya çıktı. Havaalanındaki güvenlik önlemlerini yerinde inceleyen Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, aprona giden noktaların kontrol edildiği kulübelere cansız mankenler konulduğunu gördü. Bölge sakinleri hatta orada oyun oynayan çocuklar bile kulübedeki askerlerin "süs" olduğunun farkında...

ASKERLER MAÇ YAPIYOR

Kulübelerde cansız mankenlerin bulunduğu sırada alanı korumakla görevli olan jandarma birliğinin askerlerini, çift kale maç yaparken fotoğraflandı. Güvenlik kulübelerine asker yerine manken konulurken, ekibimiz civarda güvenlik kamerası olmadığını da gözlemledi. Devrimci Karargâh örgütü üyelerinin terörist bir saldırı için, çalışan olarak sızdıkları My Technic şirketinin Güvenlik ve İdari İşler Müdürü Hakkı Süha İnan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda güvenlik zaafı olduğunu açıklamış ve "İstihbarat eksikse fiziksel güvenlik önlemleri yeterli olmaz. İsteyen aprona da uçağa da bomba koyabilir" demişti. Nitekim tespit edilen bu görüntüler de İnan'ın haklılığını ortaya koyuyor. Devrimci Karargâh örgütünün, güvenlik zaafından ötürü Sabiha Gökçen'i seçmiş olma ihtimali de netlik kazanıyor. Görünen o ki Sabah'ın Devrimci Karargâh'ın planlarıyla ilgili geçen haftaki haberi de güvenlik tedbirlerinin artırılmasını sağlamamış. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda her an askeri bir personelle korunması gereken 41 adet nöbet kulübesi bulunuyor. Normalde bu kulübelerde jandarmaların dış güvenliği sağlaması gerekiyor. Ancak Özel İstihbarat Müdürümüz Abdurrahman Şimşek, havalimanının ana kapısından geçti ve manken yerleştirilmiş kulübelerden birine elini kolunu sallayarak girdi. Yaklaşık 1 metre 90 cm. boyundaki cansız mankenlerle fotoğraf çektirdi. Sonra güvenlik barikatını aşarak, girilmesi kesinlikle yasak olan bölgeye girdi ve yine elini kolunu sallayarak uçakların bulunduğu aprona yüz metre yaklaştı.

NÖBET (!) DEĞİŞİKLİĞİ

Sabah saat 09:15'ten öğlen 12:00'ye kadar Sabiha Gökçen Havalimanı'nın çevresini kuşatan güvenlik bölgesini gözetleyen ekibimiz, saat 10.00'da cansız mankenlerin bulunduğu kulübelerin bir kısmında 12.00 itibariyle askerlerin silahlı nöbet tutmaya başladığını gördü. Askerler, mankenleri yerinden kaldırırken bir hayli de zorlandı. Hatta mankenlerin kolları ve bacakları askerlerin elinde kaldı. Gece ve sabah saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı çevresinde araştırma yapan ekibimiz, saat 22.00 sularında 41 nöbet kulübesinin sadece dördünde gerçek asker bulunduğunu tespit etti. Diğer kulübelerde yeşil bereli manken askerler vardı. Dört kulübede ise o bile yoktu. Sabah saatlerinde de yine dört kulübede asker olduğu, diğer kulübelerde asker bulunmadığı gözlendi. Apron ile dış güvenliğin sağlandığı bölge arasındaki barikatlar civarında ne bir asker ne de dış güvenlik memuru görülmedi. Ana kapıdan girdikten sonra terminalin çevresinde defalarca tur atan ekibimiz, şüpheli hareketlere rağmen durdurulmadı.

ÖRGÜT SIZMIŞTI

Devrimci Karargâh terör örgütü, Sabiha Gökçen'e yönelik yaptığı eylem planı için, uçakların bakımını yapan My Technic şirketine 3 elemanını sızdırmıştı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Bekir Ergök, alanı koruyan nöbetçi kulübelerine asker yerine cansız manken konulmasını ilginç gerekçelerle savundu. "Çalışmaların geneline bakmak lazım. Kulübelerde manken var, ama alan iyi korunuyor" diyen Ergök şöyle konuştu: "Sabiha Gökçen'deki güvenlik uygulamalarının bir kısmından haberim var. Elektronik gözetleme var, devriyeler geziyor. Kulelerde manken bulunması oranın güvenliği ile doğrudan ilgili bir durum eğil. Diğer önlemleri uluslararası standartlar doğrultusunda. Terminalde bine yakın kamera var mesela. Polis, istihbarat anlamında iyi çalıştığı için saldırı planı yapanlar önceden yakalandı. Cansız manken, Jandarma Bölük Komutanlığı'nın geçici güvenlik tedbirlerinden yalnız biri. Sadece kuleyle koruma olmaz. Zaten bu kadar büyük bir alanı korumak ne kadar mümkün o da tartışılır." Sabiha Gökçen Havalimanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri Şirketi'nin (HEAŞ) Güvenlik Müdürü Sedat Veyisoğlu ise alandaki güvenlik tedbirlerinin yeterli olduğunu savunarak, "Milli Sivil Havacılık Güvenlik Programı'nda belirtilen bütün şartları yerine getiriyoruz. Güvenlik zaafı yok" diye konuştu.

