11 Aralık 2016, Pazar 11:50:04

Sabiha Gökçen'de 2. pist 2019'da hazır

DHMİ Çanakkale, Balıkesir, Sinop ve Kahramanmaraş'ta havaalanı yenileme çalışmalarına devam ederken, Sabiha Gökçen'in yeni pistinin 2019’da tamamlanması hedefleniyor.
  • Turkiye gelisince bati daha cok kuduruyor...o yuzden saldiriyorlar! ama bu basarili olmaya engel olamaz! olmaz!
  • Hatay dada pist ve terminal binası genisletilmesini istiyoruz
  • Haberdeki fotoğrafta dikkat ettiyseniz zaten 2. Pist var ama taxi yolu olarak kullanılıyo. İlginç değilmi? Apronu pistin dibine kadar yapıp da uçakları piste çok yakın park ederseniz tabiki pist olarak kullanılamaz taxi yolu olarak kalır. Zamanında terminal ve apronun yerini daha iyi planlayıp , izmir havaalanı gibi yedek piste sahip olabilirmiş.
  • Heaş da işler yürümüyor. İhale meselesi yeni degilki. Kaç senedir devam eden mesele. Bir türlü yapamıyorlar. Heaş yerine dhmi olsa iş coookkkktaaan bitmişti.
  • 2019'a kadar patates tarlasina inmeye devam desenize...
  • Base açacak galiba.3 senede pgs batar ortam tk ya kalir
  • Başlansaydı çoktan bitmişti Mesud Yilmaz yüce divan a vereceğine çoktan pist yapılmıştı ve hizmet verirdi Istanbul da en büyük sıkıntı uçakları yere indirmek havadaki yakıt sarfiyatı
  • 3. Havalimanin rant odakli bir hayal oldugunu gormeleri ve harekete gecmeleri isabet olmus!
  • El insaf ikinci pisten konusuyoruz ikinci bir havalimanindan degil yoksa turkiyede boyle isler hala kazma kureklenmi yapiliyor
  • Bence Maraş yerine Antep terminali yenilenmeli. Antep trafiği Maraş tan çok daha fazla. İhtiyaç Antep . O kadar uçağa o terminal hiç yakışmıyor

DHMİ Çanakkale, Balıkesir, Sinop ve Kahramanmaraş'ta havaalanı yenileme çalışmalarına devam ederken, Sabiha Gökçen'in yeni pistinin 2019’da tamamlanması hedefleniyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)Türkiye’nin dört bir noktasında havaalanlarının altyapı ve kapasitesini geliştirmek için çalışmalar yürütüyor. Akşam'dan Miray Çimen'in haberine göre İstanbul’da 3. Havalimanı’nın inşaatı devam ederken tek pisti olan Sabiha Gökçen Havaalanı’nda ise yeni pist, ilave taksi yolları, hızlı çıkış taksi yolları, garaj binaları, kuvvet santralleri, kule, teknik blok ve üstyapı işleri yapılması için gereken çalışmalar devam ediyor. Havaalanındaki tüm çalışmaların 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor.

ÇANAKKALE GENİŞLİYOR

Sinop Havaalanı’nda ise terminal binası için yapım çalışmaları sürüyor. Terminal binası yapımının ocak ayında tamamlanması planlanıyor. DHMİ 200 metrekarelik terminal binası olan  Çanakkale Havaalanı’ndaki kapasiteyi de 10 bin 800 metrekareye çıkarmaya hazırlanıyor. Bu binanın 2017 yılı mart ayında hizmete girmesi öngörülüyor.

Muş Havaalanı için de yeni bir terminal binası planlanıyor.Ayrıca ilave apron, otopark ve ısı güç merkezi yapılması için çalışmalar devam ediyor. DHMİ, Kahramanmaraş’a yapılacak olan 21 bin 520 metrekarelik terminal binası için de 700 günlük bir yapım süreci öngörüyor. Ayrıca Balıkesir Havalimanı için başlatılan yeni terminal binası projesinin de Ekim 2018’de tamamlanması hedefleniyor.

Esenboğa Havalimanı'nda da yaklaşık 129 milyon TL’lik yeni bir paralel taksi yolunun yapılması için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi. Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından ise  3. pist için çalışmalara hız verilecek.

