14 Ekim 2010, Perşembe 09:00:32

"SABİHA GÖKÇEN KARGO LİMANI OLSUN"

İlos Travel ve Uslan Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Serhad Uslan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kargo limanı olması önerisinde bulundu.
  • Hala SAW için uzak yorumu yapan arkadaşlar, Istanbul'da 12 Milyon insan var ve neredeyse yarısı Anadolu yakasında oturuyor.Size uzak olan başkalarına yakın olabilir.Kaldı ki özellikle Levent ve Civarında oturanlar için Saw AHL'ye göre daha yakındır.Ayrıca normal koşullar ve hız limitlerinde Saw taksim arası 1 saat AHL Taksim arası 40 dakika civarındadır.Trafik durumuna göre bu süreler çok değişken olabilir.Ayrıca iki meydan birbirinin rakibi değildir.İstanbul için ikisi de olmazsa olmazdır.
  • Gerçek şu ki; SAW ISTa çok uzak. Evet adı IST diye geçiyor ama SAW dan Taksime gemeye kalksanız en az 3 saat harcıyorsunuz. Dolayısı ile de buranın kargo terminali olması ve avrupa yakasında uygun bir yerde (TEQ) da olabilir yeni yolcu terminali yapılması fikri herkesi memnun edecektir.
  • O zaman yolcular Tekirdağ-Çorlu Havalimanına kaysın? Yolcuları Avrupa'dan Asya'ya geçirmek Çorlu'ya getirmekten daha zor.
  • Harika bir fikir. IST diye geçen meydan aslında İzmit yakınlarında bulunuyor. Turistler için de zor. Oraya uçan havayolları içinde zor. Yolcu bulmakta zorlanıyorlardır.
  • Buranın kargo terminali olmasının faydalarını otelciler bile görmüş. Ancak ne yazık ki patronları görmüyor. IST dışındaki bir havalimanını IST diye satarak turizme zarar veriyorsunuz. Yapın kargo bitsin gitsin. Otoyola da yakın. Kamyoncularında işine gelir. Sizde para kazanırsınız bari.
  • SAW niye kapatılsınki,AHL tamamen yurtdışı ve transit uçuşlar için,SAW da yurt içi uçuşlar için kullanılabilir.Kargo içinde Çorlu en uygun alan olabilir.Ayrıca AHL deki askeri bölge de kaldırılarak Yeşilköy tarafına da yeni terminal yapılarak büyültülebilir.Askeri havaalanıda yurtdışı örneklerinde görüldüğü gibi daha uygun bir yere taşınabilir.
  • ahl kargoda calışıyorum 20 yıldan beri thy bir dünya ucak aldı 3 tane kargo ucagı var bunun yanında mng kargo ait ucaklarda var hep söylenir durur kargo köyü yapılacak diye hala tek bir kazma vurulmuş değil cözüm sabiha gökcen değil corlu hava limanı ulaşım yönünden hem avrupa yakasına yakın hemde anadolu yakasına eğer tam teşekküllü bir kargo sahası yapılacaksa bu corlu hava limanı olmalı sabiha gökcene gitmek corluya gitmekten daha zor.Zaten mevcut sistemde gerek thy nın ıthalat gerek ihracat antrepoları ve meng nin ihracat antreposu mevcut ihtıyaca cevap vermiyor en ufak bir hareketlilikte saatlerce mal yükleme boşaltma işlemi gercekleşmiyor malı getiren veya götüren kamyonlar saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar
  • Zaten bu gidişle SAW ın sonu kargo terminali olacaktır. Akıllıca düşünülmüş.
  • Siz Köln'den, Zürih'ten, Charles De Gaulle'den, Frankfurt'tan kargo'yu sökebilir misiniz? Bunun ekonomik boyutlarından ve olabilirliğinden haberiniz var mı? Bir de gövde altı kargo'yu ne yapacaksınız? Kargo uçakları trafiğin ne kadar azını oluşturuyor biliyor musunuz? Oteller Anadolu yakasına toplansın gibi bir öneriye siz gülmez misiniz?
  • Nihayet biri gerçekleri görmüş ve söylemiş. Yıllardır yazılır çizilir. Burası kargo terminali olmalı, yolcuya ve turiste zarar veriyor. Dolayısı ile turizme zarar veriyor. Yapın kargo terminali yanına da bakım hangarları hem Atatürk rahatlasın hem de turizm zarar görmesin.

Serhad Uslan taşıma olmadan turizmin olmayacağını belirterek “Bu, yolcu taşımacılığı olsun, kargo taşımacılığı olsun sonuçta bir şekilde turizmi yaratır” dedi.

Serhad Uslan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kargo taşımacılığında kullanılması için şunları söyledi:

“Atatürk Havalimanı, Türkiye turizminin önemli damarlarının en başında gelir. Bağlantılı, charter ve tarifeli bir kısım uçaklar bu meydana iner ve şehre çok kısa sürede trafiksiz varır. Kapasitesi ise son zamanlarda artan trafiğe cevap vermemeye başlamıştır.

Sabiha Gökçen Havaalanı ise yapılışından bugüne kadar ille de yolcu uçaklarını çekmeye çalışmış ancak hala bunu başarabilmiş değildir. Çünkü bulunduğu konum açısından ne İstanbul'a ne İzmit'e ve ne de diğer yerleşim birimlerine faydalı olamamıştır. Low-cost uçaklar dahi bu meydana inecek yolcularına ucuz uçuş alternatifi sunamamaktadır. Bilet fiyatı her ne kadar ucuz olsa bile meydandan şehir merkezine veya oteline olan mesafe bir hayli uzun ve bir o kadar da masraflıdır. Memnuniyetsizlik yaratmaktadır.

