05 Aralık 2010, Pazar 13:34:54

"PİSTTE İTFAİYE ARACI VAR, PAS GEÇİN"

Sabiha Gökçen Havaalanı’na iniş için alçalan uçak, kulenin “Pistte itfaiye aracı var” uyarısı üzerine son anda pas geçti, facia kılpaya önlendi.
  • Yok yangına yetişecekmiş, filan. Önce havadaki uçağı yere indireceksin!
  • SAW da belirli bir düzen olmadıgı için yaşanan bu tür olumsuzklar havalimanı yönetiminden kaynaklanmaktadır... AHL de sorunlar ve hatalar yaşanıyor ama bunlar diğer havalimanlarında yaşanan sorunların aynısı. Her meslek dalında hatalar, eksikler ve kusurlar olabilir ama SAW bambaşka ! Yönetimden kaynaklanan dünya kadar çarpıklık ve kusur var. Halada önlem alınmıyor ve düzeltilmiyor ! AHL ye rakip olacagım onun firmalarını çalacagım diye kendinizi yırtarsanız sonucları bunlar olur. Dua etsinlerki 10 yıldır faaliyetteler ve can kaybıyla sonuçlanabilecek çok büyük bir hataları henüz olmadı ! Ama her an olabilir ??? SAW da kulede kaç kişi çalşıyor 3 mü 4 mü? :))
  • AHL de yaşanılanları anlattırma bana....saymakla bitmez.
  • Her olayda hemen bilirkişiler hiç bir şey bilmemelerine ,araştırmamalarına rağmen haksızca saldırrılar... Yeter artık yahu bir bilene sorun ondan sonra saldırın. Bir uçağın pas geçmesi yada geçirilmesi, uçağın havada bekletilmesi bile olay olarak adlandırılıyor bu memlekette. Kontrolör ya fark etmeseydi demiş birisi ,kontrolör fark etmek için orda bir yangın var o esnada da inişe gelen bir uçak var ve kontrolör durumsal farkındalıkla izin almadan piste giren araçları fark edip uçağı pas geçiriyor hepsi bu... Gelelim yıllar önceki kazaya bu olay yıllarca sürdü VE kontrolörün beraatı ile sonuçlandı VFR ne demek iyice bir öğrenmeniz lazım kontrolör yapılacak her şeyi yapmıştır, TAVSİYE HİZMETİ VERİLMİŞTİR
  • SAW farkı bu :)))
  • cahiliz vesselam cahil..yoruma gerek bile yok
  • arkadasim kule inis icin izin verdigi gibi ayni sekilde itfaye aracina da o izin verir. Arac kendi keyfine dolanip durmaz.Adam bakmis ucagin inecegi ana kadar isi bitmeyecek ucaga pas gec demis.Ne var bunda gayet hafife alinacak sey.Siradan ucus guvenligini tehlikeye atmamak adina uygulanmis bir prosedur.Ucak inis takimlarini acip inis icin hazirlandigi zaman yaklasin 10 mil uzakliktadir bunda bisey yok abartmayin
  • Olay yangına yetişmeye çalışan itfaiye aracı pisti kullanıyor, yaklaşmadaki uçak da Kontrolör tarafından bilgilendirilerek pas geçiriliyor. "facia" "kıl payı" "bizde olur" ... palavra işler bunlar. Ortada acil bir durum var, yangında her saniye önemli, uçağın inmesi beklenip sonra yangına gidilse değil araç, hangar, terminal hiç birşey kalmayabilir. Bravo Hava Trafik kontrolörüne doğru yapmış. Umarım yangında yaralaana veya ölen olmamıştır.
  • Çok ciddi bir olay. İş tam anlamıyla şansa kalmış. Ya farkedilmeseydi? Kule iniş için izin vermiş. Bu işin birçok sorumlusu var. SHGM nün mutlaka bir işlem yapması gerekir.
  • kontrolor arkadas yardım ettigi icin yanlıs heading vererek adamı daga caktı, raporlarla belgeli. ne kuyruk acısıymıs bu kontrolorlerdeki hemen hakaret ve cehaletle suclamaya baslarlar. hakikatten size cok yazık.
Sabiha Gökçen Havaalanı’na iniş için alçalan özel bir havayoluna ait uçak, kulenin “Pistte itfaiye aracı var” uyarısı üzerine son anda pas geçtiği olası bir faciadan kılpayı dönüldüğü ortaya çıktı.

