27 Temmuz 2012, Cuma 12:09:48

My TECHNIC’TE ŞOK! MAAŞ YOKSA, İŞ DE YOK

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda faaliyet gösteren uçak bakım merkezi My Technic’te maaşlar ödenmeyince çalışanlar iş bıraktı...
  • biz hangarı kurduk işlettik sonra ayrıldık.Şimdi sizler kaymak yiyorsunuz. Hala oranın değerini bilmiyorsunuz. istifa edin kurtulun.
  • bu sirketten bi cacık olmaz...
  • Ali bostancı kime hitap ettiğin belli değil yanımızda mısın, karşımızda mısın? bizler hangarın ortasındayız, derdimiz belli. Daha kime ne diye bağıralım. Söylemek istediklerin varsa maaş alamayanlara; bulmakta zorlanmazsın. Bari eski çalışanlara ayıp etme yok maaşlar hep zamanında ödenmiş. Hangarı gelin arabası gibi süslemene gerek yok, herkes biliyor durumu. Bence artık bu yorumlarda yeni kahramanların çıkması can sıkıcı olmaya başladı. Rica ediyorum yazışmalara son verelim. Bunlar daha çok karşı cephe olarak ortalıgı kızıştırıyor. Şirketten "hangar" üzerinden internete girişler kapatıldı. Bu durumda kendi hesabınızdan internete erişimde yazılan yorumlara dikkat ediniz.
  • İşyerinde Ali Bostancı diye biri yok.
  • Ali bu arada senide tanımış olduk. Adam ile şalgamı ayırırız bizde bundan sonra. Böyle devam et berki şeflerin yorumları okurda sana terfi yada fazladan erzak verir.
  • sayın çizmeci ınsanların ekmek alacak parası yok,2 aydır maas vermıyorsun,ya obur dunyada bunların hesabını nasıl vereceksın cok merak edıyorum,zebanıler mangalı yakıp hergun cızmecı kebap yıyecekler sanırım yanındada tabıkı rakı,bu arada sısı nerden gecıreceklerını bılıyorsundur sanırım.
  • kardeşlerşim hiç kimse kimseye yalakalık yapmaz herkes arın teriyle çalışıyor beliki tamam maaş alamıyorsunuz tamam ama sizi şirkete destek çıkacagınız yere şirketi körlüyorsunuz yani ekmek yediginiz yeri pisliyorsunuz biraz akıllı olun ekmek yediginiz yere sahip çıkın arkadaşlarınıza yalaka demeyle bir yere varamasınız yalaka diyen kişide belliki ana baba terbiyesi almamış almadıysa gelsin yanıma ben veririm onun terbiyesini akıllı ol kardeşim
  • ali bostancı sen ismini vere vere yorum yazmaya devam et şirket belliki yalakalığının karşılığını veriyor yada sen ismini açık açık yazarak mükafatlandırılacağını düşünüyorsun yazık sana insan haklının yanında olur güçlünün değil
  • Bugün günlerden 31.07.2012 pazartesi yine yok..
  • Abi insanlar ceplerini geliştireceklerine biraz kalplerini geliştirsinler yani. Parasız bir bayramda daha dolaba mı bakıcaz abi.

Türkiye’nin ikinci büyük özel uçak bakım şirketi My Technic’te mali sıkıntı devam ediyor. Çinli Hainan grupla yapılan ortaklık sonrası olumlu gelişmelerin yaşandığı My Technic’te, bir süredir maaşların ödenmemesi çalışanları isyan noktasına getirdi. Ödenmeyen maaşları gerekçe gösteren çalışanlar yaklaşık 5 gün önce iş bıraktı. Bir My Technic yetkilisi, İş Kanunu’ndaki ‘ İşveren, maaş ödemesini 20 gün geciktirirse çalışanlar iş bırakabilir’ maddesini gerekçe gösteren personelin çalışmama hakkını kullandığını ve iş bıraktığını doğruladı.

