11 Eylül 2009, Cuma 09:10:01

ONUR AIR'DE "MD DÖNEMİ" SONA ERECEK

Onur Havayolları, gelenekselleşen iftar yemeğini dün akşam verdi. Atatürk Havalimanı’nda görev yapan gazetecilerin katıldığı davette, Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu önemli açıklamalarda bulundu.
  • onur air firmasının güzel düşünceleri var ama personelle ilgisi sıfır kalitesini şirketinin bütün alanlarda kullansa daha iyi olur.personelini ne kadar çok memnun edersen o kadar çok verim alırsınız.tabii bu memnuniyeti ayrım yapmadan yapmalısınız.
  • ah benim havacılıktan şirketten bihaber yurttaşlarım onur airin son 300lerini SAWdakesilmiş vaziyette görebilirsiniz:)filodaki bütün geniş gövdeli uçaklar 300-600dür türkiyede 300ler sadece kargo şirketlerinde kaldı
  • Groningeni hatırlatanın uçağı düştü insanlar hayatını kaybetti. Uçak bizim değil WORLDFOCUS'un deyip sıyrıldı. Sanki yolcunun biletinde W..F.. yazıyordu, sanki yolcu W...F..e diye bilet almıştı. Otur bunun hesabını yap. Sen de havacıysan , Türkiye'de havacılık sana kaldıysa yazık.
  • Does the turboprop consumed les than competible jet plane?
  • Yok avrupali yolcular memnun kalimis.Sen hangi dünyada yasiyorsun.Gözlerini ac ve etrafina bir bak.Avrupa yolcusu bilinclidir ve yolculugunun hangi ucakla olacagini dahi takip eder ve secer.Onur degilmiydi Avrupada sayfa sayfa negativ haberlerle dolasan.Gronigeni hattirlatirim kazadan sonra ayni sicilli ucak halen ucmakta.
  • vallaha pek çok avrupa yolcusu arka tarafların çok sesli olmasına ragmen airbuslardan daha cok seviyor mdyi nedense genelde hepside çok memnun ayrılıyor ucaktan
  • Sayin Bolukcu, Onuair olarak bu güne kadar hic hedefleriniz oldumu? Onur air in kuruldugu ve Düsseldorftan uctugu ilk günleri cok iyi bilirim. 5 tane yeni A320 ile baslayan sirketin yaptigi en önemli cikis buydu. O gün bugündür, varmidir bilmiyorum ama, izledigi politika o günleri aratiyor. Sizin 10 yildir elinizde tuttugunuz iskence kabini MD lerden yolcu inrken lütfen sorunuz bu ucaga tekrar binmek istermisiniz diye, inaniyorum cevaplar %99 hayir olacaktir. Filonuzu revize etmekte cok gec kaldiniz. Ayrica A300 lerin son sahibi siz olmayin derim. Yolcunun tercih ettigi bir havayolu olma yönünde politikaniz olmasi isabet olur.
  • pegasusun 737-800 lerle bruksel anadolu üni. meydanı arası uçuşlarını daha duymadınız herhalde...
  • Değişime web sayfanızı yenilemekle başlasanız çok iyi olur diyorum....
  • yorumunuzda eskisehir'e airbus a 320 ve boeing 737 gidiyor seklinde bir ifadeniz var.oncelikle bir hatanızı duzeltmek istiyorum, eskisehir anadolu unv. meydanının kısa ve dar olması nedeniyle saydıgınız ucaklar oraya inis ve kalkıs yapamamakta sadece thy filosunun ıcerisinde en kucuk ucaklar olan a 319 lar ucmaktadır bilgilerinize sunulur.

Onur Havayolları yetkilileri dün akşam Florya Kaşıbeyaz Restoran’da verilen iftar yemeğinde havalimanı muhabirleriyle bir araya geldi. Onur Havayolları Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, Onur Havayolları İletişim Direktörü Rauf Gerz, Onur Havayolları Medya Koordinatörü Yasin Zengin de hazır bulunduğu iftar davetine çok sayıda gazeteci katıldı. Yemeğin ardından gazetecilerle sohbet eden Şahabettin Bolukçu önemli açıklamalarda bulundu.

BOLUKÇU: “FİLOMUZU REVİZE EDECEĞİZ”

İlk olarak Avrupa Birliği’nin sera etkisi yaratan gazların salınımını azaltmak için yapılan Kyoto Anlaşması ile karbon emisyonlarına getirilen sınırlamaları havacılık sektörüne taşıma kararını değerlendiren Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, “Biz Onur Air olarak gereken çalışmalarımızı başlatmış durumdayız. Bu kapsamda 2012 yılına kadar filomuzda bulunan MD (McDonnell Douglas) tipi uçakları Airbus 320 ve Airbus 321’lerle değiştireceğiz. Önümüzdeki yıl bu dönemde filomuzdaki MD’lerin yarısını göndermiş olabiliriz. Türkiye’nin coğrafi şartları için en uygun uçakların MD tipi yolcu uçakları olduğunu söyleyebilirim ama biz de ticari bir kuruluş olarak bu değişime ayak uydurmak zorundayız. Aksi takdirde 2012 yılında devreye girecek olan “karbon kotası borsası”na takılırız” şeklinde konuştu.

“TEKLİF VAR AMA BİZ BÖYLE MUTLUYUZ”

Türk Hava Yolları’nın da Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kendi adına uçuşlara başlayacağını ve Onur Air’in de böyle bir projesi olup olmadığı hakkındaki sorulara yanıt veren Bolukçu, “Biz rekabeti seviyoruz. Ancak bu rekabet biraz adaletli olmalı. Bizim Sabiha Gökçen’den uçuş yapmamız için sürekli teklif geliyor. Ama dediğim gibi rekabetin de bir şekli var ve biz şuan ki durumdan memnunuz. Tarifeli uçuş istediği olan her yerden uçarız. Sabiha Gökçen olmuş, Isparta olmuş hiç fark etmez. Yeter ki böyle bir teklif gelsin” dedi.

