03 Ağustos 2011, Çarşamba 15:55:13

SABİHA GÖKÇEN DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU

Uluslararası Havayolları Birliği’nin (ACI) yayımladığı son rapora göre, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı dünyanın en hızlı büyüyen havaalanı oldu.
  • TAV ile İSG kıyaslanır mı ? Biri IST dışında charter havaalanı diğeri ise IST da tariflei seferlerin yapıldığı çağdaş bir havalimanı. TAV neden kıskansın İSG yi ? Biri anlatabilir mi ?
  • Biz çalışanlarda bu büyüme süreci içerisinde maddi anlamda ödüllendirilebilseydik ama olmuyor düşünülmüyoruz bir çok ödül alıyoruz birinci oluyoruz ama geri planada kalıyoruz ne yazıkki .
  • haklısın evet. ISG yönetimi kendini her eleştirene TAV yolcusu, TAV'dan ucmaya alışmış havayolu, TAV hayranı personel, TAV kiracısı, TAV hayranı acenta muamelesi yaptıgından belki de hizmet üretemiyor. Ne mutlu hizmettini karşılaştıracabileceği TAV gibi bir örnek var. Trafik artışıyla bir yere varılamaz, sınırı vardır. SAW'ın Karlılık ve hizmet kalitesininde haber olmasını/ödül almasını istemek suç mu? TAV'ın uzerinde birşeyler yapması gerekmiyor mu? ISG yönetiminin ayağının biran önce yere basması gerekiyor.
  • En hızlı büyüyen, en kötü yönetilen, en kullanışsız, en bakımsız havalimanı ödülleri de olmalı bence.
  • girişte ana kapıyı geçtikten sonra hem yokuş yukarı keskin bir viraj hem yol çatallaşıyor hem de gelen-giden yolcu tabelası çok küçük, aylardır düzeltmediler hergün kazaya davetiye çıkıyor. insanlar küçücük tabelayı göremeyip virajda sağa sola derken birbirlerine çarpıyorlar. bir akıllı yönetici de çıkıp bu tabela saçmalığını düzeltmiyor..
  • sevgili tav yorumcuları, şirketinize yaranabilmek amacıyla aleyhimize yaptığınız yorumlarınızı aynen size iade ediyoruz. yıllardır çamur atma felsefenizden vazgeçmediniz. elinize ne geçiyorsa artık... herkes kim büyüyor, kim batıyor açıkça görüyor, pislik yapma politikası işe yaramıyor beyler
  • listedeki rakiplere bakınca pek de sevinilmemesi gereken bir durum..
  • Bir fırtınaya bakar... :)
  • hava trafiği artışını ülkelerin gelişme hızına bağlamak oldukça tutarlı bir görüştür. listede gelişmekte olan ülkeler arasında en dikkat çekici olanın brezilya olduğunu görüyoruz. daha sonra da ülkemizi sayabiliriz. bir müddet(10 yıl gibi) sonra rusya, çin, brezilya ve Türkiye'nin dünya ekonomisi ve siyasetinde daha etkin olacağını tahmin ediyorum.
  • dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı olmakla beraber dünyanın en kötü beceriksiz yönetimine ve en kötü havalimanı olmasınıda ekleyelim kaynak ısg
Geçen yıl, 157’ye yakın ülkede toplamda 1,300 havaalanının performansını analiz eden Dünya Havayolu Trafiği Raporu 2010, yapımı 2009’da sona eren Sabiha Gökçen’deki trafiğin geçen yıl yüzde 75 arttığını belirtti.

Sabiha Gökçen bu şekilde, dünyanın en hızlı büyüyen ikinci havaalanı olan Brezilya’daki Campinas ve üçüncü olan Rio de Janerio havaalanlarını geride bıraktı.

Belçika’daki Charleroi ve Moskova’daki Sheremetyevo havaalanları listede dördüncü ve beşinci sırada yer aldı.

ANKARA DA LİSTEDE
Rapora göre, dünya havaalanlarındaki trafik 2010’da yüzde 6.6 oranında arttı. Geçen yıl, toplamda 5.04 milyar yolcu havayoluyla seyahat ederken, dünya tarihinde ilk kez 5 milyar yolcu sınırı aşılmış oldu.