Bir My Technic çalışanı iş bırakmaya giden süreci şöyle anlattı: " 23 Temmuz pazartesi gününden bu yana grev durumundayız. Bugün 5'nci gündeyiz  ancak alacaklarımızın ödenmesi konusunda herhangi bir bilgi verilmiyor. Sabah işe gelip aksam evimize gidiyoruz. Mayıs ayı maaşımız bize iki parça halinde ödendi. 20 Temmuz'da Haziran ayı maaşlarımızın ödeneceğini söylediler ama herhangi bir ödeme yapılmadı. Verilen sözler tutulmayınca ve maaş ödemelerimiz ile ilgili herhangi bir bilgi verilmediği için bizde yasal haklarımızı kullandık ve iş bıraktık. Şu an itibariyle my technic çalışanları olarak grev durumundayız ."

Maaşların ödenememesinin tahsilatlarda yaşanan sıkıntıdan kaynaklandığı vurgulanırken bugün veya önümüzdeki hafta başında personel maaşlarının ödeneceği bildirildi.

My Technic ile aynı grup bünyesindeki My C argo havayolu şirketi de bir süre önce filosuna kattığı Airbus 300-600 tipi uçağı, ödeme konusundaki sıkıntılar sebebiyle geri göndermişti.

©AirportHaber Özel
 

My TECHNIC’TE ŞOK! MAAŞ YOKSA, İŞ DE YOK

Yorumlar Tüm Yorumlar (132)

misafir ~ 12 yıl önce
biz hangarı kurduk işlettik sonra ayrıldık.Şimdi sizler kaymak yiyorsunuz. Hala oranın değerini bilmiyorsunuz. istifa edin kurtulun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan MUTLU ~ 12 yıl önce
bu sirketten bi cacık olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kobay ~ 12 yıl önce
Ali bostancı kime hitap ettiğin belli değil yanımızda mısın, karşımızda mısın? bizler hangarın ortasındayız, derdimiz belli. Daha kime ne diye bağıralım. Söylemek istediklerin varsa maaş alamayanlara; bulmakta zorlanmazsın. Bari eski çalışanlara ayıp etme yok maaşlar hep zamanında ödenmiş. Hangarı gelin arabası gibi süslemene gerek yok, herkes biliyor durumu. Bence artık bu yorumlarda yeni kahramanların çıkması can sıkıcı olmaya başladı. Rica ediyorum yazışmalara son verelim. Bunlar daha çok karşı cephe olarak ortalıgı kızıştırıyor. Şirketten "hangar" üzerinden internete girişler kapatıldı. Bu durumda kendi hesabınızdan internete erişimde yazılan yorumlara dikkat ediniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Bostancı Hk. ~ 12 yıl önce
İşyerinde Ali Bostancı diye biri yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apaçi ~ 12 yıl önce
Ali bu arada senide tanımış olduk. Adam ile şalgamı ayırırız bizde bundan sonra. Böyle devam et berki şeflerin yorumları okurda sana terfi yada fazladan erzak verir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
sayın çizmeci ınsanların ekmek alacak parası yok,2 aydır maas vermıyorsun,ya obur dunyada bunların hesabını nasıl vereceksın cok merak edıyorum,zebanıler mangalı yakıp hergun cızmecı kebap yıyecekler sanırım yanındada tabıkı rakı,bu arada sısı nerden gecıreceklerını bılıyorsundur sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali bostancı ~ 12 yıl önce
kardeşlerşim hiç kimse kimseye yalakalık yapmaz herkes arın teriyle çalışıyor beliki tamam maaş alamıyorsunuz tamam ama sizi şirkete destek çıkacagınız yere şirketi körlüyorsunuz yani ekmek yediginiz yeri pisliyorsunuz biraz akıllı olun ekmek yediginiz yere sahip çıkın arkadaşlarınıza yalaka demeyle bir yere varamasınız yalaka diyen kişide belliki ana baba terbiyesi almamış almadıysa gelsin yanıma ben veririm onun terbiyesini akıllı ol kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
notum ali 'ye ~ 12 yıl önce
ali bostancı sen ismini vere vere yorum yazmaya devam et şirket belliki yalakalığının karşılığını veriyor yada sen ismini açık açık yazarak mükafatlandırılacağını düşünüyorsun yazık sana insan haklının yanında olur güçlünün değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
samaroglan ~ 12 yıl önce
Bugün günlerden 31.07.2012 pazartesi yine yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Abi insanlar ceplerini geliştireceklerine biraz kalplerini geliştirsinler yani. Parasız bir bayramda daha dolaba mı bakıcaz abi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000