09 Mart 2017, Perşembe 12:29:40

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda VIP yasak!

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın uçuşlarını çoğunlukla Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapması üzerine güvenlik gerekçesiyle bu havalimanında tek motorlu uçakların iniş kalkışlarına yasak getirildi.
  • Kafam da deli sorular
  • Basin sagolsun da bununla ne alakası var? Babanı sivil havacılık pilotları öldürmedi ya!
  • Bursa yunuseliye bekleriz , yeni otoyolda açıldı 1 saatte istanbuldasınız
  • Tek motorlu ucaklari Cessna'dan ibaret sanan turk sivil havaciligi bu gidisle anca afgan genel havaciligiyla yarisir. TBM850, TBM900, Piper Meridian, Pilatus PC12 ve daha nicesi... Bu ucaklar sizin o kiytirik 1970 model Citation'lariniza 10 basabilecek tek motorlular. Sonra ulkede neden havacilik gelismiyor. Ulkeyi Chavez falan devretsek daha iyi yonetir.
  • 20 yildir ucan amator bir pilotum . Genel havaciligin her yil daha da geriye gittigini gozlemliyorum .VFR trafiklere Sabiha Gokcen hava alani kapatildi . Ucaklari alin nereye gotururseniz goturun birdaha da sakin buralara gelmeyin deniyor, Daha evvel Ataturk hava alaninda daha sonra Samandirada bu filmi gormus idik .. Gokcene siginmistik 15 yildir. Turkiyede havacilik yapacagim diye dusunen benim gibi ucak sahipleri gumruk vergileri verdiler yilda en az 12 000 Tl tasit vergisi veriyorlar , Sivil havaciligin hizmetlerine para oduyorlar. Ancak bu ucaklarin Istanbulda ucmalari imkansiz hale getirildi Bu durum otomobillerden vergi alip onlara plaka verip sonrada yollara cikartilmamasina benzetilebilir. Ucaklar ise yaramaz oldu Tum dunyada Genel Havacilik desteklenirken bizde boyle uygulamalar olmasi kabul edilemezdir. Butun bu olumsuzluklara cozum Sivil Havacilik Gn Md lugu Istanbulda VFR ucaklarin inebilecegi Samandira meydanini sportif havaciliga actirmasi olabilir
  • Ben daha 17 yasindayim ve babami kaybettim 15 temmuz gecesinde F16 bombalarken babam öldu Babam vatanim halkim diye cikti sizde burda nediyorsunuz ya
  • 15 Temmuzda uçakların nelere yol açtığını gördük, olumlu bir karar olmuş ben destekliyorum, allah milletimize öyle günleri göstermesin bir daha
  • Turkiye'nin basina coken bu lanet liderlere ve burokrasiye ne zaman dur denecek acaba!
  • Arkadaşlar olayın Aslı vip ile bağlantısız. Evet güvenlik sebebiyle ama genel güvenlik sebebiyle yaz aylarında günlük 800 trafiğe ulaşmış bir meydanda sportif havacılık şartları çok zorluyo bir çok emniyeti tehlikeye atacak hadise meydana gelebiliyor. Daha tenha meydanlar tercih edilmeli bugün Türkiye'nin kış aylarında 2. Yazın 3. Büyük meydanı sabiha gökçen. Özellikle son yaşanan hadise bardağı taşıran son damla oldu sanırım bir vfr trafiğin motor kaybı yaşaması hatta bunu rapor dahi edememesi ile yolcu uçağıyla kafa kafaya gelme durumu oluştu. Atatürk'de olsa manşetlerden inmeyecek olay sabiha gökçende pek duyulmadı. Tabiki zor durum aynı zamanda üzücü bir durum ancak bir gereklilik. Herkese iyi geceler.
  • Ne işiniz var ayak takimlari! Uçmayla,uçakla vs.onemli insanlar uçacak...

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın uçuşlarını çoğunlukla Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapması üzerine güvenlik gerekçesiyle bu havalimanında tek motorlu uçakların iniş kalkışlarına yasak getirildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda tek motorlu uçaklara uçuş yasağı getirildi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla 17 Mart’tan itibaren Sabiha Gökçen Havalimanı’nda tek motorlu uçaklarla uçuşlar yasaklandı.