Madem Sabiha Gökçen yapıldı, o kadar masraf yapıldı ve şu an bu meydana uçan da konan da memnun değil, o zaman diğer ve altın gibi bir fırsatı değerlendirmekte fayda var.

Tüm yolcu trafiği Atatürk Havaalanı'na, tüm kargo uçuşları ve dağıtım Sabiha Gökçen'e yönlendirilebilir. Sabiha Gökçen, hem konum itibarı ve hem de çevre etkisi göz önüne alınırsa, hem Anadolu'ya ve hem de Trakya'ya bağlantı yollarının üzerinde, ulaşımı ve dağıtım organizasyonu da rahattır. Kargo taşımacılığı için bağlantı yolları çok önemlidir ki bu Sabiha Gökçen de fazlasıyla vardır. Bu durumda tüm dünya kargo şirketlerini davet etme şansını da yakalarsınız. Anadolu yakasını kargo üssü haline getirirsiniz. Tüm Ortadoğu ve hatta uzak doğuya hitap edersiniz. İstanbul önemli bir depolama ve aktarma merkezi haline gelir. Gelirler artar, meydan kar etmeye başlar. Akabinde tüm teknik bakım ve onarımların yapıldığı bir üs haline gelmeye başlar. Atatürk Havalimanı'nda yapılacak değişiklerle yolcu terminal sayıları arttırılır. Yolcu trafiği sorunu ortadan kalkar, izin sorunu olmaz ve yakın bir gelecekte yerli havayolu taşıyıcılarına özel terminal şansı bile yakalanır. Bu da yolcu sayısında önemli bir artış ve hizmet kalitesini de yükseltme şansını yakalar.” (TürkiyeTurizm)

"SABİHA GÖKÇEN KARGO LİMANI OLSUN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 14 yıl önce
Hala SAW için uzak yorumu yapan arkadaşlar, Istanbul'da 12 Milyon insan var ve neredeyse yarısı Anadolu yakasında oturuyor.Size uzak olan başkalarına yakın olabilir.Kaldı ki özellikle Levent ve Civarında oturanlar için Saw AHL'ye göre daha yakındır.Ayrıca normal koşullar ve hız limitlerinde Saw taksim arası 1 saat AHL Taksim arası 40 dakika civarındadır.Trafik durumuna göre bu süreler çok değişken olabilir.Ayrıca iki meydan birbirinin rakibi değildir.İstanbul için ikisi de olmazsa olmazdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gerçek şu ki; SAW ISTa çok uzak. Evet adı IST diye geçiyor ama SAW dan Taksime gemeye kalksanız en az 3 saat harcıyorsunuz. Dolayısı ile de buranın kargo terminali olması ve avrupa yakasında uygun bir yerde (TEQ) da olabilir yeni yolcu terminali yapılması fikri herkesi memnun edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O zaman yolcular Tekirdağ-Çorlu Havalimanına kaysın? Yolcuları Avrupa'dan Asya'ya geçirmek Çorlu'ya getirmekten daha zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Harika bir fikir. IST diye geçen meydan aslında İzmit yakınlarında bulunuyor. Turistler için de zor. Oraya uçan havayolları içinde zor. Yolcu bulmakta zorlanıyorlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Buranın kargo terminali olmasının faydalarını otelciler bile görmüş. Ancak ne yazık ki patronları görmüyor. IST dışındaki bir havalimanını IST diye satarak turizme zarar veriyorsunuz. Yapın kargo bitsin gitsin. Otoyola da yakın. Kamyoncularında işine gelir. Sizde para kazanırsınız bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAW niye kapatılsınki,AHL tamamen yurtdışı ve transit uçuşlar için,SAW da yurt içi uçuşlar için kullanılabilir.Kargo içinde Çorlu en uygun alan olabilir.Ayrıca AHL deki askeri bölge de kaldırılarak Yeşilköy tarafına da yeni terminal yapılarak büyültülebilir.Askeri havaalanıda yurtdışı örneklerinde görüldüğü gibi daha uygun bir yere taşınabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ahl kargoda calışıyorum 20 yıldan beri thy bir dünya ucak aldı 3 tane kargo ucagı var bunun yanında mng kargo ait ucaklarda var hep söylenir durur kargo köyü yapılacak diye hala tek bir kazma vurulmuş değil cözüm sabiha gökcen değil corlu hava limanı ulaşım yönünden hem avrupa yakasına yakın hemde anadolu yakasına eğer tam teşekküllü bir kargo sahası yapılacaksa bu corlu hava limanı olmalı sabiha gökcene gitmek corluya gitmekten daha zor.Zaten mevcut sistemde gerek thy nın ıthalat gerek ihracat antrepoları ve meng nin ihracat antreposu mevcut ihtıyaca cevap vermiyor en ufak bir hareketlilikte saatlerce mal yükleme boşaltma işlemi gercekleşmiyor malı getiren veya götüren kamyonlar saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Zaten bu gidişle SAW ın sonu kargo terminali olacaktır. Akıllıca düşünülmüş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siz Köln'den, Zürih'ten, Charles De Gaulle'den, Frankfurt'tan kargo'yu sökebilir misiniz? Bunun ekonomik boyutlarından ve olabilirliğinden haberiniz var mı? Bir de gövde altı kargo'yu ne yapacaksınız? Kargo uçakları trafiğin ne kadar azını oluşturuyor biliyor musunuz? Oteller Anadolu yakasına toplansın gibi bir öneriye siz gülmez misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nihayet biri gerçekleri görmüş ve söylemiş. Yıllardır yazılır çizilir. Burası kargo terminali olmalı, yolcuya ve turiste zarar veriyor. Dolayısı ile turizme zarar veriyor. Yapın kargo terminali yanına da bakım hangarları hem Atatürk rahatlasın hem de turizm zarar görmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000