10 Temmuz 2017, Pazartesi 11:30:43

Sabiha Gökçen 15 milyona yaklaştı

Yolcu sayısı artışında 2009 yılından itibaren arka arkaya 7 yıl Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı seçilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı; 2017 yılının ilk 6 ayında yolcu sayısını % 2 artırarak 14.4 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı.
  • O pist nedir arkadaş, asfalt dökün çabuk yoksa inen uçaklar ortadan kaybolacak yakında ,
  • hayirdir bu havalimani açildiğinda hala.hatirliyorim dun gibi defalarca uçtum.bavul beklerken yanimda 3 kişi vardi geldiğim uçaklarda kelle saydim mesela 27-45 gibi yolcu sayisi ile uçardim..ama şimdi maşallah yazilanlari okuyorumda pasaportta kuyruklar oluyor oturacak yer yok ya genişletim diyor herkes ya me guzel işte insanlarimiz kullaniyor ve farkona variyor guzel şeylerdir bunlar pisti buyultun yeni salonlar yapin..ya..
  • Lütfen artık şu pisti yapın lutfen ...birgün çökecek ve uçaklar hasar görücek hadi onu umursamiyorsaniz içindeki canları düşünün. Herşey geç olduktan sonra yine akıllanmayalım.
  • Bir kac ay ramp olarak celebide calistim miazzam derecede sıkıntılı calisilacak yer degil
  • ikinci pist daha olmadı , terminal oldukça kalabalık. artık oturacak yer yok , pasaport kuyrugu desen ayrı bir olay. ciddi bir yenileme büyütme gerek
  • haftalikmi aylikmi bu rakam. Bence atmislar 1 ayda mumkunati yok bu sayiya ulasmaz
  • Pasaport kuyruğu ile ilgili soruna ne zaman çözüm bulunacak ?
  • İyi hoşta pasaport sırası korkunç !!! Hem gidiş hem geliş
  • Akıyo maşallah bu akşam

Yolcu sayısı artışında 2009 yılından itibaren arka arkaya 7 yıl Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı seçilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı; 2017 yılının ilk 6 ayında yolcu sayısını % 2 artırarak 14.4 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı.

Bugüne kadar elde ettiği yolcu artış oranlarıyla sadece Türkiye’de değil yurtdışında da birçok başarı elde eden İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2017 yılında da aynı başarısını devam ettiriyor. 2016 yılının ilk 6 ayında toplam 14 milyon 162 bin 719 olarak gerçekleşen yolcu sayısı, içinde bulunduğumuz 2017 yılının aynı döneminde yüzde 2’lik bir artışla 14 milyon 412 bin 107 oldu. Geçen yıl Ocak-Haziran döneminde 9 milyon 656 bin 317 olan iç hat yolcu sayısı ise 2017 yılının Ocak-Haziran döneminde 9 milyon 741 bin 570 olarak gerçekleşti. Buna göre toplam iç hat yolcu artışı yüzde 1 oldu. Aynı şekilde geçen yıl söz konusu dönemde 4 milyon 506 bin 402 olan dış hat yolcu sayısı ise yüzde 4 artışla 4 milyon 670 bin 537 rakamına ulaştı. Bu arada sadece Haziran ayı baz alındığında geçen yıl toplam 2 milyon 399 bin 311 olarak gerçekleşen yolcu sayısı, yüzde 7 oranında artarak 2017 yılının Haziran ayında 2 milyon 570 bin 20 oldu.

Bilindiği gibi Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda yolcuların yaz yoğunluğundan daha az etkilenmelerini sağlamak için geçtiğimiz günlerde yeni uygulamalar devreye girmeye başlamıştı. İç hatlar uçuşlarında fast track (hızlı geçiş) hizmetini satın alarak kullanan yolcular, bu geçişlerini artık iç hatlar giden yolcu asma katında bulunan özel geçiş noktasından yapıyorlar. Asma katta yeni hizmete geçen bu noktayı kullanan misafirler, böylece satın almış oldukları hızlı geçiş ayrıcalığından daha da avantajlı bir şekilde faydalanıyorlar. Öte yandan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı terminal binası içinde bulunan tüm check-in kontuarlarının daha etkili ve verimli şekilde kullanılmalarına olanak sağlayan sinyalizasyon uygulaması da hizmete girdi. Buna göre iç ve dış hatlarda check-in işlemini yapmak için kontuar önlerinde sırada bekleyen misafirler, kontuar üzerinde yanan yeşil ya da kırmızı ışığa göre hangi kontuarın uygun olup olmadığını görebilecek.

Sabiha Gökçen 15 milyona yaklaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Pişşt ~ 7 yıl önce
O pist nedir arkadaş, asfalt dökün çabuk yoksa inen uçaklar ortadan kaybolacak yakında ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarotjy ~ 7 yıl önce
hayirdir bu havalimani açildiğinda hala.hatirliyorim dun gibi defalarca uçtum.bavul beklerken yanimda 3 kişi vardi geldiğim uçaklarda kelle saydim mesela 27-45 gibi yolcu sayisi ile uçardim..ama şimdi maşallah yazilanlari okuyorumda pasaportta kuyruklar oluyor oturacak yer yok ya genişletim diyor herkes ya me guzel işte insanlarimiz kullaniyor ve farkona variyor guzel şeylerdir bunlar pisti buyultun yeni salonlar yapin..ya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsannn ve pist saw ~ 7 yıl önce
Lütfen artık şu pisti yapın lutfen ...birgün çökecek ve uçaklar hasar görücek hadi onu umursamiyorsaniz içindeki canları düşünün. Herşey geç olduktan sonra yine akıllanmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yy ~ 7 yıl önce
Bir kac ay ramp olarak celebide calistim miazzam derecede sıkıntılı calisilacak yer degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vvv ~ 7 yıl önce
ikinci pist daha olmadı , terminal oldukça kalabalık. artık oturacak yer yok , pasaport kuyrugu desen ayrı bir olay. ciddi bir yenileme büyütme gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haftalikmi ~ 7 yıl önce
haftalikmi aylikmi bu rakam. Bence atmislar 1 ayda mumkunati yok bu sayiya ulasmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
myea48 ~ 7 yıl önce
2017'nin ilk 6 ayı Beyfendi
Pasaport kuyruğu ! ~ 7 yıl önce
Pasaport kuyruğu ile ilgili soruna ne zaman çözüm bulunacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi hoş ~ 7 yıl önce
İyi hoşta pasaport sırası korkunç !!! Hem gidiş hem geliş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekrem abi ~ 7 yıl önce
Akıyo maşallah bu akşam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000