Airporthaber’in edindiği bilgiye göre, VIP uçakların güvenliği için böyle bir karar alındığı öne sürüldü.  Yasağın sebebine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın sık sık Sabiha Gökçen Havalimanı’nı kullanması üzerine, güvenlik riski oluşturabilecekleri gerekçesiyle tek motorlu uçakların iniş kalkışlarının yasaklandığı iddia edildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın içinde bulunduğu VIP uçaklarla ilgili yeni güvenlik prosedürleri uygulanmaya başlanmıştı.

Airporthaber.com

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda VIP yasak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Saw Genel havacılık napacak acaba? ~ 7 yıl önce
Kafam da deli sorular

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yani? ~ 7 yıl önce
Basin sagolsun da bununla ne alakası var? Babanı sivil havacılık pilotları öldürmedi ya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bursa 777 ~ 7 yıl önce
Bursa yunuseliye bekleriz , yeni otoyolda açıldı 1 saatte istanbuldasınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C.i ~ 7 yıl önce
Tek motorlu ucaklari Cessna'dan ibaret sanan turk sivil havaciligi bu gidisle anca afgan genel havaciligiyla yarisir. TBM850, TBM900, Piper Meridian, Pilatus PC12 ve daha nicesi... Bu ucaklar sizin o kiytirik 1970 model Citation'lariniza 10 basabilecek tek motorlular. Sonra ulkede neden havacilik gelismiyor. Ulkeyi Chavez falan devretsek daha iyi yonetir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BIR AMATOR PILOT ~ 7 yıl önce
20 yildir ucan amator bir pilotum . Genel havaciligin her yil daha da geriye gittigini gozlemliyorum .VFR trafiklere Sabiha Gokcen hava alani kapatildi . Ucaklari alin nereye gotururseniz goturun birdaha da sakin buralara gelmeyin deniyor, Daha evvel Ataturk hava alaninda daha sonra Samandirada bu filmi gormus idik .. Gokcene siginmistik 15 yildir. Turkiyede havacilik yapacagim diye dusunen benim gibi ucak sahipleri gumruk vergileri verdiler yilda en az 12 000 Tl tasit vergisi veriyorlar , Sivil havaciligin hizmetlerine para oduyorlar. Ancak bu ucaklarin Istanbulda ucmalari imkansiz hale getirildi Bu durum otomobillerden vergi alip onlara plaka verip sonrada yollara cikartilmamasina benzetilebilir. Ucaklar ise yaramaz oldu Tum dunyada Genel Havacilik desteklenirken bizde boyle uygulamalar olmasi kabul edilemezdir. Butun bu olumsuzluklara cozum Sivil Havacilik Gn Md lugu Istanbulda VFR ucaklarin inebilecegi Samandira meydanini sportif havaciliga actirmasi olabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOS BOS KONUSMAYIN :( ~ 7 yıl önce
Ben daha 17 yasindayim ve babami kaybettim 15 temmuz gecesinde F16 bombalarken babam öldu Babam vatanim halkim diye cikti sizde burda nediyorsunuz ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CY ~ 7 yıl önce
Olan güzide İstanbul Havacılık Kulübüne oldu. Ne güzel uluslararası meydandan Vfr uçuşlar gerçekleştiriliyordu hem eğitim hem kişisel amaçlı genel havacılığın gelişmesinde büyük paya sahipti. Vip uçakları Gökçen'i kullanıyor diye havacılık faaliyetlerini yasaklamak çok saçma. Bir tehlike varsa bu herhangi başka bir uçak için de geçerli o zaman bütün hava taşıtlarını mı yasaklayacaksınız.
Bos. ~ 7 yıl önce
Bqbanizi kaybetmeniz uzucu, Allah rahmet eylesin ama bu yazdiginizin bu haberle ne alakasi var. Asil sizin yazdiklariniz konuyla alaka acisindan bos konusma olmus.