Sabiha Gökçen'de 2. pist 2019'da hazır

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

.Tr ~ 7 yıl önce
Turkiye gelisince bati daha cok kuduruyor...o yuzden saldiriyorlar! ama bu basarili olmaya engel olamaz! olmaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelişmiş ~ 7 yıl önce
Türkiye ‼️
peyzaj bitiyor ~ 7 yıl önce
Herşeye rağmen,hainlikler ve bölücüler bizi bölemez.Bizi dahada büyütür. Hazımsızlara yine soda,yine esmer günler. -Türkiye daha yeni başlıyor- Çok şükür
Hatay ~ 7 yıl önce
Hatay dada pist ve terminal binası genisletilmesini istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 7 yıl önce
hatayın terminali yenileneli daha ne kadar oldu? siz bu isi simcity falan zannediyorsunuz heralde
Mobildeki Haber fotoğrafı ~ 7 yıl önce
Haberdeki fotoğrafta dikkat ettiyseniz zaten 2. Pist var ama taxi yolu olarak kullanılıyo. İlginç değilmi? Apronu pistin dibine kadar yapıp da uçakları piste çok yakın park ederseniz tabiki pist olarak kullanılamaz taxi yolu olarak kalır. Zamanında terminal ve apronun yerini daha iyi planlayıp , izmir havaalanı gibi yedek piste sahip olabilirmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2. ~ 7 yıl önce
İlk yapıldığında apron 60 m. gerideydi,sonradan taksi yoluna eklemlendi.Bilinemiyordu ki trafik böyle olacak,artacak.
Saw yonetim ~ 7 yıl önce
Heaş da işler yürümüyor. İhale meselesi yeni degilki. Kaç senedir devam eden mesele. Bir türlü yapamıyorlar. Heaş yerine dhmi olsa iş coookkkktaaan bitmişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çaki haki ~ 7 yıl önce
2019'a kadar patates tarlasina inmeye devam desenize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 7 yıl önce
Base açacak galiba.3 senede pgs batar ortam tk ya kalir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ha ha ~ 7 yıl önce
Sen dua et de pegasus ankaraya base açmasın :)
Pegasus ~ 7 yıl önce
Sana batmasın da!
Havacı ~ 7 yıl önce
Başlansaydı çoktan bitmişti Mesud Yilmaz yüce divan a vereceğine çoktan pist yapılmıştı ve hizmet verirdi Istanbul da en büyük sıkıntı uçakları yere indirmek havadaki yakıt sarfiyatı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3.havalimani ~ 7 yıl önce
3. Havalimanin rant odakli bir hayal oldugunu gormeleri ve harekete gecmeleri isabet olmus!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alaman Kafası. ~ 7 yıl önce
Rant mı,ront mu 3 sene sonra göreceksin.Harekete çok önceleri geçildi,kararı çoktan alındı,altyapı inşaatı faal halen.
Adaletterazisi ~ 7 yıl önce
El insaf ikinci pisten konusuyoruz ikinci bir havalimanindan degil yoksa turkiyede boyle isler hala kazma kureklenmi yapiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dozer&Kepçe ~ 7 yıl önce
Az buz mu işler bunlar? 3500x75 m.(Banketiyle).....Yeni apron,taksiyolları,terminal...2terminal arası alt geçit tüneller.kule,teknik blok,yardımcı üniteler.....Sen süperman isen gel daha tez bitir.
Gaziantep Havalimani ~ 7 yıl önce
Bence Maraş yerine Antep terminali yenilenmeli. Antep trafiği Maraş tan çok daha fazla. İhtiyaç Antep . O kadar uçağa o terminal hiç yakışmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.Maraş ~ 7 yıl önce
Maraşta terminal dedikleri 150 m2. süpermarket gibi.Sen ne diyon yaw?
? ~ 7 yıl önce
Abisi sen Maraş'a geldin mi hiç ? Bagaj belti 3.5 metre, yolcu bekleme salonu 35-40 m2. Türkiye nin hiç bir ilinde bu kadar eski ve küçük bir terminal yok. Ki burası 20 yıla yakındır uçak inen kalkan bir meydan.
Gaziantep Havalimani ~ 7 yıl önce
Antep i gördün mü ? Her iki havalimanınin yıllık ucak sayılarını biliyormusun ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000