06 Aralık 2008, Cumartesi 13:08:02

MyAir uçağında fazla bilet kargaşası!

İtalyan low cost havayolu şirketi MyAir'ın İstanbul-Milano uçuşunda fazla bilet sıkıntısı yaşandı. 5 yolcu bilet aldığı halde uçuşa katılamadı...
  • THY ve diğer milli havayollarını ve genelde de business class da uçtuğum için böyle birşey olması imkansız... Ayrıcada hiç bir konuda kaba kuvvete gerek duymam senin gibi... helede böyle normal bir olayda...
  • ya arkadaş nasıl normal olur sen bütün işini ayarlarla havalimanına gel sonra uçağa bineme.yemin ederimki o şirketin yetkililerini oraya gömerim.Senin başına gelse sen ne yaparsın.cevap verirmisin lütfen.
  • Bu gayet normal birşey.. Dünyada birçok havayolu bazı yolcuların uçuşa gelmemesi durumunda o koltukların boş uçmaması için uçağın kapasitesinden fazla bilet satarlar... Eğer söz konusu uçuşa fazladan bilet satılanlar dahi gelmiş ise bu durumda ilk check-in yapanlar uçuşa kabul edilir... Sona kalan ve fazladan satılan bilet sayısında yolcu ise bir sonraki uçuşta yerlerini alırlar...
  • 5 kuruş ucuza alacağım diye olmadık havayolları ile uçarlarsa böyle olur. Yolcuların biraz daha dikkatli davranması lazım.

İtalya merkezli low cost havayolu şirketi MyAir'ın Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yaptığı uçuşlarda fazla bilet satışı yaptığı ve bu sebeple sorun yaşadığı iddia ediliyor.

AirportHaber'e ulaşan bilgilere göre geçtiğimiz gün yaşanan olayda MyAir ile İstanbul'dan Milano'ya gidecek uçakta da bu sorunla karşılaşıldı. Milano'ya yapılacak uçuş için bilet alan yolcular teker teker uçağa alındıktan sonra uçağın kapasitesinin tamamen dolduğu hatta kabinde fazladan 5 biletli yolcu olduğu farkedildi.

Yaşanan bu olay üzerine MyAir görevlilerinin yolculara kendi aralarında anlaşmalarını ve 5 kişinin bir sonraki seferle Milano'ya uçmalarını söylediği belirtildi. Yolcuların sert tepkisi üzerine yetkililerin tekrardan mağdur yolcularla pazarlığa başladığı ve bir sonraki uçakla uçmaları durumunda  gidecekleri yerde 5 yıldızlı bir otelde konaklama imkanı sağlayacaklarını söylemeleri üzerine uçuşun yaklaşık 5 saatlik bir rötarla yapılabildiği ifade edildi.

Benzer bir olayın geçtiğimiz hafta da yaşandığı ve o seferin de 10 saat süren bir rötar sonrasında yapılabildiği de AirportHaber'e gelen bilgiler arasında.

UÇAK ARIZALANANINCA BÖYLE OLDU

2006 yılının Temmuz ayından bu yana İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan Milano'ya karşılıklı seferler düzenleyen MyAir'in Türkiye temsilciliğini yürüten Fly Service Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Gökhan Sarıgöl, AirportHaber'e gelen iddialar hakkında konuştu. Sarıgöl, olayı doğrularken, bilet satışlarını kendilerinin yapmadığını da belirtti.

Fly Service Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sarıgöl, "MyAir bilet satışlarını internet üzerinden yapıyor. Ancak bir talihsizlik yaşanmış ve kendi uçakları arızalanınca İtalya'dan bir uçak kiralamışlar. Kiralanan uçağın kapasitesi 180 yerine 175 koltuk olunca 5 yolcu mağdur olmuş. Bunun üzerine MyAir yetkilileri mağdur yolcuları bir otele yerleştirip biletlerini de aldıktan sonra uçuşunu gerçekleştirmiş. Böyle talihsizlikler olabiliyor" dedi.

©AirportHaber.com

MyAir uçağında fazla bilet kargaşası!

Yorumlar

Flughafen ~ 15 yıl önce
THY ve diğer milli havayollarını ve genelde de business class da uçtuğum için böyle birşey olması imkansız... Ayrıcada hiç bir konuda kaba kuvvete gerek duymam senin gibi... helede böyle normal bir olayda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 15 yıl önce
ya arkadaş nasıl normal olur sen bütün işini ayarlarla havalimanına gel sonra uçağa bineme.yemin ederimki o şirketin yetkililerini oraya gömerim.Senin başına gelse sen ne yaparsın.cevap verirmisin lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flughafen ~ 15 yıl önce
Bu gayet normal birşey.. Dünyada birçok havayolu bazı yolcuların uçuşa gelmemesi durumunda o koltukların boş uçmaması için uçağın kapasitesinden fazla bilet satarlar... Eğer söz konusu uçuşa fazladan bilet satılanlar dahi gelmiş ise bu durumda ilk check-in yapanlar uçuşa kabul edilir... Sona kalan ve fazladan satılan bilet sayısında yolcu ise bir sonraki uçuşta yerlerini alırlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 15 yıl önce
5 kuruş ucuza alacağım diye olmadık havayolları ile uçarlarsa böyle olur. Yolcuların biraz daha dikkatli davranması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000