15 Temmuz ~ 7 yıl önce
15 Temmuzda uçakların nelere yol açtığını gördük, olumlu bir karar olmuş ben destekliyorum, allah milletimize öyle günleri göstermesin bir daha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hulog ~ 7 yıl önce
Her gun onlarca insan kaza yapiyo diye trafige de cikma?hatta su an vucudunda alkol var.at kendini asaga.
Bigboss ~ 7 yıl önce
O zaman hiçbir uçağa binme... İstediğin; bütün havalimanlarının kapatılması mı?, bütün tersanelerine girilmesi mi?, bütün kışlalarının zaptedilmesi mi?, bütün ordularının dağıltılması mı? O zaman sen tek başına titreyerek bu vatanı savunursun...
Trueee ~ 7 yıl önce
15 Temmuz a kimlerin neden olduğunu çok iyi biliyoruz. 2003 senesinden beri bu yapılanma devletin tüm resmi kanalları tarafından resmi toplantılarda dile getirildi ancak dikkate alınmadı. Sen hala kimi savunuyorsun? Ayrıca burası havacılık forumu planlı algı operasyonu yapma, havacılıkla ilgili konuş....
DirtyBird ~ 7 yıl önce
Turkiye'nin basina coken bu lanet liderlere ve burokrasiye ne zaman dur denecek acaba!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olayın Aslı nedir ? ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar olayın Aslı vip ile bağlantısız. Evet güvenlik sebebiyle ama genel güvenlik sebebiyle yaz aylarında günlük 800 trafiğe ulaşmış bir meydanda sportif havacılık şartları çok zorluyo bir çok emniyeti tehlikeye atacak hadise meydana gelebiliyor. Daha tenha meydanlar tercih edilmeli bugün Türkiye'nin kış aylarında 2. Yazın 3. Büyük meydanı sabiha gökçen. Özellikle son yaşanan hadise bardağı taşıran son damla oldu sanırım bir vfr trafiğin motor kaybı yaşaması hatta bunu rapor dahi edememesi ile yolcu uçağıyla kafa kafaya gelme durumu oluştu. Atatürk'de olsa manşetlerden inmeyecek olay sabiha gökçende pek duyulmadı. Tabiki zor durum aynı zamanda üzücü bir durum ancak bir gereklilik. Herkese iyi geceler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz ~ 7 yıl önce
Olayin asli ne olursa olsun,kurallar ve yonergelerle idare edilen havacilik operasyonlarinin kesilmesini gerektirecek bir durum yok.aciklamaniz biraz eksik kalmis;buna gore o jet de motor arizasi yasasa ve sportif hava araci ile head on olsa jetin ucusunu mu durduracaksiniz?yasaklamayla cozulmez.munferit bir olayda arkadasin egitimi eksiktir egitimi tekrar verilir.havacilik satin aldiginiz ucak sayisi ile degil bu isi yapabilen insanlarin artmasi ile gelisir.yasak cok gereksiz ve yanlistir.
Münferit değil ~ 7 yıl önce
Bu o kadar basit yada münferit değil biz sportif havacılığa karşı değiliz. Samandıra Yenişehir Edremit vs olabilir. Ancak sabiha gökçen artık uygun değil çok büyük iş yükü tek pist 800 trafik üzerine tam pik saatlerde inişe gelen vfrlar. Şimdiye kadar dokunulmaması mucizeydi. Burası kendinizi hiç bir şey söylemeden piste atabileceğiniz bir meydan değil. Kontrolör ve diğer uçağın dikkati olmasa şimdi burda onlarca ölüyü konuşuyorduk belki de. Havacılık da bilmeniz gereken ilk kural önce emniyet.
AirportHaber haber yanlış ~ 7 yıl önce
AirportHaberi olayın aslını öğrenmeye davet ediyorum. Çünkü sportif havacılığın bugüne kadar tüm uçak şirketlerinin ve çalışanların istememesine rağmen orda kalmasını sağlayan bürokrasidir. Ancak önce emniyet.
marabalar... ~ 7 yıl önce
Ne işiniz var ayak takimlari! Uçmayla,uçakla vs.onemli insanlar uçacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000