30 Eylül 2010, Perşembe 18:35:24

SABİHA GÖKÇEN "DÜNYA'NIN EN İYİSİ" SEÇİLDİ

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Dünya Düşük Maliyetli Havayolları Kongresi (World Low Cost Airlines Congress) tarafından ‘‘Dünyanın En İyi Havalimanı’’ seçildi.
  • Demek ki zavallı turistler IST diye geliyor ama oradan bir de ayrıca diğer IST a gidiyor. Neden burasını İzmite bağlamazlar ki ?
  • Istanbuldan SAW 3,5 saat değil. Köprünün trafiğine bağlı olarak otellerin yogun oldugu Avrupa-Old City kısmı 1-2 saat sürebiliyor. Kocaeli ne 60 km civarında. Adapazarı ise daha uzakda kalıyor. Semt olarak Kurtköy' dür. Dersenizki SAW İstanbulmudur ? HAYIR ! Çünkü SAW dan çıkıp otoban yoluna girdikten bir müddet sonra ISTANBUL' un nüfusunu ve rakımını gösteren Levhası gelir. Bu da havalimanının esasında Istanbul havalimanı olmadıgına dair bir ispattır :)
  • Istanbuldan SAW arası 3,5 saat. Bu meydan niye IST diye geçer anlamış değilim. Adapazarı desek ? Daha iyi değil mi ?
  • fb-gs rekabetine çevirdiniz işi. ahlde de sawda da eksiklikler ve iyi yönler mevcut. Saw'da çalışmadım ancak kötüleyince elinize ne geçiyor çok merak ediyorum? Yunanistan'a falan mı ait orası? Değil. E daha ne? Bu saçma sapan karalamaları yapanların trafikteki egosu tavan yapmış "vay beni nasıl sollarsın?" triplerindeki insanlar olduğundan adım gibi eminim.
  • katedişin 2 saat sürdüğü meydana da 1 ci olmak yakışır kutluyorum
  • ISG ve AHL'nin tembel zerzevat takımı meydanda yine atışmaya başlamış. ISG'nin gerçek emekçilerine bu ödül hayırlı olsun.
  • Bu haber şaka değil mi ? Ciddi olması mümkün değil çünkü.
  • SERVER BABA VARSA BİRİNCİ OLMAK ÇOK KOLAY....HELAL OLSUN SANA SERVER AYDIN
  • tebrikler basarili buluyorum Istanbulun Anadolu yakasini ucakla tanistirdi temiz guzel ama diger low cost havaalanlari gibi pek cok eksik var; low cost havaalani olarak basarisini kimse inkar etmiyor zaten.Bir de dunyadaki low cost havaalanlari o kadar kotu ki...Ama yine de daha iyi olacak eminim ama konsepti low cost bu cok acik.
  • Arkadaslar yorulmayin, bu okudugunuz odullerin, birinciliklerin hepsi, duzenleyen organizasyonlara ne kadar reklam verdiginiz, ne kadar evente sponsor oldugunuzla baglantili (sirf SAW icin degil, AHL icin de gecerli). Reklam ve pazarlama butceniz ne kadar buyukse ve bu organizasyonlara ne kadar cok para akitirsaniz o kadar odul alirsiniz. Odul alinan hadiselere bakin, ya bir geceye veya yemege sponsor olunmustur, ya da dergilerine yuklu reklamlar verilmistir. Karsilik olarak da odul alinir.

Havacılık sektörünün yükselen yıldızı haline gelen, yolcu sayısındaki artışlarla 2009 ve 2010 yıllarında dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Londra’da gerçekleştirilen, Dünya Düşük Maliyetli Havayolları Kongresi’nde (World Low Cost Airlines Congress) ‘Dünyanın En İyi Havalimanı’ ödülüne değer görüldü.

İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilen kongrenin gala gecesinde takdim edilen ‘Dünyanın En İyi Havalimanı’ ödülünü havalimanı terminal işletmecisi İSG adına, Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın aldı. Tamamen havayollarının değerlendirmesi ve aday göstermesi ile verilen ödülde, 38 havayolu oy kullandı. İlk elemede 20 olarak açıklanan havalimanı sayısı ikinci aşamada 6’ya düştü. Dünyanın en iyi havayolunun da Ryanair seçildiği kongrede, İSG birinciliğe kısa listeye kalan Budapeşte, Bremen, Jacksonville, East Midlands, Edinburgh ve Kopenhag havalimanlarının arasından sıyrılarak ulaştı. Geçen yıl ise aynı ödüle Marsilya Havalimanı layık görülmüştü.

"ÖDÜL TEŞVİK EDİCİ BİR NİTELİK TAŞIYOR"

Dünyanın en iyi havalimanı ödülü hakkında değerlendirmelerde bulunan İSG CEO’su Gökhan Buğday, ‘‘Budapeşte, Kopenhag, Edinburgh gibi önemli havalimanlarını havayollarının tercihi ile   geride bırakarak bu ödülü almamız bizim için kıvanç vesilesi oldu. Kongrede yer alan dünyanın önde gelen havayollarına, sektör temsilcilerine, tercihlerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Son dönemde almış olduğumuz ödüller, başarımızı yansıtmanın haricinde daha büyük hedefler için teşvik edici bir nitelik de taşıyor’’ dedi.

