10 Temmuz 2008, Perşembe 17:39:53

Sabiha Gökçen'de Duty Free dönemi

Setur Servis Turistik A.Ş (SETUR), İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın mevcut dış hatlar terminal binasındaki duty free mağazalarını bugün hizmete açtı.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş (İSG) ve SETUR arasında Haziran ayında imzalanan sözleşme uyarınca SETUR, mevcut ve inşa edilen yeni dış hatlar terminalinde duty free operasyonlarını 20 yıl süresince işletecek.    

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı mevcut dış hatlar terminal binasındaki duty free mağazaları SETUR’un hizmet kalitesi ve üstün servis anlayışıyla 10 Temmuz 2008 tarihinde açıldı. SETUR, 324 m2’si çıkış, 71 m2’si giriş mağazaları olmak üzere toplam 395 m2’lik duty free alanında yolculara hizmet veriyor.Yeni açılan duty free mağazalarında, içki, tütün, parfüm ve kozmetik gibi geleneksel ürünlerin yanında, moda, aksesuar ve elektronik eşyalar gibi geleneksel olmayan ürünleri de bulmak mümkün.


ISG ve SETUR arasında Haziran ayında imzalanan sözleşme uyarınca SETUR, mevcut terminalin yanı sıra 29 Ekim 2009’da hizmete alınması planlanan yeni dış hatlar terminalindeki duty free operasyonlarını da 20 yıllı süre ile işletecek. Ekleriyle birlikte 320.000 m2 kapalı alana sahip olacak yeni dış hatlar terminal binasındaki duty free alanı ise, 4500 m2 ile Avrupa’nın en büyük gümrüksüz alışveriş (duty free) alanlarından biri olma özelliğine sahip olacak. Bu alanın 3300 m2’si çıkış, 1200 m2’si ise giriş mağazası olacak.

SETUR tarafından işletilecek İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Duty Free operasyonu, içki, tütün, parfüm ve kozmetik gibi geleneksel ürünlerin yanında, moda, aksesuar ve elektronik eşyalar gibi geleneksel olmayan ürünleri de barındırıyor. Uluslararası havalimanları ile beraber çeşitli sınır kapılarında da hizmet veren SETUR, İstanbul Sabiha Gökçen gümrüksüz alışveriş alanlarında dünya standartlarında bir hizmet sağlıyor.

Bir Koç grubu şirketi olan SETUR aynı zamanda sınır kapılarında, havalimanlarında, deniz limanlarında ve uçak içlerinde duty free işletmeciliği yapmaktadır.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. Hakkında

Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden Limak Holding, Hindistan’ın önde gelen altyapı gruplarından GMR Infrastructure ve 1991 yılından bu yana havalimanı işletmeciliği yapan Malaysia Airports Holdings Berhad ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın mevcut ve yeni inşa edilen terminallerin yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonlarını ve havalimanı oteli ile CIP-VIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkına sahiptir. Havalimanının yıllık yolcu kapasitesini toplamda 25 milyona çıkartacak olan yeni terminal ve mütemmimlerinin inşaat çalışmaları sürmekte olup, 29 Ekim 2009 tarihinde hizmete alınması planlanmaktadır.

Sabiha Gökçen'de Duty Free dönemi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000