Onur Air iftar yemeği

“ÇOK UÇAK BULUNDURMAK ÖNEMLİ DEĞİL”

Bolukçu, Onur Air’ın filosundaki uçak sayının artırılıp artırılmayacağı yönündeki soruya ise kısa ve öz bir cevap verdi. Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, “Bizim şirketimizin ‘çok uçağımız olsun’ diye bir politikası hiçbir zaman olmadı. Sektördeki diğer şirketler gibi ilerleyen yıllarda 40-50 uçağımız olacak demiyoruz. Bizim için önemli olan filomuzdaki tüm uçaklardan yıl boyunca yüksek performans alabilecek bir filoya sahip olmaktır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca çapraz uçuşlara da kısa sürede başlayacaklarını belirten Bolukçu, “Çapraz uçuşlara başlayıp farklı şehirleri birbirine bağlamayı planlıyoruz. Turboprob tipi uçaklarla bu operasyonlar yürütülebilir. Ancak bizim insanımız lükse düşkün olduğu için jet motorlu uçaktan inip pervaneli uçağa binmeyi tercih etmez. Eğer Turboprob ile uçarsak bu da Onur Air’in yiğitliği olur” dedi.

Son olarak tüm dünyada krize karşı önlemler alınıp, teşvik edici paketlerin devreye sokulduğu bir dönem içerisinde olunduğunu söyleyen Şahabettin Bolukçu, “Antalya Havalimanı’nda işletmeci iki firma var ve Çelebi-IC’nin işletme süresi sona eriyor. Bunundan sonra tek bir işletmeci meydanda söz sahibi olacak. Fraport-IC ortaklığının tüm havalimanını işletecek firma olmasıyla birlikte yıl başından itibaren yolcu başına alınan 15 Dolar’ın ücretin 15 Euro’ya çıkarılacak. Bu da çok yüksek bir zam anlamına geliyor. Neden böyle bir şey yapılıyor anlam veremedik doğrusu” şeklinde konuştu.

Onur Air iftar yemeği

Onur Air iftar yemeği

Onur Air iftar yemeği

ONUR AIR'DE "MD DÖNEMİ" SONA ERECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 14 yıl önce
onur air firmasının güzel düşünceleri var ama personelle ilgisi sıfır kalitesini şirketinin bütün alanlarda kullansa daha iyi olur.personelini ne kadar çok memnun edersen o kadar çok verim alırsınız.tabii bu memnuniyeti ayrım yapmadan yapmalısınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ah benim havacılıktan şirketten bihaber yurttaşlarım onur airin son 300lerini SAWdakesilmiş vaziyette görebilirsiniz:)filodaki bütün geniş gövdeli uçaklar 300-600dür türkiyede 300ler sadece kargo şirketlerinde kaldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Groningeni hatırlatanın uçağı düştü insanlar hayatını kaybetti. Uçak bizim değil WORLDFOCUS'un deyip sıyrıldı. Sanki yolcunun biletinde W..F.. yazıyordu, sanki yolcu W...F..e diye bilet almıştı. Otur bunun hesabını yap. Sen de havacıysan , Türkiye'de havacılık sana kaldıysa yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Does the turboprop consumed les than competible jet plane?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yok avrupali yolcular memnun kalimis.Sen hangi dünyada yasiyorsun.Gözlerini ac ve etrafina bir bak.Avrupa yolcusu bilinclidir ve yolculugunun hangi ucakla olacagini dahi takip eder ve secer.Onur degilmiydi Avrupada sayfa sayfa negativ haberlerle dolasan.Gronigeni hattirlatirim kazadan sonra ayni sicilli ucak halen ucmakta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
vallaha pek çok avrupa yolcusu arka tarafların çok sesli olmasına ragmen airbuslardan daha cok seviyor mdyi nedense genelde hepside çok memnun ayrılıyor ucaktan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayin Bolukcu, Onuair olarak bu güne kadar hic hedefleriniz oldumu? Onur air in kuruldugu ve Düsseldorftan uctugu ilk günleri cok iyi bilirim. 5 tane yeni A320 ile baslayan sirketin yaptigi en önemli cikis buydu. O gün bugündür, varmidir bilmiyorum ama, izledigi politika o günleri aratiyor. Sizin 10 yildir elinizde tuttugunuz iskence kabini MD lerden yolcu inrken lütfen sorunuz bu ucaga tekrar binmek istermisiniz diye, inaniyorum cevaplar %99 hayir olacaktir. Filonuzu revize etmekte cok gec kaldiniz. Ayrica A300 lerin son sahibi siz olmayin derim. Yolcunun tercih ettigi bir havayolu olma yönünde politikaniz olmasi isabet olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
pegasusun 737-800 lerle bruksel anadolu üni. meydanı arası uçuşlarını daha duymadınız herhalde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Değişime web sayfanızı yenilemekle başlasanız çok iyi olur diyorum....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yorumunuzda eskisehir'e airbus a 320 ve boeing 737 gidiyor seklinde bir ifadeniz var.oncelikle bir hatanızı duzeltmek istiyorum, eskisehir anadolu unv. meydanının kısa ve dar olması nedeniyle saydıgınız ucaklar oraya inis ve kalkıs yapamamakta sadece thy filosunun ıcerisinde en kucuk ucaklar olan a 319 lar ucmaktadır bilgilerinize sunulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000