11 Mayıs 2009, Pazartesi 14:47:17

MET AIR'DE NELER OLUYOR?

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda faaliyet gösteren MET Air Uçuş Okulu’nda zor günler geçiriyor. Peki, Met Air Yöneticileri spekülasyonlar hakkında neler diyor?
  • Bu yazıyı yazmadan önce "bir kez daha aynı yalanı söylemenin gereği var mı" mantığıyla düşünememenizi anlayışla karşılıyorum zira sadece savunmayla meşgul akıl başka şeyleri unutabilir. Yeteneği olan bir kursiyerin iyi bir pilot olabilmesi için iki şey gereklidir; iyi eğitim ve bolca çalışma.Bu bileşenin "iyi eğitim" kısmını bir yana bırakın eğitim bile yoksa,kursiyer sadece şahsi çabasıyla okulu bitirip piyasaya çıkıyorsa,biraz tökezlemesi normaldir,haklısınız.Met-Air kurulduğundan bu yana mezun sayısı iki elin parmaklarından azdır.İstatistiksel olarak baktığınızda oran oran ortada ve rezalet boyutunu çoktan aşmıştır. Onlar uçmayı uça uça öğrenirler merak etmeyin.Yalan,haysiyetsizlik ve adaletsizlik bakidir,siz bunu düşünün.
  • BURALARDA HERKESİ KÖTÜLEYEN TUTUMLARINIZLA, DAHASI ALDIĞINIZ EĞİTİMLERE NANKÖRLÜK EDEN DAVRANIŞLARINIZLA SİZ ASLA BAŞARILI OLAMAZSINIZ. ADAM OLAN OTURUR ÇALIŞIR MESLEĞİNDE İLERLEMEYE BAKAR. ONU BUNU KÖTÜLEYEREK, UÇUŞ VE İNGİLİZCE YETENEKSİZLİKLERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞAN ZAVALLILARADIR SÖZÜM. NEDEN İŞ BULAMADIĞINIZI İYİ DÜŞÜNÜN BAKALIM...
  • arkadaslar ben okuldan mezun bır ogrencıyım ve su an dısarda ozel bır sırkette calısıyorum fakat sızlere tavsıyem sakın bu okula gıtmeyın, genc yasta sıkıntıdan kanser olmayın...
  • misafire cevap yazan misafir.duha piyasanın en gelismiş dolandırı okuludur.sen ne anlatıyorsun.yok duha başka okula yönlendirmiş te falan filan.bırak duhanın reklamını yapma herkez ne oldugunu zaten biliyor.ben nerede sivil havacılı genel müdürlügü diyorum???
  • BEN DE DUHA'NIN O DÖNEMDEKİ ÖĞRENCİLERİNDENDİM. EVET BİR MÜDDET MAĞDUR KALDIK. ANCAK DUHA BİZİ BAŞKA OKULA YÖNLENDİREREK PARALARIMIZI ORAYA ÖDEDİ VE BİZ EĞİTİMİMİZE DEVAM ETTİK. MAĞDURİYETİMİZ ÇÖZÜLDÜ. BENCE OKULLARIN KABAHATİ YOK. KABAHAT ÖĞRETMEN PİLOTLARIN ÖĞRENCİLERİNİ VE OKULUN YETKİSİNİ DÜŞÜNMEDEN, ANSIZIN ÇEKİP GİTMESİNDE. KEŞKE MED DE DUHA NIN YAPTIĞINI YAPSA DA ÖĞRENCİLERİNİ BAŞKA OKULA YÖNLENDİRSE... SORUN KALMAZDI.
  • Adını Kur'andaki bir sureden alan bu güzide okulumuz da Met in yaptığının aynısını 2 yıl önce bize de yaptı ancak SHGM de dahil kimse olayın üzerine gitmedi ve 15 kişiden fazlası mağdur oldu. Onca kişinin parasını, emeğini, zamanını, umutlarını aldı. Şimdi faaliyetine aynen devam ediyor. MET de devam edecektir, çünkü gelen para çok tatlı. Çözüm ise: SHGM nin bu okullardan maddi teminat alması ve öğrenci mağduriyeti olduğunda bu teminattan öğrencilere ödeme yapmasıdır. Gerçekleşir mi böyle birşey? Bu kafalarla hiç sanmıyorum. Bu sıkıntıları çekenlere gani gani sabır diliyorum.
  • CPL almak üzere araştırma yaparken MET uçuş okulunu da inceledim. Kiminle maddi ilişkileri olmuşsa dolandırmışlar ya da ödeme yapmamışlar. Birkaç öğrencileri verdikleri 30,000 dolara karşılık birkaç saat uçabilmişler. Personele ödeme yapamıyorlar. Komşu havacılık kulübü yakıt parasını tahsil edemediği için yakıt vermiyormuş. Kiralarını vergilerini ödememişler. Ben sağlamcıyım, hala araştırıyorum. Aman uzak durun, yanarsınız. Kerem
  • acaba gunde 3 saat ucuyorum dien ogrenciye senden para almadan kac saat ucururuz taahhutu vermislerdir akyolun prensibi bu zaten ama uzuldugum sey merey kaptan o bole alet olmazdı ama napsın arada kaldı ..gunde 3 saat ucuyorum dıen lerin bakım formlarını ıncelerseniz daha netlesir saygılar
  • Yurtdışına gidin boşuna buralarda ugraşmayın... hiç olmassa paranızla rezil olmassınız...
  • Arkadaşlar öncelikle selamlar. Ben Met Air den mezun olmuş ve şu anda özel bir havayolu şirketinde çalışan bir arkadaşınızım. Bende okula devam ederken bazı maddi sıkıntılar oldu. saatlerimiz ve eğitimimiz bazen aksıyordu ancak yazılanları görünce açıkcası üzüldüm. bu şirketi bu kadarda yerin dibine geçirmeyin. herşeye rağmen bu kriz ortamında yerinde duran herkezin karşısına çıkan ve problemleri çözmeye çalışan bir şirkete sanki kaçıp gidiyormuş gibi eleştirilerde bulunmuşsunuz. bu insanlar kötü niyetli olsalardı şu an ne tv ye çıkıp açıklama yaparlardı, ne kimseyle muhattap olurlardı ne de bizim gibi mezunlar olurdu. sizleri iyi anlıyorum çünkü bende aynı yoldan geçtim ancak ben Met'in hızla toparlanacağını düşünüyorum.Saygılarımla.