Gelecek hedeflerinden de bahseden Buğday, ‘‘Terminalimizde yolcularımıza ve havayollarına ayrıcalıklar sunuyoruz. Halihazırda, aylık ortalama 1 milyon yolcu ağırlıyoruz. 2009 yılında 6.6 milyon yolcunun geçtiği havalimanımızda, 2010 yılında 11 milyon yolcu sayısına ulaşacağız’’  diyerek sözlerini  tamamladı.

Havacılık endüstrisindeki önemli havayollarının yöneticilerinin konuşmacı olarak yer aldığı, 300’den fazla katılımcının hazır bulunduğu kongre içerisinde verilen ödüller bu yıl 4. kez sahiplerini buldu. Kongrede; düşük maliyetli havayolları, sektörün geleceğine ilişkin stratejiler, yenilikler ve fırsatlar değerlendirilirken, geleceğin yıldızları da ödüllendirilerek sektöre katkı sağlanıyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın Aldığı Uluslararası Ödüller

- Güney Avrupa kategorisinde “Yüksek Övgüye Değer Ödülü”, Avrupa Güzergâh Geliştirme Forumu-Routes (Mayıs 2010)
- Kapasitesi 5-10 milyon arasında değişen havalimanları arasında “Dünyada Yolcu Trafiğini En Fazla Artıran Havalimanı”, anna.aero (Mayıs 2010)
-‘‘Yılın En Büyük Turizm Yatırımı’’, Eurobank Tekfen ile Capital ve Ekonomist’in ortaklaşa   düzenlediği ‘Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2010’ araştırması (Haziran 2010)
- TurizmSeyahat kategorisi ‘‘Halkın Favorisi’’,  8. Altın Örümcek Web Ödülleri (Haziran 2010)

SABİHA GÖKÇEN "DÜNYA'NIN EN İYİSİ" SEÇİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 14 yıl önce
Demek ki zavallı turistler IST diye geliyor ama oradan bir de ayrıca diğer IST a gidiyor. Neden burasını İzmite bağlamazlar ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Istanbuldan SAW 3,5 saat değil. Köprünün trafiğine bağlı olarak otellerin yogun oldugu Avrupa-Old City kısmı 1-2 saat sürebiliyor. Kocaeli ne 60 km civarında. Adapazarı ise daha uzakda kalıyor. Semt olarak Kurtköy' dür. Dersenizki SAW İstanbulmudur ? HAYIR ! Çünkü SAW dan çıkıp otoban yoluna girdikten bir müddet sonra ISTANBUL' un nüfusunu ve rakımını gösteren Levhası gelir. Bu da havalimanının esasında Istanbul havalimanı olmadıgına dair bir ispattır :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Istanbuldan SAW arası 3,5 saat. Bu meydan niye IST diye geçer anlamış değilim. Adapazarı desek ? Daha iyi değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
fb-gs rekabetine çevirdiniz işi. ahlde de sawda da eksiklikler ve iyi yönler mevcut. Saw'da çalışmadım ancak kötüleyince elinize ne geçiyor çok merak ediyorum? Yunanistan'a falan mı ait orası? Değil. E daha ne? Bu saçma sapan karalamaları yapanların trafikteki egosu tavan yapmış "vay beni nasıl sollarsın?" triplerindeki insanlar olduğundan adım gibi eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
katedişin 2 saat sürdüğü meydana da 1 ci olmak yakışır kutluyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ISG ve AHL'nin tembel zerzevat takımı meydanda yine atışmaya başlamış. ISG'nin gerçek emekçilerine bu ödül hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu haber şaka değil mi ? Ciddi olması mümkün değil çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SERVER BABA VARSA BİRİNCİ OLMAK ÇOK KOLAY....HELAL OLSUN SANA SERVER AYDIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tebrikler basarili buluyorum Istanbulun Anadolu yakasini ucakla tanistirdi temiz guzel ama diger low cost havaalanlari gibi pek cok eksik var; low cost havaalani olarak basarisini kimse inkar etmiyor zaten.Bir de dunyadaki low cost havaalanlari o kadar kotu ki...Ama yine de daha iyi olacak eminim ama konsepti low cost bu cok acik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar yorulmayin, bu okudugunuz odullerin, birinciliklerin hepsi, duzenleyen organizasyonlara ne kadar reklam verdiginiz, ne kadar evente sponsor oldugunuzla baglantili (sirf SAW icin degil, AHL icin de gecerli). Reklam ve pazarlama butceniz ne kadar buyukse ve bu organizasyonlara ne kadar cok para akitirsaniz o kadar odul alirsiniz. Odul alinan hadiselere bakin, ya bir geceye veya yemege sponsor olunmustur, ya da dergilerine yuklu reklamlar verilmistir. Karsilik olarak da odul alinir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000