11 Şubat 2009, Çarşamba 16:57:43

SABİHA GÖKÇEN’E YENİ KONUKLAR

Sinagpur'da yapılan Dünya Low Cost Havayolları Kongresi’ne katılan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Air Asia ve Ryanair ile işbirliği kararı aldı. Hintli Kingfisher ile de Yeni Delhi-İstanbul için görüşmeler sürüyor.

Dünya Low Cost Havayolları Kongresi’ne Ortadoğu ve Uzakdoğu'dan 22 havayolu katıldı. Türkiye'yi temsilen kongreye katılan ve stand açan Sabiha Gökçen Havalimanı temsilcileri önemli iş birliklerine imza attı.

Ryan Air Yönetim Kurulu üyesi ve Eski Yönetim Kurulu Başkanı Patric Murphy, İstanbul'un Avrupa havacılığında farklı bir yeri olduğunu ve Ryan Air'in bu pazarı mutlaka değerlendirmek istediğini belirtti.

Sabiha Gökçen Havalimanı(ISG) Ticaretten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın ise, Sinpapur'da Ryan Air'le görüşmelerin başladığını ve önümüzdeki günlerde ISG CEO'su Gökhan Buğday’ın Ryan Air CEO'su Micheal O'Leary'le detayları görüşmek üzere bir araya geleceğini belirtti.
 
Öte yandan, Air Asia da Kuala Lumpur-İstanbul seferlerini başlatmayı planlıyor.
 
ISG Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, Long Hould Low Cost modelinin yeni bir model olduğunu ve artık düşük ücretleri uzun menzilli uçuşlarda da rahatlıkla görebileceğini ifade etti.

“Düşük ücret konforsuz uçuş demek değildir” diyen Aydın, “Düşük ücretli havayolları planlamayı daha iyi yaptıkları ve maliyet merkezli bir yönetim sergiledikleri için başarılı olmaktadır. Ekip planlamasından yakıta kadar tüm kalemler maliyet merkezinde oluşmaktadır” dedi.

Server Aydın, uzun menzilde kendini ispat etmiş ve Uzakdoğu’da önemli bir marka olmuş Air Asia'yı İstanbul'a getirmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.
 
Hedef Hintli Kingfisher
 
Uzun menzilli networklerini genişletmek istediklerini söyleyen Aydın, Hindistan pazarından Kingfisher'la görüşmelerin devam ettiğini, amaçlarının Yeni Delhi-İstanbul Sabiha Gökçen seferlerini başlatmak ve sonrasında Bombay hattında uçmak olduğunu sözlerine ekledi.

Server Aydın

SABİHA GÖKÇEN’E YENİ KONUKLAR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000