Sivil Havacılık sektöründe yeni imkanlar ve vizyon üretmek gibi sloganlarla yola çıkan MET Air’de büyük sarsıntı yaşadığını siz değerli okuyucularımıza duyurmuştuk.

Met Air Yöneticileri, yaşanan gelişmeler hakkında Airport TV'ye konuştular.

Yöneticiler, dedikodular hakkında ne yanıt verdiler? Şirket gerçekten zor durumda mı?  Eğitimleri yarım kalan pilot adayları ne yapacaklar?

Hepsi ve daha fazlasının yanıtı bu akşam saat 20:00'da Airport TV Ana Haber Bülteni'nde olacak...

MET AIR'DE NELER OLUYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu yazıyı yazmadan önce "bir kez daha aynı yalanı söylemenin gereği var mı" mantığıyla düşünememenizi anlayışla karşılıyorum zira sadece savunmayla meşgul akıl başka şeyleri unutabilir. Yeteneği olan bir kursiyerin iyi bir pilot olabilmesi için iki şey gereklidir; iyi eğitim ve bolca çalışma.Bu bileşenin "iyi eğitim" kısmını bir yana bırakın eğitim bile yoksa,kursiyer sadece şahsi çabasıyla okulu bitirip piyasaya çıkıyorsa,biraz tökezlemesi normaldir,haklısınız.Met-Air kurulduğundan bu yana mezun sayısı iki elin parmaklarından azdır.İstatistiksel olarak baktığınızda oran oran ortada ve rezalet boyutunu çoktan aşmıştır. Onlar uçmayı uça uça öğrenirler merak etmeyin.Yalan,haysiyetsizlik ve adaletsizlik bakidir,siz bunu düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BURALARDA HERKESİ KÖTÜLEYEN TUTUMLARINIZLA, DAHASI ALDIĞINIZ EĞİTİMLERE NANKÖRLÜK EDEN DAVRANIŞLARINIZLA SİZ ASLA BAŞARILI OLAMAZSINIZ. ADAM OLAN OTURUR ÇALIŞIR MESLEĞİNDE İLERLEMEYE BAKAR. ONU BUNU KÖTÜLEYEREK, UÇUŞ VE İNGİLİZCE YETENEKSİZLİKLERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞAN ZAVALLILARADIR SÖZÜM. NEDEN İŞ BULAMADIĞINIZI İYİ DÜŞÜNÜN BAKALIM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaslar ben okuldan mezun bır ogrencıyım ve su an dısarda ozel bır sırkette calısıyorum fakat sızlere tavsıyem sakın bu okula gıtmeyın, genc yasta sıkıntıdan kanser olmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
misafire cevap yazan misafir.duha piyasanın en gelismiş dolandırı okuludur.sen ne anlatıyorsun.yok duha başka okula yönlendirmiş te falan filan.bırak duhanın reklamını yapma herkez ne oldugunu zaten biliyor.ben nerede sivil havacılı genel müdürlügü diyorum???