16 Ekim 2014, Perşembe 08:10:08

SABİHA GÖKÇEN'DE EBOLA PANİĞİ

İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen Fildişi Sahili'nden bir yolcu ebola şüphesiyle müşahedeye alındı.
  • sabiha gökçenle ne alakası var? türk hava sahasından geçen bir uçak hastalanan yolcusu nedeniyle acil iniş yaptı diyorsunuz ama olay sabiha gökçende olmuş gibi bahsediyorsunuz.ilginç
  • 25.09.2014 den beri Türkiye'de olan kadın için uçak nasıl dün acil iniş yapıyor ? İstanbul Valiliği'nden gece yarısı yapılan yazılı açıklama şöyle: "15.10.2014 Pazartesi günü saat 17.00 sularında, Fildişi Sahili vatandaşı bir kadın hasta Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Polikliniğine başvurmuştur. 25.09.2014 tarihinde Ülkemize giriş yapmış olan hasta Batı Afrika ülkelerinden gelmesi ve yüksek ateşi olması sebebi ile aksi ispatlanıncaya kadar Ebola şüpheli vakası olarak değerlendirilerek, muayene edildiği Acil Servis bölümünde tedbir amacıyla kısa süreliğine hizmete ara verilmiş, içeride bulunan hastaların tedavisine ve çok acil hastaların kabulüne devam edilmiştir. Yapılan tetkikler sonucunda hastaya sıtma teşhisi konmuş ve enfeksiyon servisine yatırılarak tedavisine başlanmış olup saat 01.00'dan itibaren Acil Servisin bütün bölümleri hizmete açılmıştır.

İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen Fildişi Sahili'nden bir yolcu ebola şüphesiyle müşahedeye alındı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na dün saat 19.00 sıralarında inen bir uçakta yolcu olarak bulunan Fildişi Sahili uyruklu bir kadın , ebola virüsü şüphesiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Hastanenin Acil Servis'i kapatılarak karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, Türk hava sahası üzerinden geçen bir uçakta yolcu olarak bulunan Fildişi Sahili uyruklu bir kadın, ateşi yükselince ve mide bulantısı başlayınca, uçak ebola şüphesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı. Kadın, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ambulansla alınarak Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin Acil Servis'i hemen boşaltılırken, Acil Servis'teki hastalar da çevredeki diğer hastanelere sevk edildi. Hastane personeline de önlem olarak maske dağıtıldı.

Hastanın müşahede altına alınmasının ardından dezenfekte edilen acil servise, durumu çok ağır olanların dışında hasta kabul edilmezken, yapılan tetkiklerden sonra Fildişi Sahilli kadına sıtma teşhisi konulduğu ve acil servisin normale döndüğü öğrenildi.

SABİHA GÖKÇEN'DE EBOLA PANİĞİ

Yorumlar

ne alaka ~ 10 yıl önce
sabiha gökçenle ne alakası var? türk hava sahasından geçen bir uçak hastalanan yolcusu nedeniyle acil iniş yaptı diyorsunuz ama olay sabiha gökçende olmuş gibi bahsediyorsunuz.ilginç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hangisi Doğru ? ~ 10 yıl önce
25.09.2014 den beri Türkiye'de olan kadın için uçak nasıl dün acil iniş yapıyor ? İstanbul Valiliği'nden gece yarısı yapılan yazılı açıklama şöyle: "15.10.2014 Pazartesi günü saat 17.00 sularında, Fildişi Sahili vatandaşı bir kadın hasta Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Polikliniğine başvurmuştur. 25.09.2014 tarihinde Ülkemize giriş yapmış olan hasta Batı Afrika ülkelerinden gelmesi ve yüksek ateşi olması sebebi ile aksi ispatlanıncaya kadar Ebola şüpheli vakası olarak değerlendirilerek, muayene edildiği Acil Servis bölümünde tedbir amacıyla kısa süreliğine hizmete ara verilmiş, içeride bulunan hastaların tedavisine ve çok acil hastaların kabulüne devam edilmiştir. Yapılan tetkikler sonucunda hastaya sıtma teşhisi konmuş ve enfeksiyon servisine yatırılarak tedavisine başlanmış olup saat 01.00'dan itibaren Acil Servisin bütün bölümleri hizmete açılmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000