En hızlı büyüme yüzde 13.2 ile Latin Amerika ve Karayipler olurken, Ortadoğu yüzde 12, Asya Pasifik yüzde 11.3, Afrika yüzde 9.5, Avrupa yüzde 4.3 ve Kuzey Amerika yüzde 2.5 ile sıralamasıyla listede yerini aldı.

Bununla birlikte, listede Ankara Havalimanı’nın da 11’inci sırada yer aldığı görüldü.

Dünyanın en hızlı büyüyen havalimanları;
1. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Türkiye
2. Viracopos-Campinas, Brezilya
3. Rio de Janeiro, Brezilya
4. Charleroi, Belçika
5. Moskova, Sheremetyevo, Rusya
6. Belo Horizonte, Brezilya
7. Bogota, Kolombiya
8. Puket, Tayland
9. Shanghai Pudong, Çin
10. Muscat, Umman
11. Ankara, Türkiye
12. St Petersburg, Rusya
13. Medan, Endonezya
14. Shanghai Hongqiao, Çin

Hürriyet

SABİHA GÖKÇEN DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
TAV ile İSG kıyaslanır mı ? Biri IST dışında charter havaalanı diğeri ise IST da tariflei seferlerin yapıldığı çağdaş bir havalimanı. TAV neden kıskansın İSG yi ? Biri anlatabilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biz çalışanlarda bu büyüme süreci içerisinde maddi anlamda ödüllendirilebilseydik ama olmuyor düşünülmüyoruz bir çok ödül alıyoruz birinci oluyoruz ama geri planada kalıyoruz ne yazıkki .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haklısın evet. ISG yönetimi kendini her eleştirene TAV yolcusu, TAV'dan ucmaya alışmış havayolu, TAV hayranı personel, TAV kiracısı, TAV hayranı acenta muamelesi yaptıgından belki de hizmet üretemiyor. Ne mutlu hizmettini karşılaştıracabileceği TAV gibi bir örnek var. Trafik artışıyla bir yere varılamaz, sınırı vardır. SAW'ın Karlılık ve hizmet kalitesininde haber olmasını/ödül almasını istemek suç mu? TAV'ın uzerinde birşeyler yapması gerekmiyor mu? ISG yönetiminin ayağının biran önce yere basması gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
En hızlı büyüyen, en kötü yönetilen, en kullanışsız, en bakımsız havalimanı ödülleri de olmalı bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
girişte ana kapıyı geçtikten sonra hem yokuş yukarı keskin bir viraj hem yol çatallaşıyor hem de gelen-giden yolcu tabelası çok küçük, aylardır düzeltmediler hergün kazaya davetiye çıkıyor. insanlar küçücük tabelayı göremeyip virajda sağa sola derken birbirlerine çarpıyorlar. bir akıllı yönetici de çıkıp bu tabela saçmalığını düzeltmiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sevgili tav yorumcuları, şirketinize yaranabilmek amacıyla aleyhimize yaptığınız yorumlarınızı aynen size iade ediyoruz. yıllardır çamur atma felsefenizden vazgeçmediniz. elinize ne geçiyorsa artık... herkes kim büyüyor, kim batıyor açıkça görüyor, pislik yapma politikası işe yaramıyor beyler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
listedeki rakiplere bakınca pek de sevinilmemesi gereken bir durum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir fırtınaya bakar... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hava trafiği artışını ülkelerin gelişme hızına bağlamak oldukça tutarlı bir görüştür. listede gelişmekte olan ülkeler arasında en dikkat çekici olanın brezilya olduğunu görüyoruz. daha sonra da ülkemizi sayabiliriz. bir müddet(10 yıl gibi) sonra rusya, çin, brezilya ve Türkiye'nin dünya ekonomisi ve siyasetinde daha etkin olacağını tahmin ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı olmakla beraber dünyanın en kötü beceriksiz yönetimine ve en kötü havalimanı olmasınıda ekleyelim kaynak ısg

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000