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BEN DE DUHA'NIN O DÖNEMDEKİ ÖĞRENCİLERİNDENDİM. EVET BİR MÜDDET MAĞDUR KALDIK. ANCAK DUHA BİZİ BAŞKA OKULA YÖNLENDİREREK PARALARIMIZI ORAYA ÖDEDİ VE BİZ EĞİTİMİMİZE DEVAM ETTİK. MAĞDURİYETİMİZ ÇÖZÜLDÜ. BENCE OKULLARIN KABAHATİ YOK. KABAHAT ÖĞRETMEN PİLOTLARIN ÖĞRENCİLERİNİ VE OKULUN YETKİSİNİ DÜŞÜNMEDEN, ANSIZIN ÇEKİP GİTMESİNDE. KEŞKE MED DE DUHA NIN YAPTIĞINI YAPSA DA ÖĞRENCİLERİNİ BAŞKA OKULA YÖNLENDİRSE... SORUN KALMAZDI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Adını Kur'andaki bir sureden alan bu güzide okulumuz da Met in yaptığının aynısını 2 yıl önce bize de yaptı ancak SHGM de dahil kimse olayın üzerine gitmedi ve 15 kişiden fazlası mağdur oldu. Onca kişinin parasını, emeğini, zamanını, umutlarını aldı. Şimdi faaliyetine aynen devam ediyor. MET de devam edecektir, çünkü gelen para çok tatlı. Çözüm ise: SHGM nin bu okullardan maddi teminat alması ve öğrenci mağduriyeti olduğunda bu teminattan öğrencilere ödeme yapmasıdır. Gerçekleşir mi böyle birşey? Bu kafalarla hiç sanmıyorum. Bu sıkıntıları çekenlere gani gani sabır diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
CPL almak üzere araştırma yaparken MET uçuş okulunu da inceledim. Kiminle maddi ilişkileri olmuşsa dolandırmışlar ya da ödeme yapmamışlar. Birkaç öğrencileri verdikleri 30,000 dolara karşılık birkaç saat uçabilmişler. Personele ödeme yapamıyorlar. Komşu havacılık kulübü yakıt parasını tahsil edemediği için yakıt vermiyormuş. Kiralarını vergilerini ödememişler. Ben sağlamcıyım, hala araştırıyorum. Aman uzak durun, yanarsınız. Kerem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
acaba gunde 3 saat ucuyorum dien ogrenciye senden para almadan kac saat ucururuz taahhutu vermislerdir akyolun prensibi bu zaten ama uzuldugum sey merey kaptan o bole alet olmazdı ama napsın arada kaldı ..gunde 3 saat ucuyorum dıen lerin bakım formlarını ıncelerseniz daha netlesir saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yurtdışına gidin boşuna buralarda ugraşmayın... hiç olmassa paranızla rezil olmassınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar öncelikle selamlar. Ben Met Air den mezun olmuş ve şu anda özel bir havayolu şirketinde çalışan bir arkadaşınızım. Bende okula devam ederken bazı maddi sıkıntılar oldu. saatlerimiz ve eğitimimiz bazen aksıyordu ancak yazılanları görünce açıkcası üzüldüm. bu şirketi bu kadarda yerin dibine geçirmeyin. herşeye rağmen bu kriz ortamında yerinde duran herkezin karşısına çıkan ve problemleri çözmeye çalışan bir şirkete sanki kaçıp gidiyormuş gibi eleştirilerde bulunmuşsunuz. bu insanlar kötü niyetli olsalardı şu an ne tv ye çıkıp açıklama yaparlardı, ne kimseyle muhattap olurlardı ne de bizim gibi mezunlar olurdu. sizleri iyi anlıyorum çünkü bende aynı yoldan geçtim ancak ben Met'in hızla toparlanacağını düşünüyorum.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000