25 Haziran 2008, Çarşamba 15:28:41

SABİHA GÖKÇEN’E EN UZUN VADELİ KREDİ

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 20 yıllık işletme hakkını 1 Mayıs’ta devralan ISG, ABN AMRO Bank N.V. ve Yapı Kredi bankları ile 5 yılı geri ödemesiz 336 milyon Euro proje finansman kredi sözleşmesini imzaladı.

İstanbul Sabiha Gökçen, Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş.(İSG), havalimanı işletme devrinin alınmasını takiben, havalimanı işletmesi ve yeni dış hatlar terminali inşası için 336 milyon Euro tutarında proje finansman kredisi sağlandı.  Toplam 454 milyon Euro tutarındaki kredi paketinin 336 milyon Euro’luk nakdi kısmı için ABN AMRO Bank N.V. ve Yapı Kredi Bankası’nın ortak eş düzenleyicisi olarak ilk beş yılı ödemesiz, 13.5 yıllık bir finansman yapısı kurulurken, bakiye 118 milyon Euro’luk gayri nakdi kısım ise Bank Asya A.Ş. tarafından sağlandı.

Kredi sözleşmesi,  Swiss Otel’de düzenlenen bir basın toplantısıyla imzalanırken, törene ABN AMRO Bank N.V. Yönetim Kurulu Başkanı ve Ülke Müdürü Douglas Kennedy, Yapı Kredi Bankası Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, Limak Holding ve ISG Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, Limak Holding Yatırım CEO’su ve ISG Yönetim Kurulu Üyesi Murat Dedeoğlu, ISG Yönetim Kurulu Üyesi ve GMR Türkiye CEO’su Cenk Alpsoy ile ISG CEO’su Yetik K. Mert katıldı.

29 EKİM’DE HİZMETE GİRECEK

Toplantıda konuşan ISG CEO’su Yetik K. Mert, aldıkları kredinin, Türkiye’nin en uzun vadeli proje finansmanlarından birisi olma özelliği taşıdığını belirterek, “Özellikle global finansal piyasalarda yaşanan tüm gelişmelere rağmen bu büyüklükte bir kredi paketini, operasyonu devir aldığımız tarihten sonra iki aydan kısa bir süre içerisinde imzalayabilmemiz bizler için gurur vericidir” dedi. Mert, hedeflerinin toplam kapasitelerini 25 milyon yolcuya çıkararak yeni dış hatlar terminal binasını 29 Ekim 2009 tarihinde hizmete açmak olduğunu da ifade etti.

Yapı Kredi Bankası Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü Tayfun Bayazıt da enerji alanında özel sektörün en önemli destekçilerinden biri olduklarını söyleyerek, özel sektör tarafından inşa edilen en büyük hidroelektrik santrali Boyabat Barajı, Cevizlik, Yedigöze hidroelektrik santrali ve barajının finansmanı gibi projelere de imza attıklarını hatırlattı.

Projenin finansmanına katkı sağlamaktan mutlu olduklarını dile getiren Douglas Kennedy ise şöyle konuştu: “Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı, Türkiye’nin şu anki ve gelecekteki anahtar ulaşım ağı olma rolünü güçlendirmeye katkıda bulunacaktır. Ayrıca ABN AMRO olarak 85 yıldır Türkiye ekonomisine sağladığımız destekten dolayı gururluyuz.”

LİMAK

LİMAK

LİMAK

LİMAK

SABİHA GÖKÇEN’E EN UZUN VADELİ KREDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000