08 Ekim 2009, Perşembe 07:44:47

Sabiha Gökçen'de geri sayım başladı

29 Ekim’de açılması planlanan Sabiha Gökçen Havalimanı yeni dış hatlar terminalinin inşasının büyük bir kısmı tamamlandı.
  • Evet hep geriye sayıyor bu SG nedense... Çağ ilerleme vakti.
  • Trafik problemi diye yazan arkadaş bu terminalin nerede olduğunu zannediyor acaba ? Adapazarında mı ? Ama doğru terminal izmit sınırları içinde olduğundan yazmış herhalde. Trafik problemi bütün metropollerde vardır. Trafik sıkışıklığına göre havalimanı yapılmaz. İhtiyaç üstüne yapılır. Zamanında atıl kalmış meydanı güçlendirmek için şimdi devlet destek oluyor. Ama nereye kadar ? Nereye mi ? Silivriye kadar...
  • ŞU ANDA KULLANILMAKTA OLAN TERMİNAL ZAVALLI BİR HALDE HAVALANDIRMALAR ÇALIŞMIYOR , BAKIMSIZ , BOYASIZ ODALAR VE DUVARLAR İLİGİSİZ YÖNETİCİLER VE YETERSİZ BİLGİYE SAHİPLER DURUM VAHİM YANİ YENİ TERMİNALDE DE BU KAFA İLE İŞ TUTARLARSA VAY HALİMİZE VAY PARALARIMIZA..
  • istanbulun bu trafik problemi varken neden ataturkten ucayim ki? hele silivriden , hayatta basarilar.. basarim temden diren 20 dakik da gokcene gider ucarim rahat rahat. ucusta rahat bekelemek yok , ataturk gibi sen bi saat bi dolaş gel diyen de yok..ataturk yolcu kaybediyor..gokcen buyudukcede kaybedecek bu ada ataturkun rahatlamasını saglayacak
  • SG terminalinin ömrü kısa olacak. 3. terminal açıldığı zaman burası ne olacak ? Bakım terminali mi ? Kargo terminali mi ? Şayet öyleyse harcanan paralara yazık değil mi ?
  • Personel de ciddi bir rahatsızlık var. Yolculara da yansıyor. Bence açmadan önce iç işlerini halletsinler.
  • Bursa-Mudanyadan Ferry boat seferleri azaltılarak Yalovadan istanbula yönlendiriliyoruz.Yalova otobüsleri para kazansın diye.Ucak içinde 2 milyonluk Bursa halkı gene Sabiha gökçene yönlenmek zorunda kalıyor. ÇÜnkü BUrsaya ucak seferi koymuyorsunuz,koydurmuyorsunuz.Siz Bursa sayesinde 30 milyonyolcu kapasitesini de böyle yakalarsınız.
  • Airporthaber, acilmadan once terminalin ic ve dis resimlerini cekebilirmisiniz?

Limak Holding, GMR Infrastructure ve Malaysia Airports Holdings Berhad ortaklığında kurulan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (ISG), 25 milyon yolcu kapasiteli yeni dış hatlar terminali ve ek tesislerini hizmete açmak için gün sayıyor.

29 Ekim’de açılması planlanan dış hatlar terminalinin inşasının çoğunluğu tamamlandı. 3 bin kişinin dış hatlar terminalinin açılması yoğun bir şekilde çalıştığını belirten proje yetkilileri, bu tarihe yetiştirmek için betonarme olarak planlanan projeyi çeliğe çevirdiklerini ifade etti. Yeni dış hatlar terminali ve ekleri projesinin çevre dostu ve uluslararası normlarda tasarlandığını kaydeden yetkililer, terminal inşası için 336 milyon euro’luk proje finansmanı kredisi sağladıklarını belirttiler.

ISG, 2008 yılında Sabiha Gökçen Havalimanı’nın mevcut terminallerinin işletme hakkının yanında otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteliyle CIP-VIP tesislerinin 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon euro’ya devralmıştı.

YILLIK YOLCU KAPASİTESİ 25 MİLYONA ÇIKACAK

Şu anda havalimanında 42 havayolu ile 65 noktaya uçuş gerçekleştiriliyor. Yıllık 5.5 milyon kişi olan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yolcu kapasitesi, dış hatlar terminalinin 29 Ekim’de açılmasıyla birlikte 25 milyona çıkması planlanıyor.

Sabiha Gökçen'de geri sayım başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Evet hep geriye sayıyor bu SG nedense... Çağ ilerleme vakti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Trafik problemi diye yazan arkadaş bu terminalin nerede olduğunu zannediyor acaba ? Adapazarında mı ? Ama doğru terminal izmit sınırları içinde olduğundan yazmış herhalde. Trafik problemi bütün metropollerde vardır. Trafik sıkışıklığına göre havalimanı yapılmaz. İhtiyaç üstüne yapılır. Zamanında atıl kalmış meydanı güçlendirmek için şimdi devlet destek oluyor. Ama nereye kadar ? Nereye mi ? Silivriye kadar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ŞU ANDA KULLANILMAKTA OLAN TERMİNAL ZAVALLI BİR HALDE HAVALANDIRMALAR ÇALIŞMIYOR , BAKIMSIZ , BOYASIZ ODALAR VE DUVARLAR İLİGİSİZ YÖNETİCİLER VE YETERSİZ BİLGİYE SAHİPLER DURUM VAHİM YANİ YENİ TERMİNALDE DE BU KAFA İLE İŞ TUTARLARSA VAY HALİMİZE VAY PARALARIMIZA..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
istanbulun bu trafik problemi varken neden ataturkten ucayim ki? hele silivriden , hayatta basarilar.. basarim temden diren 20 dakik da gokcene gider ucarim rahat rahat. ucusta rahat bekelemek yok , ataturk gibi sen bi saat bi dolaş gel diyen de yok..ataturk yolcu kaybediyor..gokcen buyudukcede kaybedecek bu ada ataturkun rahatlamasını saglayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SG terminalinin ömrü kısa olacak. 3. terminal açıldığı zaman burası ne olacak ? Bakım terminali mi ? Kargo terminali mi ? Şayet öyleyse harcanan paralara yazık değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Personel de ciddi bir rahatsızlık var. Yolculara da yansıyor. Bence açmadan önce iç işlerini halletsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bursa-Mudanyadan Ferry boat seferleri azaltılarak Yalovadan istanbula yönlendiriliyoruz.Yalova otobüsleri para kazansın diye.Ucak içinde 2 milyonluk Bursa halkı gene Sabiha gökçene yönlenmek zorunda kalıyor. ÇÜnkü BUrsaya ucak seferi koymuyorsunuz,koydurmuyorsunuz.Siz Bursa sayesinde 30 milyonyolcu kapasitesini de böyle yakalarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Airporthaber, acilmadan once terminalin ic ve dis resimlerini cekebilirmisiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000