Sabiha Gökçen Havaalanı’nın kargo bölümünde 21 Kasım Pazar günü bir araçta yangın çıktı. İtfaiye aracı yangına müdahale için pistte ilerlerken, özel bir havayolu şirketine ait uçak kuleden iniş izni alarak alçalmaya başladı.

Kule, itfaiye aracını pistte görünce inişe geçen uçağın pilotunu uyardı. Tekerleklerini açıp iniş için son hazırlıklarını yapan pilot, kulenin uyarısı üzerine son anda pisti pas geçti. Havada bir kez tur atan pilot, itfaiye aracının pisti terk etmesinden sonra iniş yapabildi.

(NTVMSNBC)
"PİSTTE İTFAİYE ARACI VAR, PAS GEÇİN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yok yangına yetişecekmiş, filan. Önce havadaki uçağı yere indireceksin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SAW da belirli bir düzen olmadıgı için yaşanan bu tür olumsuzklar havalimanı yönetiminden kaynaklanmaktadır... AHL de sorunlar ve hatalar yaşanıyor ama bunlar diğer havalimanlarında yaşanan sorunların aynısı. Her meslek dalında hatalar, eksikler ve kusurlar olabilir ama SAW bambaşka ! Yönetimden kaynaklanan dünya kadar çarpıklık ve kusur var. Halada önlem alınmıyor ve düzeltilmiyor ! AHL ye rakip olacagım onun firmalarını çalacagım diye kendinizi yırtarsanız sonucları bunlar olur. Dua etsinlerki 10 yıldır faaliyetteler ve can kaybıyla sonuçlanabilecek çok büyük bir hataları henüz olmadı ! Ama her an olabilir ??? SAW da kulede kaç kişi çalşıyor 3 mü 4 mü? :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AHL de yaşanılanları anlattırma bana....saymakla bitmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her olayda hemen bilirkişiler hiç bir şey bilmemelerine ,araştırmamalarına rağmen haksızca saldırrılar... Yeter artık yahu bir bilene sorun ondan sonra saldırın. Bir uçağın pas geçmesi yada geçirilmesi, uçağın havada bekletilmesi bile olay olarak adlandırılıyor bu memlekette. Kontrolör ya fark etmeseydi demiş birisi ,kontrolör fark etmek için orda bir yangın var o esnada da inişe gelen bir uçak var ve kontrolör durumsal farkındalıkla izin almadan piste giren araçları fark edip uçağı pas geçiriyor hepsi bu... Gelelim yıllar önceki kazaya bu olay yıllarca sürdü VE kontrolörün beraatı ile sonuçlandı VFR ne demek iyice bir öğrenmeniz lazım kontrolör yapılacak her şeyi yapmıştır, TAVSİYE HİZMETİ VERİLMİŞTİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SAW farkı bu :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
cahiliz vesselam cahil..yoruma gerek bile yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadasim kule inis icin izin verdigi gibi ayni sekilde itfaye aracina da o izin verir. Arac kendi keyfine dolanip durmaz.Adam bakmis ucagin inecegi ana kadar isi bitmeyecek ucaga pas gec demis.Ne var bunda gayet hafife alinacak sey.Siradan ucus guvenligini tehlikeye atmamak adina uygulanmis bir prosedur.Ucak inis takimlarini acip inis icin hazirlandigi zaman yaklasin 10 mil uzakliktadir bunda bisey yok abartmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Olay yangına yetişmeye çalışan itfaiye aracı pisti kullanıyor, yaklaşmadaki uçak da Kontrolör tarafından bilgilendirilerek pas geçiriliyor. "facia" "kıl payı" "bizde olur" ... palavra işler bunlar. Ortada acil bir durum var, yangında her saniye önemli, uçağın inmesi beklenip sonra yangına gidilse değil araç, hangar, terminal hiç birşey kalmayabilir. Bravo Hava Trafik kontrolörüne doğru yapmış. Umarım yangında yaralaana veya ölen olmamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çok ciddi bir olay. İş tam anlamıyla şansa kalmış. Ya farkedilmeseydi? Kule iniş için izin vermiş. Bu işin birçok sorumlusu var. SHGM nün mutlaka bir işlem yapması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kontrolor arkadas yardım ettigi icin yanlıs heading vererek adamı daga caktı, raporlarla belgeli. ne kuyruk acısıymıs bu kontrolorlerdeki hemen hakaret ve cehaletle suclamaya baslarlar. hakikatten size cok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000