14 Şubat 2011, Pazartesi 16:20:06

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI İÇİN İLK KİRA ÖDENECEK

Türkiye Havacılık Tarihinin En Önemli “Yap-İşlet-Devret” projelerinden birine imza atan İSG, ilk kira ödemesini yapıyor. Peki ilk kiranın tutarı ne kadar?
  • SAW ı görmeyenlerın bu konuda yorum yapması abes kaçıyor :) SAW a kac defa gittiniz geldinizde ulaşımını biliyorsunuz ? 4 yıl aralıksız yüzlerce kez gittim geldim ulaşımı özellikle köprü trafiği rezalet... Yıllar geçsede asla ve asla AHL ye ulaşamaz ! Ne ulaşım yönünden ne kalite yönünden asla....... Bina yönetimi konusunda Limak sınıfta kalıyor :(((
  • Hangi ulaşımdan söz ediyorsunuz. Oraya ancak otogardan kalkan izmit otobüsleri ile gidiliyor. Bu mu ulaşım ?
  • İstersen İstanbul'a 8. havalimanı yapılsın SAW yine yerini koruyacak kardeşim kaliteli bi havalimanı vesselam... Bence AHL den daha iyi ulaşım çözülürse süper...
  • 3. Havalimanı avrupa yakasında açıldıktan sonra saw bu paraları nasıl ödeyecek çok merak ediyorum.
  • allah devlete millete zeval vermesin
  • vay be ne buyuk para. zamanın bakanlık görevlilerinden bitanesi açıklama yapmıştı; 'şaşırdık kaldık buraya bukadar para verilir mi?' diye. işte benim devletimin yoneticileri bu kadar ileri goruslu.ilk açıldığında cahilce ne gerek vardı 2. limana diye muhalefet yapan havacılık duayenleri bu havalimanının nekadar buyuyeceğini tabiki dusunemezlerdi.tek bi şeyi çok merak ediyorum altın yumurtlayan tavukları yok parasına özelleştirip kendilerini dahi adledenler acaba anadoluda bir meydanı yolcu garantisi vermeden özelleştirebilirler mi? bende bakanlık yetkilisi gibi cevabını şimdiden vereyim özel sektörde öyle bir keriz olduğunu gerçekten düşünemiyorum!!!
  • o kadar kacaktan sonra kirayi odeyecek paraniz kaldimi. Sanirim NT sizden daha fazla kar etmistir
 2007 yılı Temmuz ayında Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 20 yıllık işletme ihalesini kazanan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (İSG), terminal binası ve eklerini kapsayan işletme hakkı için ilk kira ödemesini yapıyor.

Büyük çekişmeye sahne olan ihalenin 37’nci turunda 3.1 milyar dolar bedelle ihaleyi kazanan Nihat Özdemir’e ait Limak İnşaat’ın başını çektiği konsorsiyum, bir buçuk yıllık bir sürede terminal inşaatını tamamlayarak geçen yıl hizmete açmıştı.

İSG 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete açılan terminal için ilk kira ödemesini Çarşamba günü yapacak. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün katılımları ile gerçekleşecek olan ‘‘İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Terminal Binası ve Ekleri İşletme Hakkı’na ilişkin ilk kira ödemesi’’ töreninde devletin kasasına tam 76 milyon 514 bin 851 Euro girecek.
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI İÇİN İLK KİRA ÖDENECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
SAW ı görmeyenlerın bu konuda yorum yapması abes kaçıyor :) SAW a kac defa gittiniz geldinizde ulaşımını biliyorsunuz ? 4 yıl aralıksız yüzlerce kez gittim geldim ulaşımı özellikle köprü trafiği rezalet... Yıllar geçsede asla ve asla AHL ye ulaşamaz ! Ne ulaşım yönünden ne kalite yönünden asla....... Bina yönetimi konusunda Limak sınıfta kalıyor :(((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hangi ulaşımdan söz ediyorsunuz. Oraya ancak otogardan kalkan izmit otobüsleri ile gidiliyor. Bu mu ulaşım ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İstersen İstanbul'a 8. havalimanı yapılsın SAW yine yerini koruyacak kardeşim kaliteli bi havalimanı vesselam... Bence AHL den daha iyi ulaşım çözülürse süper...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
3. Havalimanı avrupa yakasında açıldıktan sonra saw bu paraları nasıl ödeyecek çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
allah devlete millete zeval vermesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
vay be ne buyuk para. zamanın bakanlık görevlilerinden bitanesi açıklama yapmıştı; 'şaşırdık kaldık buraya bukadar para verilir mi?' diye. işte benim devletimin yoneticileri bu kadar ileri goruslu.ilk açıldığında cahilce ne gerek vardı 2. limana diye muhalefet yapan havacılık duayenleri bu havalimanının nekadar buyuyeceğini tabiki dusunemezlerdi.tek bi şeyi çok merak ediyorum altın yumurtlayan tavukları yok parasına özelleştirip kendilerini dahi adledenler acaba anadoluda bir meydanı yolcu garantisi vermeden özelleştirebilirler mi? bende bakanlık yetkilisi gibi cevabını şimdiden vereyim özel sektörde öyle bir keriz olduğunu gerçekten düşünemiyorum!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o kadar kacaktan sonra kirayi odeyecek paraniz kaldimi. Sanirim NT sizden daha fazla kar etmistir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000