Google Earth'ten alınan uydu görüntüleri üzerinde, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki güvenlik zafiyetini adım adım görmek mümkün... Oysa ki daha kısa süre önce, 9 Kasım günü yayınlanan SABAH gazetesinde Devrimci Karargâh terör örgütünün, hazırlıklarıyla Özdemir Sabancı suikastını, yöntemi itibariyle de 11 Eylül saldırılarını andıran sansasyonel terör eylemi planı detaylarıyla yer almıştı. Ancak yetkililerin bu habere rağmen havaalanındaki güvenlik önlemlerini artırmak için adım atmadığı açıkca ortaya çıktı. Sabiha Gökçen'de günde 200 uçuş gerçekleşiyor.

Sabah

Sabiha Gökçen'de güvenlik...

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

kamiloglu ~ 6 yıl önce
güvenlikçiler maç yapıyor. görev yapanlar ise 65 yaşındaki kadının ayakkabısında bomba olduğunu sanacak kadar paranoyak. keşke hepsi maç oynasa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SEVGİLİ ARKADAŞLAR BUKADAR TARTIŞMAYA BUKADAR STRESE GEREK YOK.BU HAVAALANI İLK KURULDUĞUNDA OZAMANKİ NÜFUSUYLA 15 MİLYONLUK İSTANBULA ACABA ANADOLU YAKASINA SEÇİM YATIRIMI OLARAK YAPILAN BİR HAVAALANI OLARAK TASARLANMIŞ VE ŞİMDİ 2009 İSTANBULUN VE ANADOLU YAKASININ ARTAN TALEBİNE CEVAP VEREBİLMEK ADINA ŞİMDİKİ HAVALİMANI İNŞAA EDİLMESİ KARARLAŞTIRILMIŞ. İNŞAASI KISA VEDE GİBİ DÜNYA REKERU OLAN BU PROJE TAAMAMLANMIŞTIR. ŞİMDİ İSE İNSANLARIN RAHAT ETMESİ ADINA HİZMETE KUSURSUZ HİZMET VERMEYE ÇALIŞAN BU HAVALİMANI NEDENSE SÜREKLİ TACİZ EDİLİYOR.. HİÇ KİMSE BURADA GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR LAFLARINA BAKMASIN VEDE GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE UÇMASISINA BAKSIN . MEYVE VEREN AĞAÇ 18 AY GİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
baksana sen ne zaman üzerinde birşey gecirdin. veya gecirebildin... ha diyorsunuzki aramayı sallama yapılıyor. önünde koskoca kapı dedektörü var. o senin heryerindeki metal eşyalara öter. baktık ötmedi. demekki üzerinde hiç bir meral yok. ne diye el dedektörü ile arayalım. zaten ordan gecsende Arındırılmış bölgemiz var. ordaki kapı dedektörü daha hassastır. yani sen imkansız bir konusmalar yapıyorsun. bilip bilmeden yazıyorsun. havalanınıda daha kötülemenin anlamı yok. orası dahada büyüyecek. dahada gelişecek. ve sizler dahada taş atmak için ugrasacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Valilik bu meydanı bir mercek altına alsa fena olmayacak. Durum bayağı vahim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sabiha Gökçende kemer çıkarttırıp arama yapmayı bilmiyorlar,ben topta geçiririm,tüfekte geçiririm diyen şahsiyete diyorumki,,,buyur geçirde,,,,, bize burada hava at, bak geçirdim diye .....orası bilmemne sitesi değil canım ULUSLARARASI HAVAALANI ringonun ahırı değil....Vurun abalıya.......Nazar etme ne olur çalış seninde olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Neden sürekli bir olumsuz SAW haberi var ? Bu SAW ın yönetimi yok mu ? Bu yazılanları okumuyor mu ? Okuyorsa neden önlem almıyor ? SAW da düzgün ne var ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu ciddi bir ithamdır, savcığın veya valiliğin soruşturması gerekir. İleride olabilecek herhangi bir olay bu meydanı kapattırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
oradaki güvenliklerden cokmu darbe yedin. veya sen baş vurdunda seni havalanı bünyesine güvenlik oarak almadılarmı. gel bakim sen o giriş kartları ile bakim aprıona girebilcenmi silah sokabilecenmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaslar kendinize gelin hepiniz tutulmusmusunuz. sabiha gökçen havalanının güvenligine laf sölemeyin bari. ne zaman silah gecti x-ray den ne zaman aksi bir durum oldu. oradaki arkadaslar dört dörtdörtlük calısıyor. hepside tecrübeli insanlar. şimdiye kadar hiçbir güvenlik zaafiyatı olmadı bundan sonrada asla olmaz. anladıgım kadarı ile buraya yorum yapanlar. tutulmus veya sabiha gökçen havalanının büyüklügü ve en hızlı şekilde büyüdügünden dolayı cekemeyen insanlardır. birde dış taraftaki tel örgülerden. jandarma sorumlu. vede jandarmanın yaptıgı aldatmaca mankenleri deşifre etmiş olundu. ben bu habercinin acemiliginden dolayı kınıyorum. ve siz bilmeden etmeden yorum yapanlarıda kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunun sorumlusunu Istanbul Valisi sorgulatmiyacakmidir?Olay oluncami kem küm etmek ihtiyaci duyulmaktadir.Bravo bu haberi yapanlara,yoksa herkes isler yolunda diyerek,kendini emniyette hissedecekti.Insaat ve Havaalani isletmecileri en basta sorgulanmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000