15 Haziran 2008, Pazar 08:46:35

Sabiha Gökçen'de catering şirketi kuruldu

2001 yılında Sabiha Gökçen Havalimanı iç hatlar terminalindeki kafeleri işleterek sektöre giren Öztekin Neşriyat ve Gıda, girişimci bir ruh ve başarılı yönetimi sayesinde marka olma yolunda ilerliyor.

2006’da Antalya Havalimanı iç hatlar terminalindeki iki kafeyi de hizmet alanlarına dahil eden kuruluş, İSG şirketinin açtığı ihaleyi kazanarak Sabiha Gökçen’de yer alan yiyecek-içecek alanlarını 9+3 yıl işletme hakkına sahip oldu. Canel Öztekin ve Hülagü Aydın isimli genç girişimcilerin ortaklığı olan şirket, bu başarıyı takiben yeni bir yapılanma içine girdi. Önce İngilizce telaffuzu zor olan Öztekin Neşriyat yerine ‘H&C’ ismi ile markalaşmayı hedef edindi. Sık seyahat eden biri olarak, bir havalimanında aldığım en güler yüzlü servisin Sabiha Gökçen iç hatlarda olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca süper gözlemeler var! Önümüzdeki haftalarda dış hatlardaki kafelerin de işletmesini devralacak olmaları beni mutlu ediyor.

Ülkemizde şu an her ikisinin de hissedarları havalimanı/terminal operatörleri olan iki ayrı catering hizmet kuruluşu var. BTA ile IC. Bu sebeple tek bağımsız catering şirketi olan H&C’nin büyümesini, alternatif oluşturmaları açısından çok önemsiyorum. Dilerim, yakın döneme kadar pahalı ancak başarılı olan USAŞ’ın pazar payını yakalarlar. Sabiha Gökçen’de yeni terminal devreye girince 2011 yılı itibarıyla cirolarının 15-20 milyon euro olacağını öngörüyorlar. Havalimanlarında yiyecek-içecek fiyatlarının pahalı olduğundan yakınırız, ancak genelde kiralardan kaynaklanan bir durumdur bu. H&C şirketinin ortaklarının değişim ve gelişime açık yaklaşımlarından ötürü biz yolculara daha ekonomik ve lezzetli ürünler sunmaya devam edeceklerini düşünüyorum. Kim bilir, Canel Öztekin ve Hülagü Aydın da, başarılı uluslararası catering’ci Atilla Doğudan (Doco’nun sahibi) gibi güçlü bir marka yaratır. Hatta içimden bir ses, birkaç yıl içinde yabancı bir şirketle güç birliğine giderek global bir marka olma yolunda ilerleyeceklerini söylüyor.

Tolga Turgut / Akşam

Sabiha Gökçen'de catering şirketi kuruldu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000